CYTAT
Xec pewnie widza tak samo jak my. "widziec" to za duzo powiedzianie.
Jak snimy czy mamy LD to chyba nie myslicie ze "patrzymy oczami".
Dusza wlasciwie to chyba nie do konca mnie zrozumiales. Chodzilo mi o to ze poza cialem (czy to w obe czy ld czy nawet marzeniach) umysl jakby proboje udawac ze widzi dla twojej wygody. Ty wiesz jak wyglada drzewko, samochodzik i domek dokladnie bo je widziles oczami - twoim podstawowym narzedziem _wzroku_ a niewidomy jesli nie widzi od urodzenia to moze sie tylko domyslac jak co wyglada i zupelnie inaczej to "widziec"...
A dodam jeszcze taki przyklad: Wyjdziesz z cielska w swoim pokoju i twoja podswiadomosc prawie identycznie go odtworzy z bardzo drobnymi roznicami powstalymi na skutek jakichs tam spiec w podswiadomosci i zamiast misia na fotelu znajdzie sie gola baba, dokladosc wziela sie wlasnie z tego ze swoj pokuj widzisz codziennie... Jak przylecisz do mnie to Twoja podswiadomosc rowniez Ci wykreuje moj pokuj ale w zasadzie nie bedzie sie wogole zgadzam ze stanem faktycznym dlatego ze mojego pokoju nie widziales nigdy na oczy (doslownie na oczy) ;)
Oczywiscie to sa moje tylko gdybania, bo bezwarunkowej pewnosci to chyba nawet monroe nie mial ;)