|
|
14.09.2007 - 17:12
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witajcie OBEzwładnieni poszukiwacze prawdy. To będzie moja pierwsza wypowiedź na temat zjawiska OBE . Mam nadzieję że kogoś zainspiruje do własnych przemyśleń.
Jaki jest świat każdy widzi - to popularne stwierdzenie na którym opiera się współczesna zachodnia cywilizacja. Oprócz tego mamy "naukowe przekonanie" że Wszechświat powstał przez przypadek a człowiek i życie na ziemi jest jego wyjątkową pomyłką. Jesteśmy zbudowani z komórek które tworzą się i umierają a my wraz z nimi. Jedynym celem jest chęć zachowania gatunku (precz z gejami i lesbami). Dodatkowo wszystko to zmierza do niczego -Dlatego nie warto o tym myśleć i lepiej "nażyć" się na potęgę bo potem nas nie będzie (więc po co żyć?). To opinia empiryczna oparta na doświadczeniu "rozsądnych ludzi" których należy naśladować w poglądach aby uniknąć pogardy i kpin. Druga grupa z koleii uważa za sprawcę świata Boga (O wyglądzie brodatego dziada) który w swej osławionej miłości wypędził pierwszych ludzi z raju bo mu jedyne jabłko z drzewa zerwali. Potem zsyłał potopy zarazy i inne nieszczęścia , dawał tablice kamienne gadał do wielu a potem przestał bo się znudził. Natomiast jego rogaty przeciwnik równie potężny ale zły ,czeka w piekle na wszystkich niewiernych kościołowi jedynemu w prawdzie takiej że Heyah! Cyrk na kółkach dla niewybrednych . Kości dinozaurów podrzucone przez szatana miały sprawdzić wiarę chrześcijan wierzących że świat ma ok 6000 lat. sprawy Jezusa nie komentuję gdyż synów bożych urodzonych 25 grudnia z Dziewicy na tle gwiazdy i trzech króli było wielu w dawnym pogańskim świecie (Zimowe przesilenie gwiazda syriusz pas oriona i słońce w gwiazdozbiorze Panny, trzy dni umiera i odradza się ponownie - w skrócie astroteologia - dawny pogański kult- popularny obecne w Polsce) Ktoś powie -szanuj inne religie . Odpowiem właśnie szanuję...lecz nie praktykuję. Pojęcie dobra i zła tak oczywiste - Trzeba zwalczyć zło żeby nie było niczego! Bóg nam dopomoże! Albo kometa w kosmosie :dobra, uderzająca w ziemię :zła -kwestia punktu widzenia. Bez destrukcji nie ma kreacji to naturalne prawo Wszechświata powstałego z wielkiego Bang! Do tego kwestia zastanawiania się nad życiem w galaktyce i Wszechświecie? I inne ciekawostki... Jak któś ma wątpliwości niech przeliczy rachunek prawdopodobieństwa - będzie tego i tak za dużo.. Po takim wstępie chciałbym przyspieszyć tok myślowy i nawiązać do Fizyki kwantowej i Teorii Strun drgających energii w 11 wymiarach. NIE MA WE WSZECHŚWIECIE RZECZY NIEMOŻLIWYCH - chyba że ktoś mi zarzuci że kosmos nie jest wielką gumową kaczką! Na ziemi jesteśmy istotami które są w stanie jedynie minimalnie ogarnąć ogrom tej nieskończoności. Każdy człowiek może być ograniczony na pewnym etapie rozwoju. To że coś nazwiemy kłamstwem lub prawdą jest tylko wąskim postrzeganiem różnorodności i nieskończonych możliwości. Zauważyłem że każdy mądry i głupi usiłuje potwierdzać swoje zdanie wchodząc w konflikt z tymi głupimi lub innymi mądrymi. Na tym polega doświadczenie ziemskiej rzeczywistości. Duch wchodzi w materię by się kształtować w ograniczeniach fizyczności inaczej by się nie rozwijał prawidłowo. Druga sprawa -mówienie- Mnie to nie dotyczy. Nie ma takiej możliwości aby nie uczestniczyć w współtworzeniu ewolucji wszechświata od skali mikro i makro. Pojawienie się nieskończonej liczby świadomości (Fizycznych i wyłącznie niefizycznych) uważam za cel Wszechświata. Niedawno będąc TAM. Zapytałem pewną istotę czy -Bóg mi wybaczył? Zaśmiała się a ja szybko się poprawiłem - Czy ja sam sobie wybaczyłem? było dla mnie wtedy oczywiste że rozdzielenie to stan przejściowy.... Nie ma możliwości oddzielenia się od stwórcy gdyż wszyscy są jego częśćią. Do tego widziałem setki dusz przebywającym w tym obszarze z ich fizycznymi wyobrażeniami. Nie było różnicy między żebrakiem a miliarderem ani czarnym i białym.. po przyjściu do ciała mówiłem do siebie co ci ludzi na ziemi wyprawiają do cholery? Marnują wielokrotnie dane im szanse na zrobienie czegoś właściwego dla rozwoju , ulegają iluzji. Nabrałem pewnego spokoju w odnieśieniu do życia na Ziemi. Nadal wielu rzeczy nie rozumiem,ale to co udało mi się ustalić uważam za duży skok w mojej świadomości. Wcale nie chcę by ktoś myślał tak samo jak ja. Z tego powodu powstają konflikty które też są częścią całego procesu. Jerzy Prokopiuk znany gnostyk powiedział -bogami jesteście- i miał rację. Jakimi bogami i jakich światów to już zależy od was. Obecna nauka wcale nie idzie w stronę bezduszności ale powoli przyczynia się od odkrycia działania niewidziałnej strefy Wszechświata. Fizycy Kwantowi tacy jak Ervin Laszlo z klubu Budapesztu dochodzą do punktu gdzie Człowiek staje się wyższym gatunkiem kreującym kolejne zmiany w losach Wszechświata. W skali mikro aż do makro. Namieszałem ale warto życ w Teraz by w Potem być we Wczoraj w Dziś i w Jutro ...a także w następnych Wszechświatach.... A o teorii strun sami sobie poczytajcie:) OBE do Wiosny! |
|
|
|
![]() |
25.10.2007 - 18:07
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Chryste panie!Gdyby nie Ty tobym nie istniał.Plantator dziękuję Ci że mogę istnieć haha.Czy chce czy nie chcę otóż nie chcę bo Ty chcesz:) "wolę być jedną małą nanocząsteczką, bez której całość się wali, niż zadufanym bogiem tonącym we własnym ego" Widać że przemawia przez Ciebie samuel z alfa centauri nanocząsteczki nie mają świadomosci tylko jeden program na cały cykl gdyby nie program nie istniałyby sa częścią zaprogramowanej energii.Ego no tak tonący w ego no cóż haha niezabardzo raczej w doświadczaniu i stwarzaniu które czestokroć jest ego pozbawione kontakt z nadswiadomoscia czy jak to sie nazywa niszczy program przywiazania czyli ego plantatorze widzisz wszytsko pojmujesz z puktu widzenia Twojego ziemskiego przywiazania popartego małym doświadczeniem.Nie dostajesz tego co chcesz w poza i to wzbudza Twoje rozczarowanie . Jak ktos sie nazywa bogiem to musi byc np gwiazda tv lub politykiem otóż nie!
Nie oceniaj czegoś czego nie rozumiesz.I daj se luzu chłopinko :) |
|
|
|
boski Teoria Strun - I Wielowymiarowy Wszechświat 14.09.2007 - 17:12
Angello Właśnie obejrzałem "What the bleep...... 14.09.2007 - 18:42
silverek84 Świetny artykuł "Boski". Bardzo przypa... 14.09.2007 - 19:25
Artur_flyer Popieram przedmówcę (chyba przedpisarza :)) , ś... 14.09.2007 - 22:42
dragon1 Świetny artykuł !!!!!!... 15.09.2007 - 08:54
AuroN Åšwietna robota ;] 17.09.2007 - 07:34
opetron Super! boski ;)
Dodam coś od siebie jeśli ... 17.09.2007 - 08:54
plantator Nie wiem, jak to się ostatecznie ma fakt, że jes... 25.10.2007 - 11:23
twistoid Widzisz plantator jedni sa nanoczÄ…steczkami a inn... 25.10.2007 - 11:36
tom boski, świetny art :D obiema rękami Cie popieram... 25.10.2007 - 16:00
plantator gdyby nie nanoczÄ…steczki, to byÅ› Twistoid nie is... 25.10.2007 - 16:30
Mishah Proponuję taką medytację: za każdym razem, kie... 25.10.2007 - 17:52
PiRo heheh no :) Można poszerzyć o "jestem bogie... 25.10.2007 - 17:57
PiRo twistoid... nie nie do koÅ„ca nie majÄ… Å›wiadomoÅ... 25.10.2007 - 18:26
twistoid Luzik fajna wizja.Ale nie za bardzo o to mi biega:... 25.10.2007 - 18:30
plantator Twistoid - whatever...
o mnie i moje doświadczen... 25.10.2007 - 18:42
PiRo Tak :) twistoid my ją kreujemy i nią władamy :)... 25.10.2007 - 19:02
plantator muszę sobie to obejrzeć:)
kurczÄ™ chciaÅ‚em coÅ... 25.10.2007 - 19:23
PiRo obejrzyj obejrzyj :)) i popiszemy dalej :) 25.10.2007 - 19:37![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |