Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Szukając Odpowiedzi
someguy19
post 08.12.2007 - 19:42
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2822

"Najpowszechniejsza, popularna teoria mówi, że w czasie OOBE dusza opuszcza ciało. Oddzielenie duszy od ciała z punktu medycznego nazywane jest śmiercią kliniczną. Z doświadczeń osób doświadczających OOBE możemy się dowiedzieć, że:

* powrót do ciała jest niemożliwy jedynie po śmierci ciała fizycznego
* teoretycznie, podczas OOBE ciało może zostać zajęte przez inną duszę, lecz w praktyce takie przypadki zdarzają się bardzo rzadko (co więcej, z opisywanych przypadków wynika, że byty zajmujące ciało fizyczne do określonych celów, prosiły wcześniej właściciela o zgodę); do ciała zajętego przez inną duszę można bez problemu wrócić, wyrzucając tym samym "gościa" - wynika to z połączenia ciała z duszą''

Gdzieś na necie to wyczytałem..hmnn i zaciekawiły mnie pewne aspekty tego oobe ... czy jest możliwe że możemy nie powrócić do swojego ciała??..albo czy z własnej woli możemy zostać w tym świecie oobe?..i co w tedy stanie się z naszym fizycznym ciałem?..czy będzie wiecznie pogrążone w śpiączce.czy po prostu umrze..Albo czy będąc w stanie oobe musimy stosować określoną technikę żeby powrócić .. mając przecież świadomość sytuacji w jakiej sie znajdujemy w każdej chwili możemy się obudzić(chyba..)...albo gdy minie czas snu i zadzwoni budzik to czy normalnie się obudzimy ..a jeśli tak czy będziemy pamiętali nasze oobe..

Ja osobiście nie doświadczyłem nigdy OOBE .. ehh wczoraj dopiero dowiedziałem się że coś takiego istnieje...ale w swoim krótkim życiu miałem z 20 świadomych snów(może więcej..nie liczyłem)..poprostu czasem podczas snu doznawałem olśnienia..coś mi tu nie pasuje..hmn..aa to musi być sen...i w tedy mogłem wyczuć swoje fizyczne ciało..głównie powieki..chodziłem gdzie chce..robiłem co mi się żywnie podobało(mając świadomość że za nic nie poniosę konsekwencji..bo przecież to tylko sen..) ...ciekawa sprawa...

Tak się zastanawiam czy jest możliwe osiągnięcie OOBE jakąś inna techniką (inną niż Monroa czy Bruca) np.

"Metoda świadomego snu Metoda wykorzystuje fakt, że można przejść ze świadomego snu do doświadczenia OOBE. Najpierw należy wywołać jakąś techniką świadomy sen (np. WILD), a następnie wykonać we śnie odpowiednią czynność. Może to być coś gwałtownego, np. zeskok z dachu, można zacząć iść do tyłu, można też zamknąć oczy i spróbować szybko wstać. Metoda jest dość skuteczna, jednak wywołanie świadomego snu jest trudne samo w sobie.

Może ktoś z forumowiczów doświadczył oobe przez świadomy sen..sam muszę sprawdzić czy podczas świadomego snu (tak przy okazji:) ) uda mi sie wyjść z ciała i zobaczyć siebie śniącego..swój pokój..hmnn to by było już coś..
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Marcus Tibor Ferenczy
post 09.12.2007 - 11:26
Post #2

OBE Maniak 101
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1860

Pytałeś też czy z LD można wejść w stan OOBE... Tak naprawdę to Obydwa te stany... nie różnią się od siebie diametralnie... OOBE to jakby leprze dostrojenie, większa orientacja, szersza świadomość... itd. Ale tak... można ze stanu LD... przejść do stanu OOBE
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic