Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe = Miłość ?, Czy OOBE jest w 100% pozytywne?
Ancro
post 08.09.2007 - 22:44
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 1970

Witam wszystkich OOBE Maniaków.
<Mam nadzieję, że nie było takiego tematu>
<Proszę o dokładne przeczytanie CAŁOŚCI>
Jestem Nowy na forum, jednak zjawiskiem OOBE interesuję się od dosyć dawna. Jednak od pewnego czasu dręczy mnie jedno pytanie, mianowicie czy OOBE jest zjawiskiem w 100% pozytywnym i bezpiecznym? Wiem, że może wam się to wydać dziwne ale spróbujcie prześledzić mój tok rozumowania.
www.oobe.pl - super forum, na którym możemy znaleźć naprawdę multum informacji na temat OOBE, i wszędzie jest powpychane biblijne „Miłujcie się”(jednak nic więcej z biblią związanego niestety tam nie ma:)). Skąd się to wzięło? Oczywiście od pana Darka. A On skąd to wziął? Z własnego doświadczenia. Brawo. Ale on sam przyznaje w swojej książce, że właśnie tego tam szukał, jeszcze przed pierwszym (świadomym) wyjściem (mam nadzieję, że wiecie o co mi w tym momencie mi chodzi). Weźmy teraz pod lupę pana Monroe. W swojej pierwszej książce nawet nie wspomina o NP, tylko o zwykłych bytach NF. Książka opisuje 12 lat(!) jego doświadczeń z OOBE i nawet słowem nie wspomina o uczuciu wszechogarniającej miłości... Jednak jest opisana ciekawa sytuacja gdy uszczypnął swoją znajomą, a ta aż podskoczyła z bólu, co zaowocowało sporym siniakiem. Pan Monroe na końcu książki podaje swe obawy, a dokładniej przykład: a co jeśli ktoś by tak „uszczypnął” kogoś w mózg? Np. G. Buscha? Jeśli miłość bierze się tylko stąd, że przed pierwszym OOBE przeczytałeś(/aś) książkę pana Darka? Przecież każdy może wyjść....
Każdy krok w rozwoju ludzkości daje zarówno korzyści jak i problemy, im większy krok tym większe skutki. TNT, rozszczepienie atomu, itp. Wszystko ma plusy i minusy. A o tym że OOBE jest krokiem ogromnym dla ludzkości to chyba nikogo przekonywać nie muszę?.
Osobiście szukałem w necie na temat miłości i OOBE i poza wyznawcami Sugiera niestety słabo...
Wiem, że się za bardzo rozpisałem ale chciałem jak najbardziej przybliżyć problem (i tak to jest max skrócone!). Proszę o poważne potraktowanie problemu, i zastanowienie się chwilkę przed każdą odpowiedzią. A może nawet pan Darek Sugier się wypopwie?:>

P.S.
Podobno wojownicy Ninja potrafili umysłem opuszczać ciało dzięki czemu dokładnie znali miejsce akcji (lub przebywania osoby-celu), co czyniło ich tak skutecznymi. A rzadko były to akcje pokojowe... a przed takim atakiem trudno się obronić. Mit czy nie wiele osób dziś to potrafi.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Ancro
post 09.09.2007 - 10:10
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 1970

Widzę, że źle sformułowałem pytanie bo nie wszyscy mnie zrozumieli:/

Janekk: Jesteś pewien? Poszukaj w sieci opisów OOBE (poza tym forem), gdzie ludzie opisują tą wielką miłość, oczywiście niech to będą ci którzy nie czytali Sugiera...

zx12: „Czyli wyjść może każdy, ale niewielu wyjdzie.” Weźmy teraz takich Talibów. Matki są dumne jeśli ich dzieci zginą w świętej wojnie, każdy męszczyzna poświęca całe życie w imię wiary. Giną bez żalu. Wyobraźmy sobie taką sytuacje że zaczynają praktykować opuszczanie ciała i od najmłodszych lat szkolą w tym dzieci. Takie dziecko ma duże szanse na wyjscie....
Sytuacja może mało prawdopodobna ale....

amen: Więc powinniśmy postawić pytanie czy powinniśmy uczyć każdego jak osiągnąć OOBE. Tak jak nie każdy powinien znać sposoby rozszczepienia atomu, dało by to wiele dobrego, ale także mnóstwo obaw dla wszystkich ludzi...

AuroN: Chyba Ty jedyny rozumiesz:) Zależy jak to wykorzystam! A jeśli wam powiem że uczę się OOBE tylko po to by czynić zło? Albo nauczyłem się OOBE dawno temu, a dziś ktoś mnie skrzywdził... mocno! Odpłacę mu się!
„ Aprepo miłości... to zależy od Ciebie czy się na nią otworzysz...” A jeśli się nie otworze? To co wtedy? Ludzie są różni! Po raz kolejny przypominam: Monroe nie wspomina o żadnym BigLove mimo naprawdę wielu LAT praktykowania (przynajmniej w 1 książce po 12 latach, bo w 2 troszkę mówi ale 12 lat wystarczy...).

Przypominam jeszcze raz: Ludzie są różni, jeśli taki Ninja (to tylko przykład:)) mógł wychodzić z ciała tylko poto by potem czynić krzywdę innym to każdy (ok., prawie każdy, albo nawet niewielu, ale to i tak za dużo) tak może!
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Ancro   Oobe = Miłość ?   08.09.2007 - 22:44
- - zerk   co do ninja to moze i umieli wychodzic z ciala:P N...   08.09.2007 - 22:53
- - amen   Jedna krótka uwaga. Gdyby bylo możliwe uszczypni...   08.09.2007 - 23:04
- - Artur_flyer   Hehe, może ci wszyscy ważni politycy mają swoic...   08.09.2007 - 23:41
- - Ancro   Interesuję się od dawna, ale dopiero po lekturze...   08.09.2007 - 23:42
- - Artur_flyer   CYTATjeśli politycy by nie pominęli tego tematu,...   08.09.2007 - 23:48
- - Ancro   Wiem, wiem. Gdy wychodzisz z ciała fizycznego to ...   08.09.2007 - 23:53
- - Janekk   Odpowiadajac szybko na pytanie "konkursowe...   09.09.2007 - 00:03
- - zx12   To nie jest tak Ancro, że OBE równa się miłoś...   09.09.2007 - 00:20
- - amen   Taka moja mała dygresja. W świecie przeciwieńst...   09.09.2007 - 04:54
- - AuroN   Pozytywne czy niepozytywne? Zależy jak to wykorzy...   09.09.2007 - 06:04
- - zerk   racja zgodze się z tym, że ludzie są różni, n...   09.09.2007 - 10:21
- - amen   Przyznaję że nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi...   09.09.2007 - 10:39
- - Ancro   Albo ja was nie rozumiem albo wy mnie. Nie chodzi ...   09.09.2007 - 11:04
- - Conchita   CYTATPoszukaj w sieci opisów OOBE (poza tym forem...   09.09.2007 - 11:35
- - Ancro   Widzę, że nie jasno postawiłem pytanie i wszyst...   09.09.2007 - 11:48
- - Angello   Ingerencja w świat fizyczny pewnie jest możliwa....   09.09.2007 - 11:58
- - Ketrab   Cały ten ksiązkowy że tak za przeroszeniem SZME...   09.09.2007 - 16:48
- - daywalker   Z tą miłością to fakt. Przeżyłem już sporo,...   09.09.2007 - 21:14
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic