Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Półsen, Przy Włączonym Telewizorze
Mishah
post 02.12.2007 - 23:06
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1704

Często, kiedy się budzę i jeszcze trochę śpiący jestem to słyszę telewizor z drugiego pokoju i to co słyszę staje się treścią mojego snu. Pozostaję wtedy świadomy i uczestniczę w tych scenach.

Np. Słyszę coś o Tusku i za chwilę jestem w dużym pokoju przed telewizorem i widzę prezentera, jak mówi, potem Tuska itd.

Dziś jednak przydarzyła mi się zajebista historia. Bo słyszałem telewizję, jak leciał film o wyspach wielkanocnych i za chwilę znalazłem się na wyspach i podziwiałem posągi. Głos w telewizorze powiedział o wykopaliskach i zaraz widziałem namioty archeologów, jakiś helikopter. Zaczął mówić o plemionach i zacząłem widzieć ich migracje. Na końcu powiedział o piśmie Rongo rongo i zobaczyłem miejsce gdzie znaleziono jakiś taki zapisek w rongo rongo. Powiedziałem o tym ojcu i okazało się, że to co widziałem z tym pismem pokrywa się z tym co ojciec widział w TV. Potem zobaczyłem jak wygląda to pismo i coś takiego właśnie widziałem. Ciekawa sprawa. Wystarczył głos narratora o wyspach wielkanocnych, żebym się tam wybrał i był świadkiem historii.

Może jeśli nagrać sobie materiał na jakiś temat i w momencie kiedy wstajemy w nocy w 4+1 puścimy sobie ten kawałek i od razu nim dobrze się rozbudzimy, położymy się spowrotem z słuchawkami na uszach to będziemy mogli udać się w określone miejsce. Np. puszczamy o II wojnie światowej i już jesteśmy świadkami zmagań wojennych. A potem o wyprawach krzyżowych i jesteśmy w trakcie bitwy na pustyni, a potem o migracjach ptaków i lecimy poza ciałem za ptakami hehe...
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Ferenczy
post 03.12.2007 - 12:55
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1753

hehe jak ja spalem i brat ogladal telewizje chyba jakis serial to ja w snie bylem ktors z postaci zajebiste to jest :D
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic