|
********** Lech i Jarek Kaczynski odwiedzili jedna z warszawskich podstawowek.
Podczas dyskusji z uczniami Lech zapytal: Co to jest tragedia? Czy ktos moglby podac przyklad? Dziewczynka z pierwszej lawki podniosla reke: - Gdyby moj przyjaciel, ktory mieszka na wsi, bawil sie na polu i zostal rozjechany przez traktor - to bylaby tragedia.-Nie. - odpowiada Jarek Kaczynski - to bylby wypadek Zglasza sie kolejne dziecko: - Gdyby autobus, ktory odwozi 50 dzieci do szkoly, mial wypadek, w ktorym zgineliby wszyscy pasażerowie - to bylaby tragedia. - Tez nie - odpowiada znowu Jarek Kaczynski - to bylaby wielka strata. Czy ktos ma inne pomysly? W klasie cisza. Nikt nie chce sie zglosic. Nagle odzywa sie Jasiu: - Gdyby samolot, w ktorym lecieli Pan Prezydent i Pan Premier zostal trafiony przez pocisk i rozpadl sie na kawalki - to bylaby tragedia. - Brawo! - wola Lech Kaczynski- Mozesz nam powiedziec dlaczego uwazasz, ze to była by tragedia? Na to Jasiu: - Dlatego, ze to na pewno nie bylaby wielka strata i raczej nie bylby to wypadek... *************** SZKOŁA JEST JAK FILM I TELEWIZJA!!! Geografia - Discovery Channel WF - Szkoła przetrwania Religia - Dotyk anioła Chemia - Szklana pułapka Fizyka - E=mc2 Historia - Sensacje XX-wieku J.Polski - Magia liter Muzyka - Jaka to melodia? Lekcja wychowawcza - Na każdy temat Poprawka - Stawka większa niż życie Nowy w klasie - Kosmita E.T Ostatnia ławka - Róbta co chceta Pan konserwator - MacGyver Wyrwanie do odpowiedzi - Losowanie Lotto Wywiadówka - Z archiwum X Wakacje z rodzicami - Familiada Woźny - Strażnik Teksasu Korytarz szkolny - Ulica Sezamkowa Powrót taty z wywiadówki - Wejście smoka Szkoła - Świat według Kiepskich ********** Pani pyta Jasia w szkole: - Jasiu co się robi gdy ktoś tonie? - Nie wiem. - Co się robi jak ktoś odjeżdża pociągiem? - Nie wiem. - Co się robi gdy się stoi w kolejce? - Nie wiem. - Co się robi gdy ktoś się bije? - Nie wiem Idzie Jasiu do domu i pyta Babcię: - Co się robi jak ktoś tonie? - Rzuca mu się koło ratunktowe. - Co się robi jak ktoś odjeżdża pociągiem? - Macha mu się chusteczką na pożegnanie. - Co się robi jak ktoś się bije?. - Dzwoni się na policje. - Co się robi gdy się stoi w kolejce? - Czeka się na swoją kolej. Idzie Jasio do szkoły i wywrócił się o korzeń. Wszystko mu się pomieszało. Pani go pyta: - Co się robi jak ktoś tonie? - Macha mu się chusteczką na pożegnanie. - Co się robi jak ktoś odjeżdża pociągiem? - Rzuca mu się koło ratunkowe. -Co sie robi jak ktoś się bije? - Czeka się na swoją kolej. - Co sie robi jak się stoi w kolejce? - Dzwoni się na policje. ************ Pani na lekcji biologii pyta dzieci jakie widziały jajka? Jasio sie zgłasza i mówi: - Ja widziałem, czarne! - Gdzie? - pyta zdziwiona nauczycielka. - U murzynów na plaży w Afryce! - Dwa - i wpisuje mu ocenę do dziennika - Dwa, były dwa. - Pała! - i też wpisuje do dziennika. - Pała też była - mówi Jaś. - Jutro przyjdziesz z tatą na lekcje. Tata ci pokaże!!!!!!!! - Tata mi nie pokaże bo ma białe. ********* Na lekcji nauczyciel pyta sie uczniów co rozumieja pod słowem 'słodycz" zgłasza sie Małgosia -banany zgłasza sie Jacek -delicje zgłasza się Jasiu -tyłeczek 18-letniej dziewczyny nauczyciel na to -Jasiu!! jutro siadasz w 1 ławce i przychodzisz z ojcem!! Na drugi dzień Jasiu przychodzi sam i siada w ostatniej ławce a nauczyciel sie pyta -Jasiu gdzie twój ojciec!! i czemu siedzisz w ostatniej ławce!? A Jasiu na to -Tata powiedział ze jak dla pana tyłeczej 18-letniej dziewczyny nie jest słodyczą to pan jest Pedał i mam się od pana trzymać z daleka
|