Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy Rzeczywiście Poza Ciałem?
marcinekk
post 08.09.2007 - 14:56
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1639

Witam. Zalazłem dzisiaj coś takiego. Co o tym sądzicie?

CYTAT
Teraz zaś zawsze ilekroć znajduję się "poza ciałem" wiem, że w istocie śnię.

CYTAT
Udowadnianie czegokolwiek nie było również celem niniejszego artykułu. Być może zawsze kiedy śnimy "coś" opuszcza nasze ciało? Być może to świadomość (a czym ona jest?)? Zachęcam jednak wszystkich "opuszczających ciało" by podczas kolejnej podróży zadali sobie to ważne pytanie: "Czy rzeczywiście poza ciałem?".
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mind trainee
post 10.09.2007 - 21:31
Post #2

Guests

Moim zdaniem warto by było się trochę zastanowić i przywiązywać mniejszą uwagę do nazw.
Zamiast nazywać OBE - doznaniami poza ciałem lepiej potraktować to jak eksplorację, czy dostrajaniem się niefizycznych rzeczywistości. Jak wiemy LD i OBE w istocie polegają na tym samym i różnią się tylko dostrojeniem.
Pytanie: Czy ja jestem poza ciałem czy nie?
Świat, w którym się znajdujemy podczas OBE: OSPUO, czy miejsca w Focus 27 są bardzo wrażliwe na nasze myśli, przekonania i wierzenia, które posiadamy w świecie fizycznym.
Nasze rzekome ciało, które również widzimy, czujemy i słyszymy również jest taką projekcją myślową. Można je przecież dowolnie zmieniać, odkształcać, można nawet sprawić, by znikło.
Sam fakt jego istnienia wynika tylko z tego, że nasz umysł po latach egzystencji w fizycznym świecie jest przyzwyczajony do tego, że posiadamy ciało. Ten nawyk myślowy przenosi się do Poza. Najlepiej potraktować OBE w ten sposób, że przesuwamy swoją świadomość w kierunku niefizycznych obszarów. Jeśli przesunęliśmy ją słabo - mamy LD, jeśli mocniej mamy OBE i wtedy nasz umysł tworzy nasze rzekome ciała, abyśmy się czuli bardziej swojsko. Możliwe, że sam efekt wychodzenia też jest takim myślowym nawykiem związanym z czasoprzestrzenią. Jesteśmy przyzwyczajeni po prostu, że aby gdzieś się dostać, to musi zajść ruch w czasie. Monroe po kilku latach swoich podróży zaczął używać metody szybkiego przełączania podczas której nie odczuwał w cale procesu oddzielenia, tylko natychmiast znajdował się tam gdzie chciał. A działo się tak dlatego, że uświadomił sobie, że czas i przestrzeń są po prostu iluzją obecną w świecie fizycznym.
+Quote Post

Posty w temacie
- marcinekk   Czy Rzeczywiście Poza Ciałem?   08.09.2007 - 14:56
- - Kuba32   Powiem Ci tyle, normalnie odkryłeś Amerykę xD   08.09.2007 - 16:52
- - dragon1   pewnie ze sie wychodzi....   08.09.2007 - 16:54
- - Kuba32   a skąd taka pewność Dragonie?   09.09.2007 - 00:00
- - mind trainee   Moim zdaniem warto by było się trochę zastanowi...   10.09.2007 - 21:31

Go to the top of the page
Start new topic