|
wydaje mi się że właśnie pojęcia Focusów trochę gmatwają sytuację ;]. Monroe innymi pojęciami niż Darek operował podchodził do sprawy bardziej naukowo - Darek opisuje wszystko tak po naszemu łatwiejszym i przystępniejszym językiem ;]. Co do OSPU były tam u Monroe przecież momenty gdy widział naszą rzeczywistość, a potem się okazywało że po powrocie do ciała różniła się czyli był wtedy pewnie w OSPUO. Nie wiem właściwie po co Ci ta wiedza w którym focusów umieścić OSPUO ? Mentalnie da się każdy z nich osiągnąć nie wychodząc astralnie z ciała jestem tego dowodem. Focus 12 jest to stan skupienia w którym mamy poszerzoną świadomość odczujesz to jak zaczniesz pracować z taśmami z Gateway Experience. Do F12 jest dużo ćwiczeń jak choćby Remote Viewing czyli zdalne widzenie. Monroe nie skupiał się na samym wychodzeniu w swoim instytucie chodziło o rzszeżanie ludzkich możliwości i świadomości. Z F15 powiem szczerze że nie wiedziałem co można robić oprócz osiągięcia tego stanu i badania doznań. Osiągnięcie danego stanu skupienia (Focusa) nie powoduje wyjścia z ciała astralnie jest to przeniesienie świadomości - mentalne wyjście. Możesz osiągnąć Park astralnie ale najpierw musisz wyjść z ciała a potem musisz jakoś tam trafić co jak widać na forum nie jest łatwe ;]. Focus 27 to też jest Park. F27 jest bardzo rozciągnięty i dzieli się na kilka rejonów (pewnie są też takie których nikt nie zbadał). F21 - systemem energetyczny nazwali to nie bez powodu - trafiając tam czułem się zanurzony w jakieś dziwnej energii i widziałem dziwne twory z niej stworzone dla tego się pisze że to już jest inny system energetyczny. Możesz go osiągnąć ćwicząc z nagraniami Gateway Experience. Focus 22 odwiedzałem jak miałem kogoś odzyskać kto utknął tu na ziemi po śmierci możesz to zrobić metodą mentalną której uczy np. Bruce Moen, a możesz też astralnie tam się dostać. Na skróty do Astrala się nie dostaniesz trzeba spełnić parę warunków które są na forum opisywane.
|