oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jak odroznic OBE od LD?
flyer
post 05.12.2006 - 23:33
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

niech ktos jasno i krotko odpowie jak odroznic obe od ld? mialem dzisiaj kololejny raz prawie obe ale jak zwykle nic z tego. nie wiem czy to nie bylo ld i niech ktos napiszze jak to odroznic.
1. jak wychodza w obe testy rzeczywistosci?
2. czy godzina na zegarku jest ta sama co w realu?
3. co czujecie w czasie obe czego nie ma w ld?

ja mialem dzisiaj w nocy az 8 razy paraliz. prublowalem wychodzic i czulem wibracje. atakowany mnie hipnagogi wydawalo mi sie ze moj brat przychodzi do mnie i lapie mnie za noge. jak juz lezalem z wibracjami to nie wiedzialem jak mam zrobic zeby wyjsc. zauwazylem ze musze wstawac niestandardowo bo inaczej poruszam fizycznym cialem. np musze najpierw podniesc nogi a potem reszte ciala albo musze spasc z lozka. nie moge wstawac 'normalnie' bo wtedy poruszam zwyklym cialem. jak juz wyjde poza cialo to nic nie widze jest kompletnie czarno. czuje podloge i sysze dziwieki ale nic nie widze. udalo mi sie otworzyc jedno oko ale tylko lewe. wszystko bylo ciemnie i rozmazane i bylobardziej niewyrazne niz sen. to chyba byl ld anie obe. jeden moj zegarek stal w innym miejscu tam gdzie stal kiedys a nie teraz i nic na nim nie bylo jakby byl wylaczony. mialem jakis drugi zegarek na rece i byla na nim 2:50. naprawde takiego zegrka nie mam a byla godzina miedzy 6 a 7. moj pokoj byl jakis taki niewymiarowy. jakby niektore odleglosci sie zmniejszyly a inne zwiekszyly. moje lozko wydluzylo sie tak ze moja glowa nie siegala szafki a normalnie siega. sciany tez musialy byc przesuniete.
probowalem przeniknac reka przez szafke i udalo mi sie ale dopiero jak pomyslalem ze tak cjce. wczesniej szafka byla twarda inie moglem przez nia przenikac. chcialem podnieszc zegarek ale zaplatal mi sie w kable to taki radiozegarek z kablem i antena.

czy to byl ld czy obe? czy to moglo byc obe w ktorym nic nie widzialem a to co widzialem to byla tylko wizualizacja umyslu? mialem kilka razy ld i to co teraz mialem bylo o wiele bardziej nierzeczywiste niz ld za to moj umysl byl bardziej swiadomy.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Kazarossi
post 05.02.2007 - 22:10
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Moim zdaniem jest to tak:

Sen - znajdujemy się poza ciałem ale nadal w nim i mózg podświadomie kreuje nam sytuacje w których się znajdujemy.

LD - to samo co sen z tym że świadomie kreujemy naszą rzeczywistość.

OOBE - Jesteśmy wpełni odłączeni od ciała fizycznego i odkrywamy miejsca które potrafiły przesiąknąc nasze ciało astralne na tyle mocno by poza ciałem fizycznym nadal być w pewnym sensie dla nas realnymi. Może te przypadki kiedy nie potrafimy otworzyć oczu spowodowane sa tym że sami je jesteśmy pewni co chcemy zobaczeć.

To narazie zaczątki mojej teorii na ten temat nie wykluczam ze ulegna drastycznym przemianą :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park