oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Cos na temat pozycji wyjściowej w oobe i ld, Przestańcie leżeć :)
Kazarossi
post 30.01.2007 - 22:20
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Miałem takie przeczucie że lepiej jest siedzieć po turecku z rękami w wygodnej pozycji ( w moim przypadku dłonie jedna na drugiej spodem do góry tak że nadgrastki leżą na pachwinach).Najlepiej mieć jakies oparcie za plecami ( w moim przypadku to oparcie wersalki). Głowa lekko odchylona do tyłu. Jak dla mnie świetna pozycja do relaksu i ułatwia utrzymanie świadomości bo wiadomo gdy kładziemy się na plecach to organizm myśli o spaniu :) Dodam ze próbowałem ale tylko 10 min (bo akurat czekałem na zainstalowanie programu) i juz po ok 3 min zaczęły pojawiac się jakieś wizje.Dzisiaj jeszcze sprawdzę jak to się je z Hemi-sync :) Pozdrawiam ;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kathan
post 02.02.2007 - 12:42
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Pyrokar1990 @ 02.02.2007 - 10:21) *
Zgadzam sie z Aslanem. Dla mnie Lotos jest wykonalny, ale wprowadza mnie w taki dyskomfort, ze nie jestem w stanie skoncentrowac sie na relaksie. To oczywiscie uniemozliwia mi Oobe. Osobiscie za najlepsza pozycje uwazam lezenie na plecach z glowa zwrocona w jedna strone i rekami NIE lezacymi spodem do dolu. Nie oznacza to, ze maja byc spodem do gory, ale nie moga lezec na plasko.

Nie trzeba przeciez medytowac w pozycji pelnego lotosu mozna tez w zwyklej pozycji "po turecku" co jest o wiele wygodniejsze. Dla mnie sama medytacja w pozycji siedzacej daje wiecej mozliwosci ze wzgledu np. na to, ze mozna sie minimalnie poruszac, co daje efekt plywania i pomaga wejsc w trans. Ale ile osob tyle "upodoban". Wszystko zalezy od tego Jaka pozycja jest najwygodniejsza i nie ogranicza ciala gdy potrzebuje wykonac jakis ruch(w pozycji lezacej ciezko jest odchylic sie do tylu ;P).
Nie rozumiem o co chodzi z rekami lezacymi spodem do gory/dolu. Czy to ma jakies znaczenie? Wytlumaczcie mi.

CYTAT(zaku @ 02.02.2007 - 11:37) *
dziś powróciłem do medytacji. Spróbowałem lotosu, lecz ciężko mi było się zrelaksować. Zgadzam się z moimi przedmówcami. Jednak ta bariera relaks|ból przeszkadza.
Pozdrawiam

Uprosc pozycje. A jesli juz chcesz siedziec w pozycji pelnego lotosu to usiadz na poduszce w taki sposob zeby odciazyc kregoslup. Najlepiej zeby poduszka nie byla zbyt mieciutka bo wtedy to nic nie da.

Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park