|
|
15.10.2007 - 20:54
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wczoraj zapuściłem sobie dwa nagrania - trening jacobsona, i idnukcje LD, no i zaczęłem próbe WILD.
.... Pojawiły się hipnagogi. Zazwyczaj gdy się pojawiają, trochę to pozbudza moją świadomość. Tym razem pobudziły ją dużo mocniej niż zwykle. Po za tym były jakieś dziwne. Tzn. nie były ciągłe jak zwykle, tylko pojawiały się cyklicznie z kilkusekundowymi przerwami i same trwały kilka sekund. Najdziwniejsza była pierwsza hipnagogia. Obraz był bardzo wyraźny i przedstawiał jakąś stronę internetową. Kiedy kursor kliknął na jeden z linków na tej stronie usłyszałem głos, który zadał pytanie retoryczne "Ile jeszcze będziesz próbował". Co dziwne od razu skojarzyłem o czym mówi (zanim jeszcze doszłem do wniosku że pytanie może być kierowane do mnie i zanim wogóle uświadomiłem sobie że to pytanie), pomimo że wcześniej nic złego w tym "próbowaniu" nie widziałem ;) . Hehe nie powiem o co dokładnie chodzi. Potem włączyło się radio (cały czas piszę o hipnagogii) i reszta przypominała już zwykłą hipnagogię. Kolejne także można zaliczyć do zwykłych, chociaż oprócz ich krutkotrwałości i przerw między nimi ciekawe jeszcze jest to, że ta pierwsza całkowicie mnie rozbudziła a po mimo to następne się pojawiały po paru sekundach. Czy to możliwe że to moja podświadomość skontaktowała się ze świadomością?? Pytam, bo gdybym usłyszał takie pytanie w realu nie w hipnagogii za cholerę bym nie skojarzył o co biega. Po za tym gdy się obudziłem i się zastanowiłem nad tym pytaniem, od razu doszłem do wniosku że to "próbowanie" faktycznie nie ma najmniejszego sensu... ba zdziwiłem się nawet że pomysł z tym "próbowanie" wogóle mi wpadł do głowy. I drugie pytanie: Mieliście kiedyś coś podobnego?? |
|
|
|
![]() |
| plantator |
15.10.2007 - 23:13
|
|
Guests |
Miałem coś podobnego - rozbudziła mnie hipnagogia mojej dziewczyny, całość bardziej realistyczna niż zwykle dlatego, że czułem obecność dziewczyny w pokoju i ją słyszałem, a nie widziałem, do tego miała akurat przyjść za godzinę, ale lubi przychodzić wcześniej, więc zwątpiłem - nabijała się ze mnie, co mnie wkurzyło i otworzyłem oczy chcąc ją opierdzielać, kiedy zauważyłem, że jej nie ma... takie coś miałem raz, zazwyczaj wiem, co jest halucą a co nie i hipnagogi oglądam bez emocji, albo z przyjemnością po prostu, ta mnie totalnie wytrąciła z równowagi - ot pewnie się czasami takie zdarzają.
Może nawet gdzieś już pisałem o tym... |
|
|
|
MetaVirus Dziwne Hipnanogii 15.10.2007 - 20:54
Slothia Ojjjjj tak:
Śpię, budzę się, paraliż - keyboa... 15.10.2007 - 21:55
MetaVirus Slothia - hipnagogi już trochę znam. Chodzi o to... 15.10.2007 - 22:01
MetaVirus hehe też miewałem takie - byłem raz przekonany ... 15.10.2007 - 23:28
plantator Tak, wiem, chodziło ci o to, czy możliwe, że to... 16.10.2007 - 00:30
sogliv a to tak dla przypomnienia:
Hipnagogia (hipersynch... 16.10.2007 - 15:25
MetaVirus Dzięki plantator i sogliv.
Jedną odpowiedź uzys... 16.10.2007 - 20:20![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |