|
|
25.10.2007 - 18:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Unikam pisania podobnie idiotycznych tematów, ale ostatnio stało się to modne, więc wyleję swoją frustrację. Ostatnio najczęściej odwiedzanym przeze mnie działem stał się Hyde Park. Niesamowite centrum rozrywki. Wirująca kobitka, której kierunkiem obrotu można sterować przez zmianę percepcji, do kogo jesteś podobny (jak byłem chory i odwiedził mnie kumpel to się razem pośmialiśmy z tej stronki, fantastyczne cacuszko), latający holender, jakiś e-book o magii w internecie. Ale czy to główny cel tego forum?
Dalej równie ciekawy dział artykuły, w którym część forumowiczów nawołuje do chwycenia za widły, kosy, widelce, bejsbole i hubździu na system, osławiony układ made by Bush i Kaczor. Inni zaś obwołali się bogami i niechybnie niedługo zaczną miotać piorunami w zdrową część społeczeństwa. Purpurowy kotek pracuje jak może, żeby powstała sieć blogów użytkowników, ezopedia itd. Jest już nawet radio, ale okazuje się, że część użytkowników wychodzi, a Qrna nie może jakoś uwierzyć, że OBE jest realne. Tu Plantator walczy jako czołowy racjonalista z resztą forum we wszelkich możliwych tematach, a Seth bierze na siebie niedobitki z wielkiej batalii z Plantatorem. Jednocześnie wszelkiej maści rebelianci z kosami i widłami chcą szturmować na AP, gdzie nic się nie dzieje, bo nie ma komu badać OBE, bo każdy zajęty jest pierdołami i uczestnictwem w wielkiej batalii między racjonalizmem, a "myśleniem magicznym". Może eksperymenty na AP nie są najwyższych lotów, ale kto chce coś badać może przecież sam założyć odpowiedni temat i wyniki opisać. Ale nie ma komu tego zrobić, bo każdy jest bardziej zajęty chaosem, ruchawką, pożogą i rozpiździajem, który zapanował dookoła. Ja wiem, że niektóre rzeczy, aż proszą się o złośliwą ripostę, ale czy nie można wojować sobie w przerwie między pisaniem czegoś konstruktywnego. Zresztą, jak ktoś jest racjonalistą, to spokojnie może założyć temat "OBE z racjonalistycznego pkt. widzenia", a jak ktoś uważa, że wszystko da się wytłumaczyć magicznie i gnostycznie, to niech założy temat "OBE, czyli poznawanie niepoznawalnego, dziwnego i groźnego". W ten sposób może każdy napisze coś interesującego, a tak to wszyscy się kłócimy. O ile dobrze pamiętam, zanim się pojawił temat o "venchur klanie" to nikt tu się nie pojeżdzał. Ja myślę, że to te wampiry rzuciły tu jakąś klątwę. Qrwa parę osób pisało: "Zajmijcie się OBE!!", ale woleliście walczyć z wampirami i teraz jest chaos. Nie wiem! Pewnie się ten temat nie utrzyma, ale takie jest moje zdanie na temat tego co się dzieje. |
|
|
|
![]() |
| plantator |
25.10.2007 - 19:10
|
|
Guests |
musiał to powiedzieć..
Mishah, wiesz, że za wykorzystywanie wizerunku osoby bez jej zgody grozi kara pozbawienia wolności do lat trzech, lub kara grzywny?? hę?? I małe sprostowanie, bo znowu wyjdę na dziada: pisałem nie raz - jeśli ktoś chce aby oobe było dla niego pobytem w nieodgadnionym astralu, to oki, jeśli ktoś chce aby dla niego było ldkiem - ok. Zauważ, że nawet w postach zacząłem pisać o obe i astralu, żeby nie podkurwiać tłumu. A wymiana poglądów to nic złego, tam zaraz kłótnie - łoh jak niektórzy muszą mi udowodnić - albo raczej sobie, że mają racje, to oki, rozładują sobie emocje i git - hehe po przykładzie nerhyy widzę, że nie ma się co puszyć i obruszać - ot luźne gatki haha... Problemem w tym wszystkim jest to, że niezaprzeczalnie na forum poczęła rządzić ta cała rebelia, a nie oobe - tylko to kurna nie forum o rebelii tylko obe! I to jest problemem - bo to, że się interesuję ld/obe nie wymusza na mnie poglądu, że życie jest do dupy, że system trzeba zniszczyć i każdego na tym świecie przekonać do oobe i jeszcze czasem nawołują do tego osoby, które same nie doświadczyły tego! To jest problem i moim zdaniem byłby rozwiązany utworzeniem odrębnego forum dla młodych rebeliantów (bo tacy przeważają znacznie), buntowników, wojowników i wszelkich kamikaze - gdzie się wywrzeszczą i tyle... bo nie wierzę, że jestem tu jedyną osobą z tych ponad dwóch tysięcy zarejestrowanych, którą rebelia po prostu wkurwia... A pomysł by każdy opisał oobe ze swojego punku widzenia nie przejdzie i nie będzie konstruktywnej rozmowy, bo każdy - będąc niewolnikiem własnego ego i przywiązania do swojego systemu przekonań nie pozwoli by mu mówiono, że jest inaczej niż on to widzi... Ostatnio nawet Conchita musiała se postem walnąć w rewanżu, hehe - a niby obe to skrót do rozwoju duchowego, a jakoś nie widać... oki, to se znowu swoje powiedziałem, teraz czas na bluzgi i lincz, dajcie mi wciry, hahahaha;) |
|
|
|
Mishah Plantator Kontra Reszta świata 25.10.2007 - 18:41
kater ale fajnie się docierać tak, bo i tak kiedyś re... 25.10.2007 - 18:50
MetaVirus Mishah - oburzyłem się - to ja jestem czołowym ... 25.10.2007 - 18:58
Mishah Przepraszam, że tak Cię niegodziwie pominąłem ... 25.10.2007 - 19:03
twistoid Ja tam nie lubię się kłócić dlatego staram si... 25.10.2007 - 19:09
Mishah CYTAT(twistoid @ 25.10.2007 - 20:09)... 25.10.2007 - 19:14
plantator Mishah - a jak założyłem temat o scenariuszach ... 25.10.2007 - 19:17
Mishah CYTAT(plantator @ 25.10.2007 - 20:10... 25.10.2007 - 19:24
plantator eeeej, ja się piszę na lewatywkę, zawsze chcia�... 25.10.2007 - 19:26
PiRo Nie moge oprzeć się wrażeniu, że to co repreze... 25.10.2007 - 19:35
Mishah I z nakreślenia problemu, że za dużo kłótni, ... 25.10.2007 - 19:45
twistoid Buahahaha
Nom Miszka ma rację:)
Hasło na dziś:... 25.10.2007 - 19:52
suwak CYTAT(Mishah @ 25.10.2007 - 19:41) ... 25.10.2007 - 20:03
Mishah Z tego co widzę to nie bardzo, ale może ktoś po... 25.10.2007 - 20:13
Angello Nie jestem specjalnie w temacie, ale wyhaczyłem c... 25.10.2007 - 20:25
Mishah ja bardziej pisałem do tych co mają czas na kł�... 25.10.2007 - 20:30
set.h Qrde ostatnio mi się nawet postów pisać niechce... 25.10.2007 - 20:36
kater Twistoid ja wole hasło "lewitacja dla każde... 25.10.2007 - 20:52
plantator heh, nie do końca pojmuję tu wiele rzeczy, ale n... 25.10.2007 - 22:31![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |