Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Obe Droga Do Poznania Czy Donikąd
set.h
post 26.10.2007 - 12:59
Post #1

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Czas na podsumowanie jeszcze nie nastał. Przyznam się że pogubiłlem się totalnie. Wiem że nic nie wiem. Mogę powiedzieć tylko że OBE jest zajebiste, tylko co z tego. Miotam się między postrzeganiem OBE jako całkowicie fizycznego zjawiska i próbuję wcisnąć w to wszystko trochę duchowości. Na domiar złego sprawę spłyca napływ fali totalnego ateizmu. Wszystko to skumulowało się w jeden mętlik. Nawet OBE mi nie wychodzi ostatnio przez te "duchowe rozterki". Światełka w tunelu brak. Frustracja się pogłebia. Jak nie przeżyję jakiejś iluminacji to chyba rzucę wszystko w chu..
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ptasiek
post 27.10.2007 - 16:35
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1735

CYTAT
Bruce, Moen, Monroe, Sugier - jeez, no ile można o nich słuchać - to że se piszą książki o niczym nie świadczy, to tak jakby koniecznie wierzyć w Calineczkę, bo ktoś o niej wspomniał w książce - doświadczenia innych w materii tak niepoznanej nie są żadnymi dowodami i doświadczeniami, tylko to co sami doświadczamy pozwala cokolwiek powiedzieć.

Calineczkę? Buhahaha! Człowieku, przecież Calineczka to powieść fantastyczna, zmyślona, każde dziecko o tym wie, a zamiarem autora nie było to, żeby ludzie uwierzyli w jakieś Calineczki, które sobie hasają po łąkach, tylko aby dzieci mogły rozwijać swoją wyobraźnię, autor na pewno nie podejrzewał, żeby ktoś brał to na serio. Calineczkę nie należy brać na poważnie i wierzyć we wszystko, co w tej książce pisze, a książki Moroe'a & spółki już należy brać na poważnie. Oni nie napisali sobie tego tak dla jajec. Sugier, Monroe, Bruce - twierdzisz, że oni wszystko sobie wymyślili? Aby ich książki lepiej sie sprzedawały?
Gdybym miał na początku takie samo podejście do oobe jak ty do wiarygodności tych książek, to już dawno bym sobie dał z tym siana. Jesteś jak niewierny Tomasz- jak nie zobaczę, to nie uwierzę.

CYTAT
Obe można wywołać również przez wyobrażanie sobie wszystkiego innego niż wizualizacja śmierci - to żaden dowód...

Tak, tylko, że ja PRZYPUSZCZAM, że twoje wyjścia- metodą Moena (coś jak WILD)- MOGĄ być właśnie LDkami, i może właśnie dlatego twierdzisz że OOBE = LD. Wyobrażasz sobie coś, i po jakimś czasie tam jesteś- inaczej, niż w przypadku "standardowych" metod na OOBE (4+1...), gdzie leżysz sobie w łóżku, i wychodzisz z siebie.

CYTAT
To kiepskie argumenty niestety są i niestety więcej przemawia jednak, że to tylko ld jest - niekoniecznie to powód do radości, bo gdyby było inaczej, wiele by zmieniało faktycznie, ale niestety łatwiej udowodnić, że to ld niż astral... tylko, czy to coś zmienia?

(moje slowa)
Ale nie przyszło ci do głowy, że może po śmierci naprawdę trafiamy na jakiś czas do obszaru stworzonego przez nasz umysł? Więc 100% pewności nie masz. A w ogóle to dlaczego sądzisz, że jeśli coś jest stworzone przez umysł, to już to musi być LD?

A o tym nie pomyślałeś? Kto ci powiedział, że jeśli obszar jest stworzony przez twój umysł, to już musi być to LD? A może jednak po śmierci trafiamy do OSPUO? Pewnie, ja też przyjmuje taką ewentualność, że OOBE to LD, ale nie mogę być pewien w 100%!!! Ty i set.h prawicie z pełnym przekonaniem, że obe to ld no i jak napisałem poprzednio, ZNIECHĘCACIE LUDZI DO PRAKTYKI oobe! Jak już wyrażasz swoje poglądy, to napisz, że nie jesteś tego pewien/lub- podejrzewasz/lub- przypuszczasz, itd.
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- set.h   Obe Droga Do Poznania Czy Donikąd   26.10.2007 - 12:59
- - plantator   A czemu rzucać, to mimo wszystko ciekawe "ho...   26.10.2007 - 13:11
- - suwak   Fala ateizmu mowisz... Ja jestem ateista (znaczy -...   26.10.2007 - 13:42
- - e_pomarancza   Moje zdanie - oobe to jedno z narzędzi do wyboru ...   26.10.2007 - 13:55
- - Conchita   Moje zdanie: to jedna z metod jasnowidzenia, czyli...   26.10.2007 - 15:24
- - Mishah   We wszystkim w swoim życiu można dojść do mist...   26.10.2007 - 15:40
- - Silverka   tez nie wierze w BOga, ale dla mnie akurat nie ma ...   26.10.2007 - 15:44
- - paciorek   Też raz miałem moment załamania w którym to fa...   26.10.2007 - 17:16
- - Marcin181   Tak prawde mówiąc ch*** wie czym są te obrazy k...   26.10.2007 - 21:36
- - sonic3   Kilka razy także przeżyłem coś ala załamanie ...   26.10.2007 - 21:56
- - set.h   Marcin widze że czujesz to samo co ja. Wszystko s...   26.10.2007 - 22:13
- - MetaVirus   wydaje mi się że niepotrzebnie przywiązujesz do...   26.10.2007 - 22:32
- - e_pomarancza   Sonic - bardzo dojrzała wypowiedź, super że jes...   27.10.2007 - 00:54
|- - Zbyszek   . Hej .- Set cierp rozterki w samotnosci i nie wci...   27.10.2007 - 01:26
- - paciorek   CYTAT(Zbyszek @ 27.10.2007 - 02:26) ...   27.10.2007 - 07:21
- - ptasior   Odejdę nieco od tematu Set.h, cały czas mówis...   27.10.2007 - 09:54
- - Dusza   To co widzimy w LD OBE jest tak samo rzeczywiste i...   27.10.2007 - 12:01
|- - Zbyszek   Poprosilem Seta by spisal swoje watpliwosci jakos ...   27.10.2007 - 14:14
- - plantator   krótka piłka do ptasiora: to zależy jakie eldek...   27.10.2007 - 15:32
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic