Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe U Niewidomych, Głuchych I Niemych.
czarny_kot
post 20.08.2007 - 23:25
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1817

Na początek muszę powiedzieć, że nie jestem niewidomym, głuchym czy niemym ;) Ostatnio miałem jednak z osobą niewidomą kontakt i nasunęła mi się myśl by napisać ten temat. Dodam też, że jestem całkowitym nowicjuszem w dziedzinach OOBE i wybaczcie mi proszę, jeśli ktoś zawarł już na tym forum odpowiedź na moje pytania ;)

Chodzi mi o to, czy wogóle osoba niewidoma, może opanować OOBE, a jeśli tak, to jak u niej to może wyglądać? (Samo opanowanie OOBE przez niemych czy głuchych wydaje mi się normalne) Czy osoba niewidoma potrafi duszą bądź kopią astralną WIDZIEĆ? Czy osoba głucha może SŁYSZEĆ? I czy osoba niema może MÓWIĆ? Bo przecież (w moim założeniu) dusza nie jest "ślepa", "głucha" ani "niema" lecz tylko poszczególne narządy w ciele fizycznym mają takie defekty.

W sumie, jeśli moje przypuszczenia okazałyby się prawdziwe, to nauczenie się OOBE przez tak upośledzone osoby, pozwoliłoby im lepiej poznać świat i poznać te zmysły, których nie znają w świecie rzeczywistym, fizycznym.

Pozdrawiam, Tymek
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Queezlee
post 30.08.2007 - 08:07
Post #2

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1888

A ja gdzies slyszalam ze niewidomi nie moga miec OOBE, poniewarz miejsce w muzgu odpowiedzialne za OOBE jest tez czesciowo odpowiedzialne za wzrok. To jak to jest ...?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic