Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ważna kwestia (do Songa i Innych)
Hunter
post 26.11.2006 - 23:35
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 239

Mam pytanie do Songa i do Innych!
Coś mi tu nie pasuje i od razu chcę nadmienić, że nie mam zamiaru kogoś namawiać do praktykowania oobe lub straszenia. Chciałbym tylko poruszyć pewną kwestię. Temat niebezpeczeństwa w Oobe przerabiałem już 1000 razy i na forum i nie tylko, większość stron internetowych ( także i ta ;-) a także i książek już na początku zachęca internautó do praktykowania oobe, traktując tak naprawdę przeżycia w astralu , jak dobrą zabawę , wyzwolenie , ( patrz poradySugiera-- po prostu sielanka), nowe przeżycia, także i w ksiązkach niby prekursorów: Monroe itd nasi guru zapewniająnas ,że aby wrócić trzeba tylko CHCIEć, iż tak naprawdę niebezpieczeństwo w OOBE stwarzamy sobie sami MY i nasze podejście do sprawy wszędzie po prostu gwarantują nam powrót i wyzwolenie, ( przecież (cyt." tylko w przypadku śmierci CF nie wrócimy do niego" " to nie wychodzi nasza dusza tylko ciało astralne ..myśl" < Na tej stronie Dark Sugier wrecz wciska nam że LD to to samo co oobe ( no a jeśli tak jest to faktycznie śmiesznie byłoby szukać niebezpieczeństwa w świecie wytworzonym przez nasz mózg, w którym jesteśmy panami, wielu formuowiczów z którymi rozmawiałem , a którzy są starymi podróżnikami potwierdzało te tezy że największym niebezpieczeństwiem w OOBE jesteśmy my sami ,że trudniej jest wyjść i choć chwile pobyć w astralu niż wrócić , że jeśli nie mamy złych zamiarów i jesteśmy dobrzy to nic namsięnie stanie ... bo jakby co ty wystarczy poruszyć palcem u nogi ;-) Monroe nawet wspominał o spontanicznym OObe podczas np jazdy autobusem ( ktośpowiedział ,że spontaniczne oobe jest bezpieczne a wyćwiczone nie - a ja siępytam czy jest różnica między ciałem astralnym wychodzącym podczas spontanu a CA wychodzącym podczas medytacji , czy niby wtedy Te złe istoty mająna nasz większą chrabkę? no włąsnie z drugiej strony zawsze znajdą się tacy podróżnicy ( i napawdę nie mam tu do Ciebie pretencji Song !! - mam nadzieję ,że rozumiesz moje intencie) , którzy straszą niebezpieczeństwami podczas oobe a nawet śmiercią . Kotośkiedyś mi powiedział żę jak nawet się tylko czyta o jakiś niebezpieczeństwach to już się je przyciąga...wiec coś mi tu nie gra ..któraś ze stron albo próbuje straszyć , alboświadomie naraża setki tysiące ludzi na całym świecie na okrutne niebezpieczeństwa (ile jest ksiązek na ten temat), pytanie po co któraś ze stron miała by to robić , gdzie leży prawda?Dlaczego dla jednych to dobro , wyzwolenie , uwolnienie, a dla innch ryzyko, niebezpieczeństwo, i niepewność? Skoro są w astralu Istoty które chcąnam pomagać i radzić?ale są też złe?Nasi przewodnicy duchowi, Bóg ,Anioły? Soro istnieją sny prorocze( wiem bo miałem), wiem teżże nasz umysł i podświadomość ma potężnąmoc i może panowaćnad ciałem. Skoro istneije i duch i ciało to może faktycznie , astral nie jest zły? sam nie wiem Sam nie miałem jeszcze oobe , mam systematycznie LD ( chyba ,że to to samo ), nie powiem chcę to osiągnąć ,praktykuje medytuje, ale wciąż szukam odpowiedzi , też się boje , ale od kilunastu lat kiedy jescze nie wiedziałem nic o Ld czy oobe miałem dziwne uczucie ,że coś chce ze mnie wyjść coś mnie gniotło i mierziło , miałem LD które traktowałem jako zabawę, miałem sny prorocze i inne dziwne historie które nie dająmi spokoju ,że coś tym naszym świecie jest nie tak a odpowiedż jest po drugiej stronie...
sorki ale musiałem się wygadać...
no a co wy myślicie?
pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
SORROW
post 03.12.2006 - 23:10
Post #2

Guests

Ha, wszystko pięknie drodzy Państwo, uwielbiam czytać Wasze wywody -wszak małym żuczkiem jestem i wchłaniam wiedzą na praktyce przez innych zdobytą - jest jednak małe ale... jeżeli śmierć poniesiona w ten właśnie nie bójmy się użyć tego słowa "nienaturalny" (albo nie dostępny dla mas ) sposób ot, przez zerwanie owej nici ,jeżeli owa śmierć zaprowadzi nas zupełnie gdzie indziej ,niż mielibyśmy faktycznie po zgonie trafić? Albo szwędając się po trasie opisanej przez pana Monro'e w jego Mapach zapędziwszy się do jednego z tych wspaniałych miejsc i doprowadzić do zerwania owej więzi . .. jakie mogą być tego konsekwencje ? Nikt chyba nie wie ...
Jedno jest pewne ,myślę ,że w ten sposób spierając się i sięgając po coraz to nowsze i gorsze argumenty -na zło wskazując siejecie oto zamęt w młodych umysłach przyszłych eksploratorów NŚ .(uprzedzając odpowiedź - wiem ,mogli tych postów nie czytać...)
Pozdrowienia i szacunek dla wszystkich.
+Quote Post
nerhaa
post 03.12.2006 - 23:59
Post #3

Guests

To ja powiem tak:

Miałem dwa oobe w sumie, jedno spontant, drugie powiedzmy planowane, ale niespodziewane zupełnie... i żyję:)

Po drugie przy okazji tej "srebrnej nici"...

Sugier ją zerwał niby, jeśli dobrze pamiętam... i żyje, więc Sugier ściemnił albo Songo straszy...

Ja tam podchodzę do tego tak:

Będę próbował oobe aż mi się nie uda i się nie nauczę wychodzić "na zawołanie"

Wokół tego zjawiska jest tyle niedomówień, że możnaby to uznać za drugie po UFO wielkie społeczne urojenie!

Jedni piszą że wychodzi dusza, inni że tylko nasz myślokształt, jedni że to jakby rzeczywistosć ale my jesteśmy mniejszej gęstości dlatego nas nie widać, inni że to LD!!!

Jedni twierdzą że to bezpieczne, inni że niebezpieczne, jedni że jest nić inni że nie ma, jedni ją zrywają inni nie!!!!!

Jeśli to tylko projekcja naszego umysłu , to można tam robić co się chce i będziemy bezpieczni!

Jeśli natomiast to coś więcej i naprawdę daje nam nieśmiertelność duszy, to czego się bać?? Śmierci?? Będziemy mieć dłuuuuuuugie oobe :)

Dopóki nie będę miał pewności i dokładnie pamiętał co się dzieje ze mną w oobe, to nie wiem czy w to wierzyć czy nie... to bardzo zmyślne zjawisko - bezkształtne z trylionem możliwości fantazjowania - bez ograniczeń właściwie!!

Gdyby nie te dwa moje razy, to bym w to nigdy nie uwierzył, ale tak chcę koniecznie sprawdzić i akurat nikt i nic mi nie wmówi że to niebezpieczne i że mam być ostrożnym - przeczeszę ten teren baaaardzo dokładnie... jak tylko wyjdę! :/

Pozdro!
+Quote Post

Posty w temacie
- Hunter   Ważna kwestia (do Songa i Innych)   26.11.2006 - 23:35
- - Raziel   eh wiele jest niewiadomych, a nasze dusze wiedzą ...   28.11.2006 - 01:37
- - Hunter   hej!! wiesz co zgadzam się z Tobą w 100%...   28.11.2006 - 11:18
- - SadaM   Ja również uważam, że Świat Fizyczny służy ...   28.11.2006 - 17:53
- - .Tomek   Według mnie to wszystko jest względne, zależne ...   29.11.2006 - 10:22
- - SadaM   Widzę, że kolega podobnie jak ja czytuje Monroe...   29.11.2006 - 14:41
- - palka   czy ktoś z was pytał sie astralnych istot lub st...   29.11.2006 - 16:13
- - Militar   wszystko jest kwestią wyćwiczenia. bardziej si�...   29.11.2006 - 21:35
- - Songo   Witam wszystkich. Tak rozmawiałem często o ró...   02.12.2006 - 07:00
- - Hunter   OKI Songo!!! Namotałeś trochę , jak...   02.12.2006 - 12:07
- - Hunter   i Jeszcze jedna kwestia a propo Twej wypowiedzi S...   02.12.2006 - 14:14
- - Militar   Hunter za to co napisałeś w dwóch ostatnich rzu...   02.12.2006 - 19:40
- - palka   "Odlatując zadaleko sprawiamy, że ona robi ...   03.12.2006 - 20:39
- - Hunter   Militar - Zawsze do usług ;-) Pałeczko Drogi lub...   03.12.2006 - 21:52
- - SadaM   @palka Dalczego od razu nastawiasz się na dalekie...   03.12.2006 - 22:15
|- - palka   no tak jest wiele opini, ale opinni tych którzy n...   03.12.2006 - 22:28
- - Hunter   Witam! Sorrow napisałeś ,że cyt :"Jedn...   04.12.2006 - 20:24
- - SORROW   Hunter ,jesteś -jak wynika z Twoich opisów i do...   04.12.2006 - 21:11
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic