|
|
05.12.2006 - 23:33
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
niech ktos jasno i krotko odpowie jak odroznic obe od ld? mialem dzisiaj kololejny raz prawie obe ale jak zwykle nic z tego. nie wiem czy to nie bylo ld i niech ktos napiszze jak to odroznic.
1. jak wychodza w obe testy rzeczywistosci? 2. czy godzina na zegarku jest ta sama co w realu? 3. co czujecie w czasie obe czego nie ma w ld? ja mialem dzisiaj w nocy az 8 razy paraliz. prublowalem wychodzic i czulem wibracje. atakowany mnie hipnagogi wydawalo mi sie ze moj brat przychodzi do mnie i lapie mnie za noge. jak juz lezalem z wibracjami to nie wiedzialem jak mam zrobic zeby wyjsc. zauwazylem ze musze wstawac niestandardowo bo inaczej poruszam fizycznym cialem. np musze najpierw podniesc nogi a potem reszte ciala albo musze spasc z lozka. nie moge wstawac 'normalnie' bo wtedy poruszam zwyklym cialem. jak juz wyjde poza cialo to nic nie widze jest kompletnie czarno. czuje podloge i sysze dziwieki ale nic nie widze. udalo mi sie otworzyc jedno oko ale tylko lewe. wszystko bylo ciemnie i rozmazane i bylobardziej niewyrazne niz sen. to chyba byl ld anie obe. jeden moj zegarek stal w innym miejscu tam gdzie stal kiedys a nie teraz i nic na nim nie bylo jakby byl wylaczony. mialem jakis drugi zegarek na rece i byla na nim 2:50. naprawde takiego zegrka nie mam a byla godzina miedzy 6 a 7. moj pokoj byl jakis taki niewymiarowy. jakby niektore odleglosci sie zmniejszyly a inne zwiekszyly. moje lozko wydluzylo sie tak ze moja glowa nie siegala szafki a normalnie siega. sciany tez musialy byc przesuniete. probowalem przeniknac reka przez szafke i udalo mi sie ale dopiero jak pomyslalem ze tak cjce. wczesniej szafka byla twarda inie moglem przez nia przenikac. chcialem podnieszc zegarek ale zaplatal mi sie w kable to taki radiozegarek z kablem i antena. czy to byl ld czy obe? czy to moglo byc obe w ktorym nic nie widzialem a to co widzialem to byla tylko wizualizacja umyslu? mialem kilka razy ld i to co teraz mialem bylo o wiele bardziej nierzeczywiste niz ld za to moj umysl byl bardziej swiadomy. |
|
|
|
![]() |
08.02.2007 - 02:09
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
(...) Najlepszym sposobem na osiagniecie obe przez sen nie jest podróż, ponieważ mozemy nadal przemieszczac sie w naszej wyobraźni, ale powrót do naszego ciała i ponowne ŚWIADOME wyjście. Co do powrotu to nie nalezy latac odnajdujac dom z naszym ciałem, tylko nalezy zamknać takjakby oczy i poczuc nasze cialo. Wtedy znajdziemy sie w paralizu, można wykozystac metode liny ktora wtedy jest bardzo przydatna i prosta. Z praktyki wiem ze podczas LD zawsze, gdy chce przeskoczyć do OBE to odbywa się to tak: W myśli wyrażam chęć opuszczenia ciała teraz lub uzyskać OBE (Początki były przejścia byly inne były w LD czynami czyli wskakiwałem pod rozpedzonego wyśnionego tira efek był taki sam ale to juz mam za soba obecnie sama mysl wystarczy) Nagle znika sceneria widzę ciemność i moja świadomość mimo wolnie przemieszcza się. Czuje przestrzeń po kilku sek. jestem w CF na pograniczu transu. Wygląda to jak bym wracał z jakiejś z płaszczyzny astralnej. Draq w 100% się zgadzam Będąc w transie metoda pt "lina" jest idealnym rozwiązaniem bardzo skuteczna i bardzo prosta. Reszte twojej wypowiedzi, podobnie pojmuje jak Ty zgadzam się z nią na 99% :) Napisałeś ze "LD to uświadomienie sobie, że śnimy, znajdujemy się wtedy na planie astralnym, w którym wszystko kreujemy. Rozumiem ze wszystko kreujemy masz na myśli nasza podświadomość, która to robi. Bo świadomość przy podświadomości to jest jak kalkulatorek(świadomość) kontra ogromna maszyna obliczeniowa. Mam kilka pytań Draq, czy sny są gdzieś w astralnym wymiarze zapisywane? Czy z chwilą końca snu wszystko ulega zniszczeniu, może stają się myslokształtami? Odniosę się jeszcze do Wild(świadome przeniesienie się z jawy do snu) Zalążek snu to przelatujące przed oczami obrazy zwane hipnagogii wytwarzane przez podświadomość. Obrazów mnożna się uczepić i wskoczyć do snu, kiedy zatem podświadomość dostraja się do wymiaru astralnego wtedy, kiedy je oglądamy jak się tworzą czy jak przeniesiemy się świadomością do jednego z nich i czy wobec tego ktoś inny może wkroczyć do naszego snu. Może to jest taki bezpieczny dom dzierżawiony, w astralu do którego nikt nie moze wejść?:) |
|
|
|
flyer Jak odroznic OBE od LD? 05.12.2006 - 23:33
Błażej według mnie to było oobe nie mogłeś otworzyc o... 06.12.2006 - 08:45
SadaM A czym dla was jest LD i OOBE? Może nie ma różn... 06.12.2006 - 13:25
flyer no nie miedzy ld i obe sa roznice. na przyklad z l... 06.12.2006 - 18:45
SadaM Może po prostu byłeś bardzo słabo dostrojony? 06.12.2006 - 21:52
flyer no dobrze ale czy ktots odpowie na pytanie jak odr... 07.12.2006 - 15:50
Zbyszek Sprobuj w ciagu dnia wyjscia.Wspaniala pomoca by z... 07.12.2006 - 16:51
Noobek Jeśli LD to jest poprostu świadomy sen, to dosko... 05.02.2007 - 20:23
paciorek Widzisz coraz więcej widzę pytań "Jak odr�... 05.02.2007 - 20:46
Kazarossi Moim zdaniem jest to tak:
Sen - znajdujemy się p... 05.02.2007 - 22:10
Aquarius Jak dla mnie obe i ld to przejawy tego samego zjaw... 06.02.2007 - 12:25
Kazarossi Aquariusie przecież LD - tez można osiągnąć �... 06.02.2007 - 15:44
SadaM Dokładniej techniką WILD. Jednak wtedy nie wizua... 06.02.2007 - 16:10
Aquarius Czyli pomijamy faze wychodzenia:)
Dla mnie to tylk... 06.02.2007 - 16:55
Discoverer CYTAT(SadaM @ 06.12.2006 - 14:25) A ... 07.02.2007 - 20:57
Draq Obe jest spostrzeganiem pozazmysłowym i odbywa si... 07.02.2007 - 21:19![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |