|
Pisałem w swoim blogu jakiś czas temu o wyobraźni... pozwole sobie wkleić i nie klepąc drugi raz ;)
"...Tak sobie niedawno rozmyślałem nad naszą piękna wyobraźnia ... :)
Nazywam ją LOGIKĄ NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE. Jest ona budulcem nieskończoności... to w niej rodzą się nowe "rzeczy", które biorą udział w kreowaniu tego co dopiero powstanie... a także to poprzez nią mamy dostęp do tego co już powstało. ------------- O jej "potędze" piszą nawet Wingmakers :)
"Zrodziliśmy się z samego łona kosmosu i ono jest tutaj, żebyśmy wszyscy kiedyś powrócili. Nie ma znaczenia, kiedy czy jak. Ważne jest tylko – dlaczego. Odległość tego łona od twej Ziemi jest prawie nieskończona, a jednak tak bliska, że wprawiłoby to twe serce w drżenie, jeśli znałbyś możliwości (osiągi) swej wyobraźni." - Wingmakers ------------- Jej zdolności kreacji są ściśle powiązane ze świadomością doświadczenia, dlatego też każda istota z różnym efektem potrafi z niej korzystać i kreować różnego rodzaju wizje - "obrazy" twory.
Jeśli przyjrzymy się głębiej wyrazowi "WYOBRAŹNIA" to zobaczymy, że zawiera ono w sobie słowo OBRAZ i JAŹŃ. Opierając się o to można pokusić się o stwierdzenie, że są to "OBRAZY" JAŹNI. WYCIĄGNIĘTE "OBRAZY" Z JAŹNI. ;) KREACJE JAŹNI"
W blogu mam opisane też doświadczenie jakie przeżyłem używając wyobraźni... prawdopodobnie jest to to samo o czym napisał/i WingMakers... w sumie jestem wręcz pewien... ;) Jak ktoś zechce przeczyta...
Wynik doświadczenia: DZIWNIE POCZUŁEM SIĘ W GŁOWIE :D
Ps. Proszę mi nie pisać że WingMakers i te całe ACIO to ściema itd. Nie interesuje mnie to wogóle. To czy to prawda ta cała historyjka czy nie... nie ma dla mnie kompletnie żadnego znaczenia.
|