Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oprócz 4+1
KCW
post 23.08.2007 - 06:48
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1799

Zacznę od tego że niektórzy nie mają warunków do 4+1. Może wychodziliście bez 4+1? Na innym forum czytałem że w dzień uda się przy medytacji z wizualizacją. Może programy typu BGW czy i-doser?
Czy próbowaliścię ich? Może jednak działają? Wyczytałem że po obudzeniu mózg człowieka pracuje na specyficznych falach, a te programy też jakoś dostrajają fale(czy coś w tym stylu). A może jakieś inne techniki przy których nie jet wymagane budzenie się?

PS Mogę zastosować technikę 8+1? Wiem że to głupio brzmi ale trochę zaspałem i dalej chce mi się spać:D
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
bobek_balinek
post 23.08.2007 - 07:33
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1039

Hm.....Tak te programy w pewien spoósb dostrajają Twój mózg do pracy np na falach theta, przy których jest sie w fazie pół snu sprawa jest taka, że tymi programami można sobie mózg zblzować xD Nie no żartuje... Te programy pomagaja.. ale nie robią nic za nas xD Co do innych metod.... relaksacja połączona z wizualizacją.. taką metodą wyszła moja mama dwa razy... Co do 8+1 hm... nie sądze by to zadziałało.. chociaz znam przypadki że osoby wyszły po 8/9 godzinach snu i lekkiej drzemce rano :) Tak Ci teraz powiem.. to Ty masz w rękach te informacje i to Ty zacznij eksperymentowac z technikami... "kady musi sobie wypracować własną technike wychodzenia z ciała...".
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic