Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> opętanie i demony, -kto myślał?
nocturnal
post 25.12.2006 - 22:18
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 291

Poruszono temat zgodności z religią - zdania są rozbieżne, ok. A demony? Paweł, mój krewny, który od 6 lat głęboko interesuje się medytacją i oobe, zapytał mnie co o tym wiem. Nic nie wiem, z tej prostej przyczyny, że żaden mnie jeszcze nie odwiedził. Pytam na forum - czy wychodzenie z ciała, odkrywanie parku, nie jest aktywnością, która ściąga na nas 'złe moce' (brzmi jak z gwiezdnych wojen, ale każdy z nas rozumie je pod inną postacią)? Proszę, piszcie o swoich doświadczeniach!

Stanęłam w kropce. Strach przed własną wyobraźnią, czy strach przed realnym niebezpieczeństwem?

nocturnal
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
paciorek
post 29.12.2006 - 10:45
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 229

Ja na ten czas z demonem miałem styczność 3 może 4 razy.
Były to przeżycia może nie tyle straszne co bardzo interesujące. Ukazały mi one potęgę oraz głupotę ludzkiego rozumu.

Podam przykład...

Otóż w mojej rodzinie silnie ukorzeniona jest religia katolicka. Jednak ja caly czas czulem ze jakos do niej nie pasuje. Zacząlem poszukiwania materiałów o medytacji, tak trafilem na dzialy o magii o okultyzmie. Zainteresowalem sie tym.

Trwalo to jakies 2 miesiace i zaczalem odnosic "sukcesy" w tej dziedzinie. Wtedy sie to zdarzylo po raz pierwszy.

Chcialem wejsc do astrala bylem juz w alfa i nagle "puuff" tak jakby zasnal.
"Bzt" ocknalem sie. Siedzialem na lawce w kosciele. Wszystko oswietlone bylo blaskiem swiec. Spojrzalem przed siebie. Siedzial tam ksiadz. Gdy tylko spostrzegl ze na niego patrze powiedzial "Nareszcie jestes. Czekalem na ciebie". Zaczal wysysać ze mnie energie. Bolalo jak cholera. Wtedy sie uswiadomilem i przyszla mysl "Jak czegos nie zrobie to bedzie k**** po mnie, szybko wymysl cos!". Wymyslilem! Wykonalem prosta wizualizacje muru przede mną która blokuje wszytkie czynnosci ksiedza. Pach! Obudzilem sie w swoim łóżku. Byłem sparalizowany oraz serce walilo mi jak młot! Dlatego nie uznałem tego za zwyczajny sen.

To był pierwszy przypadek.

Co miał on wam pokazac?

To, że największa część demonow to nasze demony. Są to ludzie badz cechy badz co kolwiek innego. Jest to wszystko czego sie boimy.
W moim przypadku moje katolickie "JA" chcialo sie bronic przed eksterioryzacja badz czymkolwiek innym co uznalo za grozne. Wiec wymyslilo ksiedza wampira energetycznego.

Ktoś tutaj wspomniał ze demony dzielimy na 2 grupy te co nas nachodza w fizycznym swiecie i te co nas nachodza w astralu. Nie zgodze sie z tym! Kazdy demon którego spotkamy w astralu moze zamanifestowac sie w swiecie fizycznym.
Jesli juz tak okrajac temat demonologi i dzielic go na 2 grupy to podzielibym je na: Demony które sami sobie stworzylismy oraz demony takie prawdziwe które same istnieją.

Ktos tutaj pisal o jakiejs dziewczynie z mocna psychika ktora zamieszkala w mieszkaniu wisielca i zaczal jej sie on pokazywac.
Powiem tak, że nawet osoba o bardzo silnej psychice takiego stresu by nie wytrzymala i wkoncu ten stres z niej wylazl i zamanifestowal sie w taki sposob.

Troche sie rozpisalem. Przepraszam ze wszytko takie nie poukładane, ale mialem milion pomyslow na sekunde, jednak gorzej z ich zapisaniem.

Pozdrawiam
Paciorek
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- nocturnal   opętanie i demony   25.12.2006 - 22:18
- - Lukasz   Sa 2 typy demonow, te w swiecie fizycznym (tzn te ...   25.12.2006 - 22:55
|- - Shala   Żeby to były tylko dwa typy... Dział demologii ...   26.12.2006 - 11:08
|- - Zbyszek   Znalem pewna dziewczyne. Zyla sobie w mieszkaniu p...   26.12.2006 - 23:47
- - SORROW   Brrr...zabrzmiało jak w horrorze . Uważam ,że g...   26.12.2006 - 23:54
- - nocturnal   Lukasz, nie sądzę naprawdę, żeby Paweł dawa�...   27.12.2006 - 16:30
- - SORROW   Sorrow Co twoim zdaniem znaczy "demony przeni...   28.12.2006 - 00:52
- - wert   co do tego przy niesienia ze soba demona to tak ja...   28.12.2006 - 11:01
- - nerhaa   Czy ja wiem - nie ma się chyba co bać... ja w ż...   28.12.2006 - 13:49
- - Shala   „czy wychodzenie z ciała, odkrywanie parku,...   28.12.2006 - 17:38
|- - Zbyszek   Wyczyszczone .   28.12.2006 - 22:02
- - nerhaa   nie była to młodzieńcza burza hormonów przypad...   28.12.2006 - 23:06
- - wert   ym....twoj post niebyl na miejscu. sam mialem dosw...   29.12.2006 - 00:59
- - SadaM   wert, opisz proszę te doświadczenie - niech każ...   29.12.2006 - 09:13
|- - Zbyszek   Zastanawiam sie od jakiegos czasu czy nie opisac m...   30.12.2006 - 10:31
|- - Zbyszek   Nalezy wiedziec ,ze ...   30.12.2006 - 12:40
- - paciorek   Przebudzeniem jest punkt w naszym rozwoju który m...   01.01.2007 - 02:20
- - Raziel   dla mnie "przebudzeniem", będzie (i jes...   01.01.2007 - 03:54
- - paciorek   Tak jak powiedziałem: Każdy ma swój własny pun...   01.01.2007 - 14:20
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic