|
|
20.11.2007 - 16:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Opiszcie takie momenty w zyciu, w ktorych nagle dostajecie ogromnego uczucia milosci, wspolczucia, radosci totalnie bez wiekszego powodu.
Wczoraj np. jadlem sobie obiad i nagle dostalem niezwyklej swiadomosci... doszlo do mnie ogromne uczucie wspolczucia dla glodujacych dzieci w innych biednych krajach, doszlo do mnie ich cierpienie. Zaczely leciec mi lzy i nawet teraz dziwnie sie wzruszam. Nie jest to uczucie skomplikowane, nie mysle o tym filozoficznie... zwyczajnie czuje, wielkie wspolczucie i niemoznosc pomocy tym ludza. |
|
|
|
![]() |
20.11.2007 - 17:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT("e_pomarancza") Mysle, ze te uczucia, te fale to przebudzenia....wzrastają nam wibracje i wchodzimy na ich częstotliwość. Jak coś mnie mocno wzruszy to czuje taki rodzaj mrowienia po całym ciele, jest to podobne do uczucia jakie towarzyszy przy zmianie temperatury ale nie jest od niej zależne. Wydaje mi się, że tego uczucia nie dostrzegłem tak bardzo zanim nie poznałem siebie tam, co nie znaczy, że nie znałem tego wcześniej było to jakby bardziej kryte, ja zawsze byłem pozytywnie nastawiony do drugiej osoby i potrafiłem dostrzegać sferę emocji. Chyba jestem taki jak większość z was tutaj i dlatego się na tym forum zakotwiczyłem, nie często spotkać takich ludzi jak wy za co wam dziękuje z całego serca ;) Pewnie to co wzrusza to ludzie, to ich uczucia lub ich brak wobec innych. Wystarczy zobaczyć w każdym człowieku to wewnętrzną potrzebą czucia miłości, kurcze ja ją widzę w każdym, nawet w osobach za którymi nie przepadam. Wydaje mi się, że każdy z nas podjął inną drogę aby poczuć ją od innych. Cel mamy taki sam tylko nosimy rożne maski, niektóre zakrywają więcej nas inne mniej. W poza niema tych ograniczeń, wiem jak można bez żadnych oporów kogoś tam przytulić, emocje tryskają najfajniejsze jest to, że to przenosi sie na mnie w tutaj. Heh.. zauważyłem, że nie moge za bardzo pić ze znajomymi, bo potem ponosi mnie wylewność tego jak bardzo ich lubię i wszystkich wokół mnie. Także to co ludzie robią z tym światem mnie boli, jaka panuje bezduszność. Nawet niektóre najbardziej desperackie poczynania organizacji Greenpeace silnie na mnie działały. To jakby docenić to co te osoby robią emocjonalnie. Podziwiam tę organizacje, ludzie nawet nie widzą jak bardzo nam ona pomogła i jaki dziś by panował syf bez niej (jest o niej napisana fajna książka Wojownicy tęczy) Kiedy ktoś lub jakaś sytuacja mnie wzruszy to tak jakby Ci ludzie w tej danej sekundzie przemawiali do mnie językiem duszy z poza tej maski, jakby w tym momencie nic nie ukrywali tylko pokazywali prawdziwych siebie. Takie osoby w tym momencie dla mnie świecą. !!UPDATE Muzyka a pewnie pomarańcza, często, a często. Są to słowa bądź określone dźwięki. Są dla mnie takie jak dyby mistyczne częstotliwości, które mentalnie wznoszą. Np. w temacie o obrazach surrealistycznych podpoiłem ten obraz, mimo iż nie jest z tej kategorii. Dlaczego, bo mnie wzrusza i pomyślałem, że ktoś może też spojrzy na niego pod tym kontem. Nie chodzi mi o żadne motywy religijne mimo, że na obrazie jest Jezus ale o motyw z maskami i odsłanianie swojej prawdziwej natury. To jest wspaniały obraz, który mnie tkną. (IMG:http://c.laczpol.net.pl/tmp/park/06.jpg) |
|
|
|
pieczywo Rozlewy łez 20.11.2007 - 16:05
leon pieczywo trafiłeś w samo sedno,ja takiego niesam... 20.11.2007 - 16:10
Kuba32 Ostatnio dostałem nagłego ataku płaczu jak dowi... 20.11.2007 - 16:19
Borys Czasem moje serce wypełnia radość jak siedzę z... 20.11.2007 - 16:38
Marcin181 doznałem ogromnego poczucia miłości kiedy zablo... 20.11.2007 - 16:44
e_pomarancza Mam takich chwil wiele w "archiwum" zyci... 20.11.2007 - 17:05
e_pomarancza Trzecia sprawa - pewne dźwięki, muzyka.
Ja mam z... 20.11.2007 - 17:27
e_pomarancza "to tak jakby Ci ludzie w tej danej sekundzie... 20.11.2007 - 17:56
Artur_flyer O boże ja mam to często ostatnio.
Przed chwilą... 20.11.2007 - 18:06
leon jak widać po burzy jaka tu panowała ostatnio nas... 20.11.2007 - 19:05
MadLuki Ja jestem raczej typem uczuciowego downa :-) ale..... 20.11.2007 - 19:23
pieczywo Dokladnie jakbym czytal swoje mysli Artur!
U m... 20.11.2007 - 19:24
Conchita Łzy to mi się już dawno nie puściły... Pamię... 20.11.2007 - 19:47
Artur_flyer Conchita
CYTATŻycie jest piękne" Benigniego... 20.11.2007 - 19:56
kamil szczeze mowiac juz dawno mialem napisac ze coraz c... 20.11.2007 - 19:57
SORROW Ja nie miewam stanów spontanicznego płaczu,a j... 20.11.2007 - 20:57
e_pomarancza "Przecież to wszystko to miłość.....myśl... 20.11.2007 - 21:00
MadLuki sory za post na granicy offtopu ale ...Kuj żelazo... 20.11.2007 - 21:10
leon dziś nawet widziałem pomarańczowy księżyc,nie... 20.11.2007 - 21:14![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |