oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problem
Podróżnik po A...
post 22.10.2007 - 23:04
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Mam pytanie do wszystkich zaczołem ćwiczyć już od dawna ale nic mi nie wychodziło wydaje mi sie ze chciałem za szybko mieć oobe teraz nie mam zamiaru sie spieszyć zacząłem pierwszy krok czyli relaksacje czyli warunek A tak zwany w poradniku czyli skupienie sie na jednej myśli lub rzeczy nie mogłem zebrać myśli ciągle mi one uciekały zaczynałem myśleć o czymś zupełnie innym tak wiec skupiłem sie pierw na rozlużnieniu sie kiedy sie rozlużńłem nie wiem kiedy zasnełem i tutaj mam 2 pytanka 1.ile może potrwać bądz musi utrzymanie sie na pograniczu snu bo nie wiem czy to możliwe żeby wogóle nie zasnąć i 2. jak skupić myśli na jednej rzeczy bo jak widać mama problem nawet z warunkiem A ;/ plx o posty
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Aniołeczek
post 25.10.2007 - 11:25
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Validating

Notatnik

:) No witaj :)

I musze powiedzieć że zgadzam się z Tobą w 100%, takie spontany to żadna metoda.
Swoim postem chciałam tylko powiedzieć, że tak naprawdę na OoBE nie ma żadnej dobrej metody, bo wszystko zależy od świadomości danej osoby. Niektóre osoby nie muszą ćwiczyć by uzyskać OoBE, a inni próbują wszystkie możliwe metody bezskutecznie.

Wiem, w tym przypadku wymieniam jednorazowe doświadczenie, ale tak naprawdę to większość moich OoBE była spontanem.

Może nie będę udzieleć żadnych rad, ale zauważyłam, że najczęściej uzyskuje OoBE, jeżeli cały dzień jestem nim tak podniecona, np. czytam jakiś artykuł, czy książkę i wczuwam się w treść napisanego. To wzbudza we mnie takie dziwne uczucie podniesienia. Z reguły po takim dniu, chociaż ide normalnie spać mam uczucie - "to będzie tej nocy". Zasypiam, no i w jakimś momencie odzyskuję świadomość, po czym odrazu wyrzuca mnie z ciała.

No, to powiedzmy, że nazwe to taką swoją metodą :)

+Quote Post
lykash
post 25.10.2007 - 12:30
Post #3

Guests

Nie wiem od czego zacząć może wpierw powiem kilka słów o sobie .. Nazywam sie Łukasz pochodze z Lublina i mam lat 17 już od bardzo dawna w swoim życiu szukałem jakiegoś odskoku czegoś co zwykli ludzie nie doświadczają na codzień szukałem, aż znalazłem. Pierwsza była Regresja potem Reinki mialem poważne problemy z określeniem samego siebie oraz swojego istnienia dłuższy czas mialem problemy z niechcianymi bytami z widzeniem istot których nikt nie widział w które nikt nie wierzył do czasu aż znalazłem oobe....
Praktycznie poznałem siebie na nowo dostrzegłem nowe możliwości własnego istnienia dostrzegłem wreszcie coś w czym mógłbym się odnaleźć, zobaczyłem również opisy tych wszystkich ludzi oraz wskazówki jak sie dostać do świata astralnego... Wydało mi się to piękne i prawdziwe poczułem że w końcu znalazłem to czego szukałem.
Dobrze teraz przejdźmy do rzeczy ćwiczenia zacząłem od wczoraj już po pierwszym razie odczułem uderzenie
w tył głowy po czym sparaliżowało mnie trwało do ok minuty. Było to dla mnie niesamowite wrażenie nie z powodu że serce waliło mi jak młot, też nie dla tego że nie czułem ciała ale dla tego że poczułem jakbym nagle zaczął się lekko unosić jakby bujać nad swoim ciałem z jednej strony strasznie sie balem a z drugiej wiedziałem, że nie stanie mi sie nic złego jednak postanowiłem poruszyć palcem u stopy czego teraz bardzo żałuję.. Zaraz potym opentała mnie straszna złość że nie kontynuowałem !
Drugi raz nie był już tak silny jak pierwszy ani cała reszta do tej pory mam do siebie żal, że postanowiłem zaprzestać tak wspaniałe uczucie więc i nie życzę nikomu tego przejść ...
Proszę abyście dali mi jakieś wskazówki może coś robie źle może jestem za mało skupiony nie wiem .. oddałbym wszystko aby wrócić do poprzedniego stanu .. Proszę pomożcie :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park