|
|
16.09.2006 - 21:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec pisze go tutaj (nich admin go przeniesie jezeli zle to robie)
o tuz tak naprawde nie doswiadczylem jeszcze oobe, i zaczynam miec dopiero z tym kontakt... przczytalem juz sporo o tym i zamierzam zaczac... (pierwsze proby juz byly). I wlasnie o tym chcialbym napisac. Jak pierwszy raz sprobowalem to sie wyciszylem skoncentrowalem sie na czerni przed oczami i na tych "plamkach" (by nie zasnac) po paru(nastu?) minutach zaczelem sie dziwnie czuc - to bylo przyjemne - mianowicie mialem takie jakby bardzo przyjemne ciarki (ktore jakby ciągnęły do gory) pod powierzchnia skóry w nogach, rekach. W pare sekund podczas tego uczucia mam krotkie skurcze miesni w różnych miejscach a to w nodze, reku, palcach itp. po czym wszystko sie konczy i wraca do normy sprzed tego zajscia... mam teraz takie pytania: Czy to jest normalne czy cos zle robie? Czy jestem na wlasciwej drodze? Jakie metody proponujecie... nie mam zabardzo gdzie wykonywac oobe bo mieszkam przy ruchliwej ulicy i dochodza stamtąd odglosy samochodow Czy zwykle zolte zatyczki do uszu pomoga i mozna je stosowac? Pozdrawiam Lukasz |
|
|
|
![]() |
17.09.2006 - 06:36
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie wiedzialem gdzie napisac ten temat wiec pisze go tutaj (nich admin go przeniesie jezeli zle to robie) o tuz tak naprawde nie doswiadczylem jeszcze oobe, i zaczynam miec dopiero z tym kontakt... przczytalem juz sporo o tym i zamierzam zaczac... (pierwsze proby juz byly). I wlasnie o tym chcialbym napisac. Jak pierwszy raz sprobowalem to sie wyciszylem skoncentrowalem sie na czerni przed oczami i na tych "plamkach" (by nie zasnac) po paru(nastu?) minutach zaczelem sie dziwnie czuc - to bylo przyjemne - mianowicie mialem takie jakby bardzo przyjemne ciarki (ktore jakby ciągnęły do gory) pod powierzchnia skóry w nogach, rekach. W pare sekund podczas tego uczucia mam krotkie skurcze miesni w różnych miejscach a to w nodze, reku, palcach itp. po czym wszystko sie konczy i wraca do normy sprzed tego zajscia... mam teraz takie pytania: Czy to jest normalne czy cos zle robie? Czy jestem na wlasciwej drodze? Jakie metody proponujecie... nie mam zabardzo gdzie wykonywac oobe bo mieszkam przy ruchliwej ulicy i dochodza stamtąd odglosy samochodow Czy zwykle zolte zatyczki do uszu pomoga i mozna je stosowac? Pozdrawiam Lukasz Plamki o których mówisz to hypnagogi. Nieskupiaj na nich się zabardzo bo te Twoje "plamki" przerodzą się puźniej w obrazy i dźwięki... zbyt intensywne myślenie o nich spowoduje, że wejdziesz w jeden z obrazów i zaśniesz :). Często to się zdarza a wtedy masz jedną noc ćwiczenia w plecy. Bądź raczej biernym obserwatorem. Odpowiedzi na Twoje pytania: 1: ,, Czy to jest normalne czy cos zle robie? " - Jak najbardziej normalne chodź skurcze u mnie żadko występują jednak jest to sprawa indywidualna. 2: ,,Czy jestem na wlasciwej drodze?" - Jak najbardziej na właściwej drodze. Jeśli widziałeś już Hipnagogi to bardzo dobrze. Jest to wejście do planu astralnego więc wszystko idzie w dobrym kierunku. 3: Zatyczki do uszu ?? Powiem Ci, że nigdy nieprubowałem ale hmmm...... możliwe, że słuch odgrywa istotną rolę podczas fazowania się półkul muzgowych i zatyczki niesą wskazane. Kurcze zainspirowałeś mnie do przetestowania tego. Twe ytanie całkowicie mnie rozbroiło. Ale chyba niepowinno mieć to różnicy. Co zaś do metod. Jeśli lubisz testować poczytaj na necie różne metody i przetestuj każdą z nich... Zobacz, która jest dla Ciebie najlepsza i która najbardziej skutkuje. pozdrtawiam |
|
|
|
Lukasz Moje Doswiadczenie Z Oobe 16.09.2006 - 21:37
pieczywo Co do zatyczek to dobrze trafiles z pytaniem, bo j... 17.09.2006 - 08:06
Lukasz Witam,
Dzieki za rady : )
-Wczoraj przed zasniec... 17.09.2006 - 08:28
Elanor CYTAT(Lukasz @ 17.09.2006 - 09:28) -... 29.09.2006 - 23:35
mastercobra z tego co wyczytalem, "tam" jestes niczy... 29.09.2006 - 12:51
Pinsleepe Hmmm... To skoro padło pytanie o stopery, to ja z... 29.09.2006 - 19:38
pieczywo Zadne pytanie nie jest głupie. We wszystkich meto... 29.09.2006 - 21:28
Pinsleepe No nie, w snach nie mam :P
Ale powedzcie mi coś.... 29.09.2006 - 22:13
CheshireCat to moze teraz ja ;]=
u mnie to wyglada tak: z OBE... 02.10.2006 - 08:17
Elanor Ja mam problem lezac na plecach - wszystko mi cier... 02.10.2006 - 15:24
Amber Ja również mam małe pytanko:-)
Ostatnim raz... 04.10.2006 - 11:02
pieczywo Pewnie to tylko jednorazowy problem... sprobuj poc... 04.10.2006 - 15:23
SadaM Witam, o obe słyszałem pierwszy raz 3 tygodnie t... 04.10.2006 - 16:43
effree Witaj Adamie ! :)
nie tylko Ty masz z tym pro... 04.10.2006 - 17:09
Karakan Jest to częsty problem osób, które rozpoczynaj�... 04.10.2006 - 20:09
Amber Dzięki za rady pieczywo:-)Przy najblizszej okazji... 04.10.2006 - 22:29
ICE no tak ja dochodze do takiego momentu ze (chyba) n... 05.10.2006 - 13:49
SadaM Ja próbowałem przez około tydzień zapadania w ... 05.10.2006 - 15:49
pieczywo Mylse, ze to zalezy od osoby... niektorym BWG poma... 05.10.2006 - 15:59![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |