CYTAT(pieczywo @ 19.10.2006 - 22:10)

Wykonaj tzw. test rzeczywistości:
We śnie sprawdzaj np. czy reka przejdzie Ci przez sciane. Kiedy tak się stanie wiesz, ze To na prawde sen. Kiedy już obudzisz świadomość skorzystaj z tego:
Taką metodę se kiedys wykombinowalem.
Przebudzenie poprzez LD.
Metoda w sam raz dla początkujących. Bywa tak, że gdy rano budzimy się ze wspaniałego snu, którego przebieg przerwało nam wschodzące słońce, próbujemy jeszcze usnąć. W dalszej części snu jesteśmy świadomi, że to tylko sen i zaraz się przebudzimy (LD). Jako że ciało astralne podczas snu dryfuje nad ciałem fizycznym, możemy ominąć fazę transu i wibracji, ponieważ tak naprawdę jesteśmy już oderwani od ciała fizycznego. W tej metodzie istotne jest to by po prostu WSTAĆ. Najważniejszą rzeczą jest brak zawahania! Kiedy już wiemy, że "to sen" nie myślimy (podkreślam:) tylko natychmiast zrywamy się i w stajemy. Ciało astralnie nie zdąży połączyć się z ciałem fizycznym dzięki czemu będziemy już "poza".
Jesli cos jest nie jasne daj znac.
No cóż, twoje rady wydają się banalnie proste, jednak dziś rano próbując tej metody oderwania ciała astralnego od fizycznego zaryłem fizycznym czołem w sufit,który biegnie na ukos ku górze tuż nad moim łóżkiem ;) No cóż, nie udało się, na następne próby będę zakładał kask ;) Pozdrówka