oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Luka, Błąd, Niedociąnięcie W Metodach Na Oobe...
obe_jerry
post 16.08.2007 - 22:38
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Na czacie przed chwilą doszliśmy do pewnego wniosku.
Oobe jest trudne - zaraz pojawią sie pewnie komentarze tych ktorzy wychodzą co noc że to bardzo latwe i wystarczy mocno chcieć i długi ćwiczyć.
Łatwo mówić tym którym to sie udaje, albo przychodzi bez wiekszych problemów.
Oobe jest trudne - powtarzam - ale jednak.... trudne może nie jest lecz...

... no właśnie
Problem polega na tym, że istnieje wiele metod na OOBE, jednak w większosci są skomplikowane, czasochłonne lub męczące a w dodatku nieskuteczne w 100% - BA! zeby chociaz w 50% były to by był sukces.
Otóż uważamy że zarówno w tych metodach jak i w nas samych istnieje jakiś brakujący element, który blokuje nas przed OOBE, lub jakieś niedociągnięcie które nam tego nie umożliwia. Być może opuszczamy ciało co noc - jednak nie świadomie.
Ci którym sie udaje robić to świadomie - odnaleźli tą lukę i błąd w metodach jednak o tym nie wiedzą. Robią COŚ ...a raczej takie male "coś" inaczej niz inny - i to jest droga do ich sukcesu.
Coś nas blokuje, coś niepozwala, coś myli, zaciera drogę.
A teraz mały APEL do tych którym się udaje to bez problemu.
Spróbójcie zaobserwować o jaki błąd i luke tutaj chodzi. Podzielcie sie z nami.
Tym razem nie jest to prośba o gotową technike, przepis na ciacho-oobe.
Jedynie pomoc w odnalezieniu tego złotego środka.
Może to coś banalnego jednak jest to coś wielkiego jednocześnie.
Pozdrawiam i dziekuje nerhaa'owi, Angellowi i starrowi dzieki którym doszliśmy do takich wniosków.
Może niektórym bedzie sie zdawać ze to glupoty i kolejny beznadziejny post, jednak coś w tym jest.
Dlaczego tylko garstka ludzi wychodzi?? Pomimo ze setki innych osób nie mniej i nie lżej trenuje,ćwiczy dniami i nocami i bardzo tego chce?? Bo ta garstka nieświadomie odnalazła klucz do tamtego świata.
Proszę was w imieniu wszystkich niestrudzonych podróżników o głębsze zastanowienie się nad tym i podanie własnych pomysłów, refleksji.
Jak OBE REBELIA to REBELIA!!

-----EDIT#1-----
proponuję także dodawać wasze afirmacje, nastawienie z jakim udajecie sie w "nieznane", wskazówki których nie było nigdzie indziej.
Jeśli ktoś nie ma nic do dodania - niech po prostu nic nie dodaje ;P
-----EDIT#2-----
I proszę nie wspominać już nic o Hemi-Sync, dźwiękach, metodzie 4+1 i ciałkach.
Tego jest pełno i nie zalezy nam na powielaniu tego samego.
Mam nadzieje że temat jest zrozumiały i będziecie się wypowiadać mądrze, na temat, wnosząc nowe elementy, porady i mam też nadzieję że wspólnie uda nam się odnaleźć ten złoty srodek, klucz do bramy tamtego świata.
Żadnych wspomagaczy!
OOBE jest naturalnym stanem i tego sie trzymajmy.
Temat nie jest jedynie moją inwencją a zbiorowym apelem, prośbą i pytaniem w imieniu szerokiej społeczności....
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
set.h
post 17.08.2007 - 06:35
Post #2

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Moje spostrzeżenia:
Jest mi łatwiej wyjść jeżeli
1. idę spać po 24 albo przed 1
2. wstaję o 2.45 i czuwam nieco ponad godzinę
3. muszę wypić małą kawę albo wykrzywiacz bo potem usnę
Potem wchodzę w focus 10 leżąc na plecach przez jakies 30 min. To jest strategiczne i musi być dobrze zrobione a wejście w focus 10 w nocy będąc zaspanym nie jest łatwe. Przekręcam się na bok i czekam na wibracje. Oczywiście skuteczność mam średnio 1/5. Tak że trenuję codziennie.
Owocuje to lekkim przetrenowaniem dlatego co jakis czas pozwalam sobie nie wstać w nocy.:D Do pracy wstaję o 6 w ten sposób spię 3.5 do 4 godz :D chyba ze mam OBE to mniej. Nie wiem czy takia ilość snu też nie jest ważna. Bo wydaje mi się że szybciej ciało zasypia a umysł pozostaje świadomy dłużej.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- obe_jerry   Luka, Błąd, Niedociąnięcie W Metodach Na Oobe...   16.08.2007 - 22:38
- - Slothia   Jarek, jesteś fajny ;) dalej co tam miało być?....   16.08.2007 - 22:53
- - nerhaa   Tu było coś innego, ale edit Jerrego mnie oświe...   16.08.2007 - 23:03
|- - starr   Juz 1 punkt mamy="nie oczekuj, rób swoje...   16.08.2007 - 23:15
- - bachu   Wiem, że już było wałkowane, ale jak to mówi�...   17.08.2007 - 01:08
- - nerhaa   no nie miało być o metodach, ale o lukach w każ...   17.08.2007 - 01:10
- - set.h   Moje spostrzeżenia: Jest mi łatwiej wyjść jeż...   17.08.2007 - 06:35
- - noizz   U mnie zasadnicza role odgrywa MOTYWACJA. Jesli ni...   17.08.2007 - 08:35
- - Conchita   Ja jestem straszny leniuch, więc tylko przed samy...   17.08.2007 - 08:52
- - Ketrab   No więc zostałem poporszony o wypowiedź więc s...   17.08.2007 - 09:56
- - set.h   Ketrab wszystko zwięźle i na temat. "Metod...   17.08.2007 - 10:17
- - Conchita   O zgodzęsię w 100% - ja też od tego zaczynałam...   17.08.2007 - 10:26
- - damiano   Gdzieś tu była mowa o kawie. Czy to dobry sposó...   17.08.2007 - 11:02
- - nerhaa   Miałem już nie pyskować, to nie będę :) CYTA...   17.08.2007 - 11:28
- - Marcin181   moim zdaniem po prostu trzeba trenować! nikt ...   17.08.2007 - 14:36
- - mind trainee   A może by tak każdy podróżnik jak odbyło się...   17.08.2007 - 14:50
- - VVi   Jak tylko rano wstałam, to poczułam, że coś w ...   17.08.2007 - 19:20
|- - Slothia   VVi: metoda Nerhy oraz Bruce'a Moen'a wła...   17.08.2007 - 19:25
- - VVi   Wyobraźnia jest bramą do innych światów. Wstyd...   17.08.2007 - 19:34
3 Stron V   1 2 3 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park