Wiem wiem, papowato to napisalem. Za bardzo plywalem w zdaniu (nauczka), zamiast skupic sie nad jego zlozeniem, i forma zepsula tresc.
CYTAT(twistoid @ 22.11.2007 - 17:11)

Dla mnie tak kreacja zabawa równie dobrze może być to coś innego.Wszystkie te pojecia służą rozwojowi albo czemuś innemu.Whatever.Wszystkie swoje wnioski możesz wyrzucic do kosza.
Wlasciwie, nie mialem na mysli kreacji dla zabawy :-), tylko opanowania pewnych jej dzialajacych aspektow w ŚF.
Defacto to dziala, okazuje sie ze tak naprawde nie mialo podczas ostatniego eksperymentu znaczenia czy bylem elegancko ubrany czy nie.
Wazne ze bylem tak postrzegany.
I ze udalo sie na to wplynac u innych ludzi ale jednoczesnie na siebie, i bylo to jak na "zamowienie".
Dla mnie znaczylo to bardzo wiele bo okazuje sie ze nie kreujemy w ŚF tylko Swojego swiata ale czesciowo tez wplywamy jeszcze na cos po za "bariera ciala".
Mam nadzieje ze te dwie osoby nie zaproponuja na ten wzor nowej mody.
Dlatego ze musieli by w fabryce za ciezkie pieniadzie szmacic ubranie.
Ale nie jest powiedziane ze gdyby w TV zostalo to pokazane i kazdy by stwierdzil ze "to jest swietne" bo tak mowi ktos wlasnie w TV, to po pewnym czasie stalo by to sie prawda dla tych osob ktore obejzaly bo to w TV.
Tak czy owak wplywanie na precepcje odbierania innych przez nas samych - dziala.
Tylko ze wlasciwie ta kreacja nie jest zabawa, naprawde trzeba sie tak Czuc, jak chce sie byc odebranym. A nawet to opanowac.
Wiec nie ma mowy o manipulacjach, a bardziej o zwiazanych z Rodzajami wnioskow "przemianach".
ps. Zauwazylem podczas eksperymentu, ze osoba zanim spojrzy sie na ubior najpierw odruchowo patrzy sie w oczy,
ktore z tych zmyslow, o ktorych ta osoba nie wie ze ich uzywa , a i tak je wykorzystuje nieswiadomie, sa odpowiedzalne za "sugestie postrzegania" drugiej osoby?
(wydaje mi sie ze przed *nami* ludzie znali ta odpowiedz).
No ale co zrobic.
Dla czlowieka z p.n.e. autobus bylby magia..
Tylko ze ja nie mam Odwagi dzisiaj powiedziec (ze wzgledu na Byłby), ze wszystkie legendy z przeszlosci to mit.
Bo jezeli ktos to samo opanowal kiedys do perfekcji, to ludzie mogli widziec naprawde dziwne cuda :)...
[edit]
Czytam to jeszcze raz.
A mialo byc pol zarobliwie, tylko chyba znowu dalem wtedy sie poniesc.
Ehhh przerost formy nad trescia :). I faktycznie wyszedl z tego szablon, ale nie o szablon mi chodzilo. Ehh dalem mysli za malo czasu do rozwiniecia sie, streszczenia i ulozenia :)...
Urazonych Przepraszam :) - Zla forma.
[edit]
Wiecie Co.
Macie racje, przedstawilem szablon, ale szablon uzywany do patrzenia na te wszystkie szablony.
I ten szablon sluzyl mi do tego zeby nie popasc te inne.
A to dlatego ze poprostu poczulem ze Wątek zostal napisany tez przez jakis szablon.
Niepotrzebnie pisalem to podczas (niewiedzac) najwiekszej wojny wewnetrznej
Btw. Jeszcze Siebie Wywalcze :-).
Narobilem chaosu....