Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Teorie Wyjaśniające Obe
Freddy K
post 10.11.2007 - 21:19
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2547

:)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sonic3
post 12.11.2007 - 17:28
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2391

CYTAT(Freddy K @ 12.11.2007 - 18:14) *
Jak to, nie wiecie czym jest sen? Informacje o śnie znajdziecie choćby w wikipedii. Nauka już dawno ustaliła czym on jest, a czym nie jest. Tylko jakiś pseudo instytut TMI w celach komercyjnych wprowadza wszystkich w błąd twierdząc, że należy na nowo zając się badaniem snu, bo niby odkryli korelację między OBE a snem. Nawiasem mówiąc ich produkty są beznadziejne, chodzi mi szczególnie o Gateway Experience i jego działanie odwrotnie proporcjonalne do zamierzonego. Oczywiście każdy reaguje na te dźwięki inaczej, ale uważam że to bubel, który może bardziej zaszkodzić.

Myślisz, że tylko TMI może wprowadzać ludzi w błąd, dlaczego ufasz jednej instytucji, a drugiej nie? dlaczego nie pozbierasz w kupę dowodów za i przeciw i wtedy nie napiszesz tematu? Odrobiłeś tylko pół zdania domowego. heh.. rozbawiłeś mnie tymi tekstami podchodzisz do sprawy tylko z jednej strony. I dlaczego zakładasz, że wszytko w tej sprawie naukowcy już wiedzą, to najgorsze co można zrobić, założyć że już sie nić w danej sprawie nie da udowodnić. System w którym żyjemy jest tak zbudowany abyśmy bagatelizowali tego typu sprawy, mysle, że osoby które na tym forum znają to zjawisko nieźle się uśmiały, powiem Ci, że do puki sam tego nie doświadczysz nie będziesz wiedział, że tak naprawdę "spisz".
Tutaj inny wątek: http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=903
CYTAT(Freddy K @ 12.11.2007 - 18:14) *
(...)Mnie to jakoś nie przekonuje do realności tego zjawiska. Wszystko dzieje się w naszych umysłach.
A czym wg. ciebie jest realność ?? :>
Profile CardPM
+Quote Post
Elanor
post 12.11.2007 - 20:07
Post #3

Członek Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 37

CYTAT(sonic3 @ 12.11.2007 - 17:28) *
A czym wg. ciebie jest realność ?? :>

No wlasnie ;d

Zreszta, mi wisi, czy to dzieje sie w umysle, poza nim, czy umiejscowic to w Polsce czy na kole podbiegunowym,w dupie czy w glowie, liczy sie sama wartosc doswiadczenia..
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie

Go to the top of the page
Start new topic