CYTAT(bobek_balinek @ 04.12.2007 - 22:01)

Oj wielka szkoda, że Serwis Psioników (pvp.pl) został zamknięty :/ :/ :/
Właśnie ponownie go otworzyli =p
http://pvpbb.fora.pl/ chociaż na razie w ubogiej wersji
A co do sceptycyzmu to są jego dwa rodzaje, sceptycy i pseudosceptycy. Sceptyk nie będzie wierzył we wszystko ale najpierw to sprawdzi zanim zaneguje, a pseudosceptyk przekreśli wszystko co uważa za niesłuszne bez nawet próby poznania prawdy.
CYTAT(plantator @ 04.12.2007 - 01:04)
Ale mogę mieć świadomość, że przeszkoda jest do przeskoczenia, a jednocześnie być sceptycznie nastawiony i udać mi się może - to przykład kiepski, bo można być sceptykiem i coś robić jednocześnie, ale w ezo tylko ten co chce widzieć widzi- dziwne nie? :)
Dla mnie świadomość czegoś jest równoznaczne z wiarą, wiesz więc w to wierzysz proste. Ja jestem świadomy mocy umysłu i wiem że można, ale jestem sceptycznie nastawiony i nie wszystko biorę dosłownie co w książkach piszą. Taka sama sytuacja.
BTW. Jest dużo ludzi którym nawet jakby szafa latała przed nosem to by nie uwierzyli. Wytłumaczyli by że np. jaskółka lecąca nad moskwą wleciała na antenę radiorozgłośni, która wyemitowała fale o długości blah blah blah które z kolei zmieniła trajektorie lotu rosyjskiego satelity wywołując jego uszkodzenie. Ten zaś wybucha wysyłając fale magnetyczną w pole ziemskie zmieniając na chwile grawitację i oto jak ta szafa zaczęła latać.
Wierzcie w co chcecie i nie próbujcie przekonywać innych... w większości wypadków Wam się nie uda. Kiedyś jak się powiedziało, że ziemia jest okrągła to można było zostać spalonym na stosie...
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi"
A. Einstein