oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Scenariusze Na Obe/ld, jesteśmy Tam - i co dalej?
plantator
post 19.10.2007 - 20:44
Post #1

Guests

---
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Discoverer
post 20.10.2007 - 00:03
Post #2

OBE Maniak 41
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(plantator @ 19.10.2007 - 22:26) *
scenariusze, które można by wykonać -takie "filmy" do obejrzenia... akcje jakieś albo coś..

explorować - też se łaziłem aż mi się znudziło i co dalej?

Co dalej? może to :)
CYTAT
OOBE – "MOVIE MAKER"
Czytając ten tytuł zastanawiacie się pewnie o co chodzi. O program do tworzenia filmów o tematyce OOBE? Nie. Tytuł ten wymyśliłem podróżując przez nieskończony ocean Astrala. Podróżuję już bardzo długo. Zacząłem wychodzić z ciała zaledwie w wieku 16 lat - także każdy, niezależnie od wieku może doznawać OOBE. Byłem tu i ówdzie, spotkałem wiele niesamowitych istot i odwiedziłem miejsca, o jakich nie śniło się ludziom. Kilka lat temu wymyśliłem dosyć ciekawą technikę, którą można bez problemu wykorzystać podczas OOBE. Dla wielu z Was ta technika może wydać się śmieszna i mało przydatna, a dla niektórych okaże się kolejnym punktem zapisanym w "Dzienniku Astralnym". Lubicie oglądać filmy? Bo ja tak. Uwielbiam, a najlepsze jest ich tworzenie. Głównie w mojej technice chodzi o to, aby nakręcić swój własny film w realiach OOBE i zapisać go tak, aby był nietykalny (tzn. podczas oglądania nie będzie się zmieniać fabuła, tak jak przy oglądaniu czegoś 2 razy podczas snu) i odtwarzalny za każdym razem, kiedy wyjdziemy z ciała.
Zainteresowani? Czytajcie dalej...
Na początku wybierzcie swoją scenografię. W rzeczywistości oczywiście. Najlepiej niech to będzie jakieś zdjęcie lub plakat. Załóżmy, że wybraliśmy zdjęcie istniejących jeszcze bratnich wież World Trade Center. Należy postawić je w lekko oświetlonym miejscu tak, aby światło padało na zdjęcie, ale nie przeszkadzało nam w wyjściu z ciała.
Następnie wychodzimy z ciała i zmierzamy w kierunku zdjęcia. Jeżeli zdjęcie jest małe postarajcie się skurczyć swoje ciało astralne tak, aby mogło "wejść" w zdjęcie. Teraz trzeba wejść w swoją scenografię, czyli zdjęcie. Ja osobiście polecam to zrobić w ten sposób. Kiedy nasze ciało astralne jest już wystarczająco zmniejszone, należy lecieć w kierunku zdjęcia, ale nie skupiając się kompletnie na nim, tak jakbyśmy mieli polecieć za zdjęcie. Jeżeli wszystko się uda, to powinniście się znaleźć wokół "prawdziwych" wież WTC. Będzie to bardzo miłe doświadczenie.
Chciałbym teraz zauważyć jako odskocznię, że w ten sposób możecie wejść w każde zdjęcie czy plakat, a nawet własne rysunki np. malujecie cudowną wyspę, wychodzicie z ciała, "wchodzicie w nią" i właśnie znajdujecie się na Wyspie swoich marzeń, gdzie możecie ukoić swoje nerwy, pomarzyć, pomedytować, czy też pobrać energię.
Kontynuując. Kiedy już będziecie wokół wież WTC możecie zrobić wszystko co chcecie, tak jak w LD. To taki Wasz plac zabaw, o ile nie doznacie Projekcji Astralnej, bo wtedy taka kontrola się bardzo zmniejsza lub całkowicie znika.
Jeżeli nadal to czytacie i chcecie się dowiedzieć o kręceniu filmu, to już piszę.
Jeżeli chodzi o mnie, to tworzę (wyobrażam sobie) kamerę, którą będę "kręcił film". Następnie tworzę swoją obsadę, czyli bohaterów, a potem scenariusz. Sam proces kręcenia nie będę tutaj rozpisywał, bo to zależy od tego, kto ma jaki pomysł. Głównie o to chodzi, aby (tak jak w LD) pokierować wydarzeniami, np. wyobrażamy sobie, że na jedną z wież WTC leci samolot, a kiedy ma już w nią uderzyć nadlatuje Superman i ratuje pasażerów i wieżę WTC. Należy to wszystko uchwycić kamerą (kamera nie jest potrzebna, ale pomaga w wizualizowaniu). Kiedy Wasz film już będzie gotowy (napisy końcowe, muzyka itp.) należy wrócić do swojego pokoju (starajcie sobie przypomnieć swój pokój, pragnąc aby do niego wrócić) i wyciągnąć kasetę z kamery (kolejna BARDZO ułatwiająca wizualizacja). Tutaj na chwilę się zatrzymamy. Wiadomo, że postrzeganie świata podczas OOBE jest inne niż tu w "rzeczywistości" (wiekopomne słowa Morfeusza z Matrixa - "What is real? How do you define real?") dlatego większość z rzeczy w Astralu po ich stworzeniu i zapomnieniu o nich szybko "znikają". Dlatego należy trochę się skupić nad kasetą. Przypomnijcie sobie wszystko co jest na tej kasecie. Poświęćcie jej trochę czasu, rozmyślając nad nią. Wskazane jest też oddanie jej trochę własnej energii, przez co staje się bardziej trwała w Astralu. Jak już pisałem wyżej postrzeganie świata w Astralu jest inne, dlatego podejdźcie np. do swojej szafy i otwórzcie ją. Powinna się otworzyć, ponieważ jest ona odpowiednikiem "realnej" szafy tu w Astralu. Wsadźcie ją, zamknijcie drzwiczki i powróćcie do ciała. Jeżeli wszystko wykonaliście odpowiednio i nie zapomnieliście o kasecie, to gdy następnym razem wyjdziecie z ciała kaseta nadal powinna być w szafie. Teraz najlepiej wejdźcie (wcześniej przygotowaną) w scenografię gdzie jest telewizor, odtwarzacz video i wygodna kanapa. Wsadźcie kasetę do odtwarzacza i rozkoszujcie się własnym dziełem.
Jeżeli zaś chodzi o "zabezpieczenie" kasety przed modyfikacją, wystarczy jak najwięcej przekazać jej energii i myśleć o jej zawartości w takim stanie, jakim była. Wiadomo jednak, iż to my jesteśmy "Panami naszego placu”, więc gdy bardzo tego zapragniemy, to kaseta i tak ulegnie zniszczeniu, czy też modyfikacji.
Gdy będziecie oglądać film starajcie się nie wnikać w jego głębszy sens, bo zabezpieczenie może zniknąć i kaseta zmieni swoją zawartość. Po prostu starajcie cieszyć się oglądaniem filmu i tyle. Jeżeli zaś chodzi o moje doświadczenia z tą technikę to wypadałoby dodać, że udało mi się stworzyć taki film i przesłać go drogą Astralną do znajomego, który go obejrzał, a potem w rzeczywistości opowiedział mi go kawałek po kawałku i jego opis do mojego filmu pasował w 90% także to bardzo dużo. Parę razy udało mi się też w ten sam sposób nagrać własną muzykę. To było bardzo miłe doświadczenie.
Mam nadzieję, że ten artykuł na coś się Wam przyda.

Hope you like it.

To nie moje poczynania:) brakuje mi jeszcze wprawy aby coś takiego w 'POZA' wykonać ale może kiedyś, tekst odświeżam bo jest wart przypomnienia oraz umieszczając w jak najbardziej odpowiednim temacie, wielu zapewne nieczytało tego artykułu.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- plantator   Scenariusze Na Obe/ld   19.10.2007 - 20:44
- - MetaVirus   proponuje zarzucić se jakiegoś drraga i sprawdzi...   19.10.2007 - 20:56
- - plantator   ---   19.10.2007 - 21:03
|- - fatrix (Mateusz)   CYTAT(plantator @ 19.10.2007 - 21:03...   22.10.2007 - 00:58
- - ptasior   Jak to co można robić w POZA? Każdy początkuj�...   19.10.2007 - 21:07
- - .::Tomek::.   Mój scenariusz podczas wyjścia. Po prostu zajmuj...   19.10.2007 - 21:14
- - plantator   ---   19.10.2007 - 21:26
- - .::Tomek::.   ach takie scenariusze :) no cóż to bym urządzi�...   19.10.2007 - 21:34
|- - boski   Samo pytanie co tam robić jest dziwne . To zależ...   19.10.2007 - 22:06
- - Discoverer   CYTAT(plantator @ 19.10.2007 - 22:26...   20.10.2007 - 00:03
- - plantator   ---   20.10.2007 - 03:22
- - plantator   ---   22.10.2007 - 01:26
- - pieczywo   Bardzo Dobry temat! Ja ostatnio probuje zglebi...   24.10.2007 - 06:43
- - kozuar   Od jakiegoś czasu proszę NP o solidną dawkę we...   24.10.2007 - 17:13
- - plantator   ---   24.10.2007 - 19:40
- - pieczywo   CYTAT(plantator @ 24.10.2007 - 20:40...   24.10.2007 - 20:05
- - sogliv   A ja mam taki projekt: Szukanie wszelkich poczyna...   25.10.2007 - 17:38
- - plantator   ---   25.10.2007 - 17:43
- - Draq   Co zrobić w obe? Najlepszym sposobem jest nic nie...   01.01.2008 - 17:40
- - LightRevan   Można poszukać obcych form życia w Astralu, kt�...   01.01.2008 - 18:01
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park