Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Prosba
asdasd
post 17.10.2007 - 20:43
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2337

Witam serdecznie.. :)
Przperaszam że pisze w tym dziale ale chiałem porposić o kontakt na gg: 950111 jakąs osobę która już zna sie na oobe...

Przepraszam ze spytam.. Ale coś niemam siły szukac na forum można zadac pytania? Jeśli tak to czekam na odp .. :) i kontakt gg (w zupełnie innej sprawie niż pytania )

1. Czy to jest grzech ?
2. Czy jest wymagany jakiś wiek . ?
3. Czy są tego jakies konfekfencje ??!!? (mówie o zdrowiu i psychice ? )
4. Czy są jakiejs warunki ? np niemożna być chorym na coś itp :)

POZDRO ALL
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
newdem
post 18.10.2007 - 12:21
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2292

CYTAT
odp. na: Czy jest wymagany jakiś wiek?
Z racji akceleracji rozwoju psycho-fizycznego, czyli wg. dzisiejszej antropologii przyspieszenia dojrzewania emocjonalnio-psycho-fizycznego, wiek dojrzałości systematycznie się obniża, czyli stajesz się dorosłym wg. obecnych statystyk,

Witam Darku,

No czy ja Wiem..niby tak, ale jakby tak popatrzeć w przeszłość to przykładów osiągania dojrzałości wcześniej niż teraz (40 latkowie na utrzymaniu mamusi) jest bez liku.
Generalnie ja spotkalem sie z przeciwnymi twierdzeniami, moze nie we wspolczesnej literaturze antropologicznej ale historycznej i beletrystyce - dawniej dojrzewalo sie - takze psychicznie wczesniej (bo i przeciez srednia wieku w chwili smierci byla znacznie niza - circa 40 lat). O rozpoczynaniu zycia rodzinnego ok. 15 lat nie wspominajac.
Taki Swedenborg np zaczal pisac dojrzale dziala jako nastolatek, zycie rodzinne tez rozpoczynalo sie wczesniej. Nie chodzi o tzw "cudowne dzieci" - to raczej byla regula.

Dołącze się jeszcze tylko do postu na górze w kwestii uznania dla stylu (ładny i przystępny) i jego zawartości dla Darka S.

pozdrawiam serdecznie
Profile CardPM
+Quote Post
OBE Maniak
post 18.10.2007 - 13:32
Post #3

Guests

.
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic