Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ważna kwestia (do Songa i Innych)
Hunter
post 26.11.2006 - 23:35
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 239

Mam pytanie do Songa i do Innych!
Coś mi tu nie pasuje i od razu chcę nadmienić, że nie mam zamiaru kogoś namawiać do praktykowania oobe lub straszenia. Chciałbym tylko poruszyć pewną kwestię. Temat niebezpeczeństwa w Oobe przerabiałem już 1000 razy i na forum i nie tylko, większość stron internetowych ( także i ta ;-) a także i książek już na początku zachęca internautó do praktykowania oobe, traktując tak naprawdę przeżycia w astralu , jak dobrą zabawę , wyzwolenie , ( patrz poradySugiera-- po prostu sielanka), nowe przeżycia, także i w ksiązkach niby prekursorów: Monroe itd nasi guru zapewniająnas ,że aby wrócić trzeba tylko CHCIEć, iż tak naprawdę niebezpieczeństwo w OOBE stwarzamy sobie sami MY i nasze podejście do sprawy wszędzie po prostu gwarantują nam powrót i wyzwolenie, ( przecież (cyt." tylko w przypadku śmierci CF nie wrócimy do niego" " to nie wychodzi nasza dusza tylko ciało astralne ..myśl" < Na tej stronie Dark Sugier wrecz wciska nam że LD to to samo co oobe ( no a jeśli tak jest to faktycznie śmiesznie byłoby szukać niebezpieczeństwa w świecie wytworzonym przez nasz mózg, w którym jesteśmy panami, wielu formuowiczów z którymi rozmawiałem , a którzy są starymi podróżnikami potwierdzało te tezy że największym niebezpieczeństwiem w OOBE jesteśmy my sami ,że trudniej jest wyjść i choć chwile pobyć w astralu niż wrócić , że jeśli nie mamy złych zamiarów i jesteśmy dobrzy to nic namsięnie stanie ... bo jakby co ty wystarczy poruszyć palcem u nogi ;-) Monroe nawet wspominał o spontanicznym OObe podczas np jazdy autobusem ( ktośpowiedział ,że spontaniczne oobe jest bezpieczne a wyćwiczone nie - a ja siępytam czy jest różnica między ciałem astralnym wychodzącym podczas spontanu a CA wychodzącym podczas medytacji , czy niby wtedy Te złe istoty mająna nasz większą chrabkę? no włąsnie z drugiej strony zawsze znajdą się tacy podróżnicy ( i napawdę nie mam tu do Ciebie pretencji Song !! - mam nadzieję ,że rozumiesz moje intencie) , którzy straszą niebezpieczeństwami podczas oobe a nawet śmiercią . Kotośkiedyś mi powiedział żę jak nawet się tylko czyta o jakiś niebezpieczeństwach to już się je przyciąga...wiec coś mi tu nie gra ..któraś ze stron albo próbuje straszyć , alboświadomie naraża setki tysiące ludzi na całym świecie na okrutne niebezpieczeństwa (ile jest ksiązek na ten temat), pytanie po co któraś ze stron miała by to robić , gdzie leży prawda?Dlaczego dla jednych to dobro , wyzwolenie , uwolnienie, a dla innch ryzyko, niebezpieczeństwo, i niepewność? Skoro są w astralu Istoty które chcąnam pomagać i radzić?ale są też złe?Nasi przewodnicy duchowi, Bóg ,Anioły? Soro istnieją sny prorocze( wiem bo miałem), wiem teżże nasz umysł i podświadomość ma potężnąmoc i może panowaćnad ciałem. Skoro istneije i duch i ciało to może faktycznie , astral nie jest zły? sam nie wiem Sam nie miałem jeszcze oobe , mam systematycznie LD ( chyba ,że to to samo ), nie powiem chcę to osiągnąć ,praktykuje medytuje, ale wciąż szukam odpowiedzi , też się boje , ale od kilunastu lat kiedy jescze nie wiedziałem nic o Ld czy oobe miałem dziwne uczucie ,że coś chce ze mnie wyjść coś mnie gniotło i mierziło , miałem LD które traktowałem jako zabawę, miałem sny prorocze i inne dziwne historie które nie dająmi spokoju ,że coś tym naszym świecie jest nie tak a odpowiedż jest po drugiej stronie...
sorki ale musiałem się wygadać...
no a co wy myślicie?
pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Hunter
post 03.12.2006 - 21:52
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 239

Militar - Zawsze do usług ;-)
Pałeczko Drogi lub Droga !!do niczego nie namawiając proponuje nie wpadaj w panikę , poczytaj inne posty i opinie , książek jest bez liku do wyboru i koloru na temat OOBE. moze wskocz na inne forum , szybko zorientujesz się,że ile ludzi tyle teorii mniej czy bardziej skrajnych lub podobnych,( właśnie tą kwestię staram się tu rozwikłać ), Podsumuj....i wyrób sobie własną teorię :)
pozdrawiam i życzę cierpliwości
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Hunter   Ważna kwestia (do Songa i Innych)   26.11.2006 - 23:35
- - Raziel   eh wiele jest niewiadomych, a nasze dusze wiedzą ...   28.11.2006 - 01:37
- - Hunter   hej!! wiesz co zgadzam się z Tobą w 100%...   28.11.2006 - 11:18
- - SadaM   Ja również uważam, że Świat Fizyczny służy ...   28.11.2006 - 17:53
- - .Tomek   Według mnie to wszystko jest względne, zależne ...   29.11.2006 - 10:22
- - SadaM   Widzę, że kolega podobnie jak ja czytuje Monroe...   29.11.2006 - 14:41
- - palka   czy ktoś z was pytał sie astralnych istot lub st...   29.11.2006 - 16:13
- - Militar   wszystko jest kwestią wyćwiczenia. bardziej si�...   29.11.2006 - 21:35
- - Songo   Witam wszystkich. Tak rozmawiałem często o ró...   02.12.2006 - 07:00
- - Hunter   OKI Songo!!! Namotałeś trochę , jak...   02.12.2006 - 12:07
- - Hunter   i Jeszcze jedna kwestia a propo Twej wypowiedzi S...   02.12.2006 - 14:14
- - Militar   Hunter za to co napisałeś w dwóch ostatnich rzu...   02.12.2006 - 19:40
- - palka   "Odlatując zadaleko sprawiamy, że ona robi ...   03.12.2006 - 20:39
- - SadaM   @palka Dalczego od razu nastawiasz się na dalekie...   03.12.2006 - 22:15
|- - palka   no tak jest wiele opini, ale opinni tych którzy n...   03.12.2006 - 22:28
- - SORROW   Ha, wszystko pięknie drodzy Państwo, uwielbiam ...   03.12.2006 - 23:10
|- - nerhaa   To ja powiem tak: Miałem dwa oobe w sumie, jedno...   03.12.2006 - 23:59
- - Hunter   Witam! Sorrow napisałeś ,że cyt :"Jedn...   04.12.2006 - 20:24
- - SORROW   Hunter ,jesteś -jak wynika z Twoich opisów i do...   04.12.2006 - 21:11
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic