oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Muzyka,cisza,szumy,krzyki :p
Roy
post 05.09.2007 - 17:11
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam,
pytanie brzmi:
czego słuchasz przy próbie "wejścia"? Czy w ogóle czegoś sluchasz? Ostatnio bardzo mnie to zastanawia.
Czy włączyć sobie muzyczke, czy może jakieś szumy wiatru - jak przy "treningu Jacobsona"...

Jeśli "odgłosy natury" (i nie chodzi mi tu bynajmniej o ludzkie bąki) to skąd można je zassać :D

EDIT: i pytanie dodatkowe:
np wchodze w wibracje, paraliż itp... co teraz? leże dalej i utrzymuje tylko ten stan? czy może mam sobie coś wyobrażać... kołyszące się piersi or sth like that... ?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
daywalker
post 05.09.2007 - 22:16
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

CYTAT(Roy @ 05.09.2007 - 18:11) *
np wchodze w wibracje, paraliż itp... co teraz? leże dalej i utrzymuje tylko ten stan? czy może mam sobie coś wyobrażać... kołyszące się piersi or sth like that... ?

Jeżeli to ci się uda, dalsze instrukcje nie będą już potrzebne;). Jeżeli czujesz subtelna zmianę, zaczynasz wchodzić w paraliż. Po prostu się mu poddaj, obserwuj i spokojnie czekaj. Po chwili będziesz wiedział już że możesz się oddzielić. Z doświadczenia wiem że wizualizację są naprawdę zbędne, przynajmniej moim zdaniem w moim przypadku tak jest.

+Quote Post
Drag0n
post 06.09.2007 - 10:15
Post #3

Świadomie Śniący
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(daywalker @ 05.09.2007 - 23:16) *
Jeżeli to ci się uda, dalsze instrukcje nie będą już potrzebne;). Jeżeli czujesz subtelna zmianę, zaczynasz wchodzić w paraliż. Po prostu się mu poddaj, obserwuj i spokojnie czekaj. Po chwili będziesz wiedział już że możesz się oddzielić. Z doświadczenia wiem że wizualizację są naprawdę zbędne, przynajmniej moim zdaniem w moim przypadku tak jest.

Więc lepiej nic nie wizualizowac tylko lezec i czekac na wyjscie ?
czy tzreba wizualizowac sobie wyjscie ?

P.S. Jakie oczy tzreba otworzyc. myslami tzreba myslec ze sie wstaje i otiwera oczy ? bo nie raz otworzylem oczy ale te fizyczne.... ;(

+Quote Post
daywalker
post 06.09.2007 - 23:19
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

CYTAT(dragon1 @ 06.09.2007 - 11:15) *
Więc lepiej nic nie wizualizowac tylko lezec i czekac na wyjscie ?
czy tzreba wizualizowac sobie wyjscie ?

P.S. Jakie oczy tzreba otworzyc. myslami tzreba myslec ze sie wstaje i otiwera oczy ? bo nie raz otworzylem oczy ale te fizyczne.... ;(

Dokładnie. To pierwsze, leżysz spokojnie czekasz. W żaden sposób nie starasz sie naciskać. Nic na siłę a w tym przypadku ty jesteś tylko biernym obserwatorem. Pierwszy ruch wykonujesz dopiero podczas silnego paraliżu. Tego stanu napewno nie pomylisz. Oddzielasz się i naturalnie oczy same ci się otworzą, bądź je otwórz ale nie myśl o nich, jak w lęku przed cofką. Może się zdarzyć że cię ściągnie, wtedy probujesz znowu, wszystko na luzie.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park