|
|
16.08.2007 - 22:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na czacie przed chwilą doszliśmy do pewnego wniosku.
Oobe jest trudne - zaraz pojawią sie pewnie komentarze tych ktorzy wychodzą co noc że to bardzo latwe i wystarczy mocno chcieć i długi ćwiczyć. Łatwo mówić tym którym to sie udaje, albo przychodzi bez wiekszych problemów. Oobe jest trudne - powtarzam - ale jednak.... trudne może nie jest lecz... ... no właśnie Problem polega na tym, że istnieje wiele metod na OOBE, jednak w większosci są skomplikowane, czasochłonne lub męczące a w dodatku nieskuteczne w 100% - BA! zeby chociaz w 50% były to by był sukces. Otóż uważamy że zarówno w tych metodach jak i w nas samych istnieje jakiś brakujący element, który blokuje nas przed OOBE, lub jakieś niedociągnięcie które nam tego nie umożliwia. Być może opuszczamy ciało co noc - jednak nie świadomie. Ci którym sie udaje robić to świadomie - odnaleźli tą lukę i błąd w metodach jednak o tym nie wiedzą. Robią COŚ ...a raczej takie male "coś" inaczej niz inny - i to jest droga do ich sukcesu. Coś nas blokuje, coś niepozwala, coś myli, zaciera drogę. A teraz mały APEL do tych którym się udaje to bez problemu. Spróbójcie zaobserwować o jaki błąd i luke tutaj chodzi. Podzielcie sie z nami. Tym razem nie jest to prośba o gotową technike, przepis na ciacho-oobe. Jedynie pomoc w odnalezieniu tego złotego środka. Może to coś banalnego jednak jest to coś wielkiego jednocześnie. Pozdrawiam i dziekuje nerhaa'owi, Angellowi i starrowi dzieki którym doszliśmy do takich wniosków. Może niektórym bedzie sie zdawać ze to glupoty i kolejny beznadziejny post, jednak coś w tym jest. Dlaczego tylko garstka ludzi wychodzi?? Pomimo ze setki innych osób nie mniej i nie lżej trenuje,ćwiczy dniami i nocami i bardzo tego chce?? Bo ta garstka nieświadomie odnalazła klucz do tamtego świata. Proszę was w imieniu wszystkich niestrudzonych podróżników o głębsze zastanowienie się nad tym i podanie własnych pomysłów, refleksji. Jak OBE REBELIA to REBELIA!! -----EDIT#1----- proponuję także dodawać wasze afirmacje, nastawienie z jakim udajecie sie w "nieznane", wskazówki których nie było nigdzie indziej. Jeśli ktoś nie ma nic do dodania - niech po prostu nic nie dodaje ;P -----EDIT#2----- I proszę nie wspominać już nic o Hemi-Sync, dźwiękach, metodzie 4+1 i ciałkach. Tego jest pełno i nie zalezy nam na powielaniu tego samego. Mam nadzieje że temat jest zrozumiały i będziecie się wypowiadać mądrze, na temat, wnosząc nowe elementy, porady i mam też nadzieję że wspólnie uda nam się odnaleźć ten złoty srodek, klucz do bramy tamtego świata. Żadnych wspomagaczy! OOBE jest naturalnym stanem i tego sie trzymajmy. Temat nie jest jedynie moją inwencją a zbiorowym apelem, prośbą i pytaniem w imieniu szerokiej społeczności.... |
|
|
|
![]() |
17.08.2007 - 11:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Gdzieś tu była mowa o kawie. Czy to dobry sposób na utrzymywanie lepszej świadomości podczas metody 4+1 ?
|
|
|
|
obe_jerry Luka, Błąd, Niedociąnięcie W Metodach Na Oobe... 16.08.2007 - 22:38
Slothia Jarek, jesteś fajny ;) dalej co tam miało być?.... 16.08.2007 - 22:53
nerhaa Tu było coś innego, ale edit Jerrego mnie oświe... 16.08.2007 - 23:03
starr Juz 1 punkt mamy="nie oczekuj, rób swoje... 16.08.2007 - 23:15
bachu Wiem, że już było wałkowane, ale jak to mówi�... 17.08.2007 - 01:08
nerhaa no nie miało być o metodach, ale o lukach w każ... 17.08.2007 - 01:10
set.h Moje spostrzeżenia:
Jest mi łatwiej wyjść jeż... 17.08.2007 - 06:35
noizz U mnie zasadnicza role odgrywa MOTYWACJA.
Jesli ni... 17.08.2007 - 08:35
Conchita Ja jestem straszny leniuch, więc tylko przed samy... 17.08.2007 - 08:52
Ketrab No więc zostałem poporszony o wypowiedź więc s... 17.08.2007 - 09:56
set.h Ketrab wszystko zwięźle i na temat.
"Metod... 17.08.2007 - 10:17
Conchita O zgodzęsię w 100% - ja też od tego zaczynałam... 17.08.2007 - 10:26
nerhaa Miałem już nie pyskować, to nie będę :)
CYTA... 17.08.2007 - 11:28
Marcin181 moim zdaniem po prostu trzeba trenować! nikt ... 17.08.2007 - 14:36
mind trainee A może by tak każdy podróżnik jak odbyło się... 17.08.2007 - 14:50
VVi Jak tylko rano wstałam, to poczułam, że coś w ... 17.08.2007 - 19:20
Slothia VVi: metoda Nerhy oraz Bruce'a Moen'a wła... 17.08.2007 - 19:25
VVi Wyobraźnia jest bramą do innych światów. Wstyd... 17.08.2007 - 19:34![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |