Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Obe Droga Do Poznania Czy Donikąd
set.h
post 26.10.2007 - 12:59
Post #1

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Czas na podsumowanie jeszcze nie nastał. Przyznam się że pogubiłlem się totalnie. Wiem że nic nie wiem. Mogę powiedzieć tylko że OBE jest zajebiste, tylko co z tego. Miotam się między postrzeganiem OBE jako całkowicie fizycznego zjawiska i próbuję wcisnąć w to wszystko trochę duchowości. Na domiar złego sprawę spłyca napływ fali totalnego ateizmu. Wszystko to skumulowało się w jeden mętlik. Nawet OBE mi nie wychodzi ostatnio przez te "duchowe rozterki". Światełka w tunelu brak. Frustracja się pogłebia. Jak nie przeżyję jakiejś iluminacji to chyba rzucę wszystko w chu..
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dusza
post 27.10.2007 - 12:01
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

To co widzimy w LD OBE jest tak samo rzeczywiste i prawdziwe jak ten swiat.W mozgu podczas wyobrazania , snienia zachodza praktycznie te same procesy jak kiedy patrzymy oczami na codzienny swiat.Mozna wiec powiedziec , ze ten swiat nawet nie istnieje a wszystko odbywa sie jedynie w naszych mozgach.Wszystko to jest hologramem naszych mysli.Mysli sa prawdziwe , one kreuja wszystko.Nie widzimy ich, ale kazda mysl mknie gdzies i zostaje tam na zawsze.Ptasior tutaj mysle ,ze dobrze trafil, ze po smierci ladujemy w naszym swiecie mysli.Sami tworzymy pozniej sobie nowy swiat , kazdy z nas praktycznie tworzy wlasny swiat.A jestesmy teraz tu dlatego , poniewaz kiedys wytworzylismy sobie jakis wlasny wizerunek swiata i teraz mamy cos z niego wyniesc, moze zmienic swoj poglad na swiat? moze sie czegos nauczyc? moze po prostu byc?Bo jak juz jestes "tam" i wiesz o tym ze dusza jest niesmiertelna , wiec mozesz byc kim chcesz. Raz jestes biedakiem , zebrakiem , glupim , madrym ,pieknym bogatym.I to sam tak ustaliles, poniewaz chcesz sprobowac wszystkiego.Moze kogos znudzilo juz ciagle zycie w szczesciu i postanowil w nastepnym zyciu byc nieszczesliwy bo nigdy tego nie doswiadczyl? bo jak to by bylo jakby nic nie bylo? czy wtedy wogole COS by wiedzialo ze tego nie ma? . Mozna powiedziec wrecz , ze ten swiat jest jedynie IDEA tego jak powinien wygladac swiat! Np mamy kota , kazde dziecko wie ze kot to kot , kiedy mu powiemy "o zobacz jaki ladny kot biegnie" to dziecko nie pomysli sobie o niedzwiedziu tylko o kocie.To jest idea kotowatosci.Tak samo jest idea czlowieka , krzesla , drzewa etc itp.

Wszystkie dzisiejsze ludzkie systemy ,nauki, wierzenia bazuja na teorii , ktore te teorie jak widzimy na przestrzeni lat historii sa zmieniane , obalane i nowe wprowadzane.Naukowcy coraz to nowe rzeczy odkrywaja (albo "przypominaja" dawno zapomniane), powstaja nowe religie etc itp. Dlatego nie sa one obiektywnym zrodlem poznania.

To co czujesz tam/tu . To co widzisz. To co doswiadczasz. Jest zawsze tak prawdziwe jak to tylko mozliwe , i nie wazne co kto ci powie. Nie sluchaj sie go. Bo te chwile , ktore doswiadczyles i przezyles na zawsze pozostana w twojej pamieci i zawsze mozesz do nich wracac , sa twoim wehikulem czasu - a tego nikt nie moze Ci odebrac i zanegowac.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 27.10.2007 - 14:14
Post #3

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Poprosilem Seta by spisal swoje watpliwosci jakos rozsadnie i podal w Ap: Dlaczego funkcjonowanie mpzgu jest dla niego takie bolesne. Nie rozpisujemy sie co prawda o polkulach mozgowych bo jasne jest dla wiekszosci ,ze jakos to musi wspoldzialac.Tak sie sklada ,ze ostatni miesiac borykam sie z takimi zagadnieniami i ciesze sie coraz bardziej. Cialo fizyczne dostarczylo mi mase info na temat wspoldz. 5 cialek. Nie udalo sie nam na razie zrozumiec tego zwiazku .TO Jeszcze lepiej. Daje mi to motywacji by rozwiazac ta zagadke .Borykam sie z teoria ,zapraszajac pol nieba do dyskusji. Juz nie moga mnie w fokusach scierpiec taki jestem natretny z pytaniami. hihi
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- set.h   Obe Droga Do Poznania Czy Donikąd   26.10.2007 - 12:59
- - plantator   A czemu rzucać, to mimo wszystko ciekawe "ho...   26.10.2007 - 13:11
- - suwak   Fala ateizmu mowisz... Ja jestem ateista (znaczy -...   26.10.2007 - 13:42
- - e_pomarancza   Moje zdanie - oobe to jedno z narzędzi do wyboru ...   26.10.2007 - 13:55
- - Conchita   Moje zdanie: to jedna z metod jasnowidzenia, czyli...   26.10.2007 - 15:24
- - Mishah   We wszystkim w swoim życiu można dojść do mist...   26.10.2007 - 15:40
- - Silverka   tez nie wierze w BOga, ale dla mnie akurat nie ma ...   26.10.2007 - 15:44
- - paciorek   Też raz miałem moment załamania w którym to fa...   26.10.2007 - 17:16
- - Marcin181   Tak prawde mówiąc ch*** wie czym są te obrazy k...   26.10.2007 - 21:36
- - sonic3   Kilka razy także przeżyłem coś ala załamanie ...   26.10.2007 - 21:56
- - set.h   Marcin widze że czujesz to samo co ja. Wszystko s...   26.10.2007 - 22:13
- - MetaVirus   wydaje mi się że niepotrzebnie przywiązujesz do...   26.10.2007 - 22:32
- - e_pomarancza   Sonic - bardzo dojrzała wypowiedź, super że jes...   27.10.2007 - 00:54
|- - Zbyszek   . Hej .- Set cierp rozterki w samotnosci i nie wci...   27.10.2007 - 01:26
- - paciorek   CYTAT(Zbyszek @ 27.10.2007 - 02:26) ...   27.10.2007 - 07:21
- - ptasior   Odejdę nieco od tematu Set.h, cały czas mówis...   27.10.2007 - 09:54
- - plantator   krótka piłka do ptasiora: to zależy jakie eldek...   27.10.2007 - 15:32
- - ptasior   CYTATBruce, Moen, Monroe, Sugier - jeez, no ile mo...   27.10.2007 - 16:35
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic