Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Filmy Z Motywem Ld I Oobe
newdem
post 13.10.2007 - 22:13
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2292

Witam,

Czy znacie jakieś filmy (nie instruktażowe - ale fabularne lub dokumenty) sztuki etc.etc. dotyczące wiadomego?

Mi przychodzi do głowy tylko fabuła Waking Life , Linklatera (dostępny w sieci na P2P).

Film jest nowatorski formalnie (technika animacji nakładanej na obraz nakręcony kamerą) zwana
rotoscoping. Treściowo niestety jest zbyt przegadany filozoficznymi gadkami (Linklater umie ładnie
przegadać film tak jak w Before The Sunrise i After the Sunset z Julie Delpy i Ethanem Hawkiem, ale w przypadku Waking mu nie wyszło raczej). Natomiast jest tam kilka motywów bardzo poetycko ukazujących LD i myślę że OobE też.
Kilka motywów praktycznych, ciekawe czy się potwierdzają in genere (raczej nie?) np. w LD albo OOBE
nie można zgasić/włączyć światła korzystając z włącznika, odczytać dokładnie godziny na budziku itd.

Fanom OOBE film polecam.

pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
fatrix (Mateusz)
post 18.10.2007 - 23:24
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1786

nie wiem może sie mylę bo ludzie są omylni jak wiecie bo sami nimi jesteście no ok nie wszyscy jesteście ludkami ale ja widzę związki z oobe w każdej dziedzinie życia jak taki penetrator wszędzie się doszukuje związków i zawsze jakiś znajdę może to z powodu mojej obsesji na punkcie oobe nie wiem ale jak ktoś jeszcze tak ma jak ja to chyba nie obsesja no chyba że on też ma obsesje ale zamotałem super wszyscy wiedzą o co chodzi

p.s co będziemy dzisiaj robić móżczku to co zawsze pinki spróbujemy zapanować nad światem
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic