oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Duch Może Wyjść Z Ciała
cr4sher
post 24.08.2007 - 09:05
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=57729

przeprowadzony eksperyment ma mało wspólnego z prawdziwym oobe, ale jest bardzo ciekawy. Czy nauka kiedyś udowodni istnienie ciała astralnego, a co za tym idzie OOBE? Czy wynajdzie sposób przenoszenia własnego JA w inne miejsce przy pomocy techniki?

Enjoy
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
VVi
post 25.08.2007 - 16:47
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Słuchając i czytając różne informacje, doszłam do wniosku, być może słusznego, że prąd ma jakiś wpływ na ciało astralne człowieka. Skąd to wnioskuję. Po pierwsze w pierwszym tomie R.Monroe opisał pewne wydarzenie. Otóż kierował się identem pewnego swojego znajomego, ale nie doleciał do niego. Przyciągnęło go do jakiegoś słupa energetycznego (rozdzielacza prądu czy cuś). W każdym razie chodzi o elektromagnetyzm (nie znam się na fizyce, więc nie bijcie, jak coś pokręciłam z nazwami). Dopiero potem się okazało, że jego znajomy był w pobliżu, a owy magnetyzm sprawił, że Monroe zboczył z kursu na ident. Po drugie oglądając naukowe programy próbujące wyjaśnić pojawianie się duchów, usłyszałam ponownie o elektromagnetyzmie, który jakoby sprawiał, że ludziom, którzy tam (czyli w miejscach namagnetyzowanych jakby) przebywali objawiały się zjawy. Oczywiście naukowcy przyjęli do wiadomości, że właśnie tak jest, ale dlaczego nie zastanowiło ich dlaczego zjawy zawsze wyglądały tak samo (przecież wielu z tych ludzi nie miało pojęcia, że wogóle tam sie coś pojawia)? A zatem następują pytania - czy to elektromagnetyzm wywołuje halucynacje, czy po prostu dusza reaguje na prąd? Dlaczego naukowcy, którzy badają OBE (wg nich halucynację) uważają, że to mózg wariuje i tworzy te barwne obrazy, które my nazywamy np. projekcją astralną, a nie uważają, że po prostu wyjście z ciała powoduje zmiany w mózgu?

+Quote Post
Zbyszek
post 25.08.2007 - 17:29
Post #3

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

A wiecie.ze jak kogos kopne w noge ,w eteryscznym to mu noga fizyczna podskoczy i bedzie sie rozgladal dookola jak gupi.!!!!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park