oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Moja Totalna Jaźń
starr
post 30.10.2007 - 16:35
Post #1

Guests

Aż dziw ,że nie było tego tematu jeszcze.
Jest to rozwinięcie <a href="http://www.oobe.pl/park/Prawdziwe-Ja-t1205.html" target="_blank">http://www.oobe.pl/park/Prawdziwe-Ja-t1205.html</a>

Czym jest?Jak to można scharakteryzować? Najważniejsze: wasze przykłady na kontakty z MTJ.
Proszę nie pisać,ze niektorych spraw nie mozna objąć logicznym rozumowaniem.Wiem,że to trudne jednak chciałbym po czesci poznac charakter tego.Nie lubie wierzyć w coś na ślepo(w moim przypadku chyba nie było takiego kontaktu) dodatkowo cegoś nie rozumiejąc
Dlatego właśnie odszedłem od religii katolickiej poniewaz na widoczne jak byk błędy i niescislosci kazano mi ślepo wierzyc i nie siedziec cicho bo to są rzeczy poza moim poznaniem
<a href="http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=605&hl=gra+o+dusze" target="_blank">http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...;hl=gra+o+dusze</a> - odswiezam ^^

Wyższe Ja
Wasze rozważania i kontakt
Proszę piszcie
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Apshne
post 25.11.2007 - 02:17
Post #2

Guests

Na początek powiem, że mimo tego iż nie potrafię składać słów w piękną całość postaram się przekazać wam moją wizje opierającą sie wyłącznie na moich przekonaniach i doswiadczeniach, można to też nazwać to hipotezą wyssaną z palca jak kto woli.

Moje wyższe to jedna istota która jest naszą najczystrzą cząstką, duchowo rozwijającą się w każdym wcieleniu. Może inaczej bo troszke to zagmatwane i trudne to wytłumaczenia.. moja totalna jaźń postanawia rozłączyć się w pewnym momencie na tysiące wcieleń, aby doświadczyć jak najwięcej. Przed przyjściem na świat mamy plan na przyszłe życie trzymamy się go, gdzieś tam w podświadomości jest głęboko zapisany i wykonujemy co nam jest dane. Z tego punktu widzenia, co kolwiek zrobimy będzie to słuszne(?).
Niezliczone wcielenia odbywają się w tej samej chwili bo pojęcie czasu jest tylko złudą naszej mylnej rzeczywistości więc nie ma czegoś jak stopniowe przezywanie ich. Każda z tych istot świadomie rozumuje swoją egzystencje nie jest tylko pustym wcieleniem jest cząstką wyższego Ja. Po zakończeniu wcielenia tu na naszej planecie czy też i nie, wracamy do źródła jakim jest MTJ, Wyższa Jaźń, Totalne Ja (jakkolwiek go zwiecie).
Każde z nas odgrywa wielką role na swój maleńki sposób.. Można by myśleć, że po połączeniu sie z "Ja" przestajemy istnieć.. Nie ! nie przestajemy, My dopiero w tedy tak naprawde zaczynamy ponownie istnieć ! Wracamy do swojej prawdziwej Duchowej formy idąc do miejsca które powyżej nazwałem połączeniem wyższych jaźni. Owe czekają na zjawienie się reszty, po uzyskaniu dorodnej ilości wyruszają do światła w którym mają zaznać niewyobrażalnej miłości i akceptacji. Podsumowując, po zebraniu doświadczeń z poprzednich wcieleń, łączymy się ze swoim pierwotnym wyższym Ja, źródłem z którego wszyscy powstaliśmy zwanym również kulą Miłości. Przekazując jej wiedzę i doświadczenia jakie uzyskaliśmy. Stając sie ponownie Jednością......

To moje zdanie, tak uważam, tak czuje, tak to rozumiem.... Pozdrawiam !

*/////// Scaliłem tematy, Draq.

+Quote Post
Zbyszek
post 25.11.2007 - 12:19
Post #3

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Wiekszosc ezoterykow jest tego samego zdania. Ja chyba tez.Pisze chyba , bo nie mam jeszcze potwierdzenia ..Szukam zaciekle latami i mysle, ze je kiedys znajde.

+Quote Post

Posty w temacie
- starr   Moja Totalna Jaźń   30.10.2007 - 16:35
- - boski   Muszę to napisać. Kiedyś Darek dał mi sposób ...   30.10.2007 - 19:28
- - r_m   W jednym ze spotkań z MTJ miałem taką akcję: W...   30.10.2007 - 20:59
- - set.h   Pierwsze spotkanie było mało towarzyskie z mojej...   30.10.2007 - 22:41
- - plantator   całkowicie się zgadzam z r_m. A poza tym MTJ to...   30.10.2007 - 23:14
- - Conchita   U mnie to wszystko jest trochę zakręcone. Czas...   31.10.2007 - 09:23
- - Discoverer   MTJ czym jest na pewno siłą która pamaga osiąg...   31.10.2007 - 22:04
|- - Kronopio   hm? życzył bym nam, żeby całe forum wyglądał...   05.11.2007 - 21:44
- - Conchita   Dziś jak poczułam na sobie z tyłu MTJ przyszło...   07.11.2007 - 13:18
- - twistoid   Mtj jest dla mnie po prostu mną.   07.11.2007 - 13:31
- - SORROW   Miałem silną gorączkę mocno mną "...   07.11.2007 - 13:33
- - Conchita   Czym jesteś Twistoid?   07.11.2007 - 13:33
- - twistoid   Nie wiem czym ani kim jestem .Doszedłem do wniosk...   07.11.2007 - 13:38
- - Apshne   Na początek powiem, że mimo tego iż nie potrafi...   25.11.2007 - 02:17
|- - Zbyszek   Wiekszosc ezoterykow jest tego samego zdania. Ja c...   25.11.2007 - 12:19
|- - Apshne   To życzę powodzenia w poszukiwaniu odpowiedzi :)...   25.11.2007 - 13:59
- - Aloha Surfer11   Wczoraj bylem w jednym z londynskich klubów gdzie...   25.11.2007 - 16:24
|- - Zbyszek   Rok temu napisalem tekst w kompie pod wplywem AP.O...   25.11.2007 - 17:48
- - Draq   Ano właśnie Zbyszek. Wydaje mi się że nie wszy...   25.11.2007 - 18:39
- - Zbyszek   Jestem optymista . Jesli ktos dotarl do stanu budd...   26.11.2007 - 18:39

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park