|
|
10.12.2007 - 13:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Proszę, by każdy, kto traktuje swoje doświadczenia poważnie wypowiedział się w tym wątku. Podsumujcie proszę swoje doświadczenia, napiszcie, co one Wam dały, co Wam uświadomiły, jak Was zmieniły, Wasz światopogląd, sposób bycia i patrzenia na innych ludzi. Pokażcie światu owe skutki praktykowania OBE. Świat naprawdę tego nie zna, dlatego ksiądz najczęściej ma monopol na prawdę o OBE.
Nie pozwalajcie na to. I pamiętajcie: tylko uczciwą, rozważną, grzeczną i otwartą dyskusją z widocznym poszanowaniem rozmówcy jesteśmy w stanie skutecznie odpowiedzieć na każde zarzuty i przy okazji wnieść coś nowego do świadomości własnej i innych ludzi. Nie zatrzymujcie Waszej wiedzy i refleksji dla siebie. Napiszcie jacy byliście przed rozpoczęciem praktyki i jacy jesteście teraz. wątek ten zainspirowany został tym wątkiem. >>tematy z wyżej wymienionego wątku przeniesione<< |
|
|
|
![]() |
10.12.2007 - 14:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Masz rację leon, sorki;) juz piszę. Może jeszcze tylko dodam prośbę o schematyczne określenie drogi jaką każdy z nas przebył do dnia dzisiejszego, pod względem ezoteryki.
Oto moja droga: opętanie (jako dziecko) -> katolicyzm -> książki fantasy i sf, później ezoteryczne -> medytacja, tarot, wahadełka -> OBE -> Tu i Teraz (stan obecny) 1. wyjście poza dogmaty, teorie, religie; szersze i o wiele bardziej tolerancyjne spojrzenie i na świat (zaczynałem od katolicyzmu). Nie podlegam żadnej religii, czy systemowi wierzeń, choć najbliższe są mi dogmaty R. Monroe i następców. 2. podniesienie tzw. morale, które nie jest już warunkowane normami społecznymi, ale tym, co wypływa ze mnie. Świadomość świata i czynników nie-fizycznych otwiera mnie na doświadczanie świata i ludzi takimi jakimi oni są, bez długoterminowego oceniania, osądzania i odrzucania. Każdy człowiek ma u mnie zawsze otwarte drzwi. 3. znacznie głębsze zrozumienie tego, co odczuwam (empatia, telepatia, nie moje myśli, emocje, itp.) oraz tego czego oczekuję od świata w różnych sytuacjach 4. Celem życia jest tworzyć, tworzyć, tworzyć - czy tego chcemy czy nie bezustannie tworzymy nasze myśli, emocje, wyobrażenia, działania... Człowiek powinien najpierw poznać siebie i zrozumieć co i za pomocą czego lubi tworzyć najbardziej a następnie robić to! Słuchaj siebie i podążaj za wewnętrznym głosem, to droga do szczęścia. 5. zrozumienie i o wiele bardziej świadome doświadczanie prawa intencji (Podobne przyciąga podobne) 6. świadomość istnienia i funkcjonowania innych narzędzi takich jak: stan wyciszenia, wibracje, ciała nie-fizyczne. 7. Oczywiście świadomość istnienia czegoś takiego jak Bezwarunkowa Miłość (jaka płaska jest ta nazwa...) To chyba tyle. EDIT: Dla jasności: przed rozpoczęciem praktyki duchowej byłem człowiekiem zagubionym i mało świadomym samego siebie i tego, za czym tęsknię i czego pragnę. Praktyka duchowa (w moim mniemaniu) przyspieszyła ten proces uświadamiania sobie. Celowe działanie jest w tym kontekście lepsze od życia bezcelowego, jakie prowadziłem do momentu rozpoczęcia praktyki duchowej. Jako katolik byłem dość arogancki w swoim uświadamianiu innych uważając, że posiadam monopol na prawdę (nie jestem pewien czy udało mi się pozbyć tej arogancji:). EDIT2: cd. przed rozpoczęciem praktyki duchowej moje życie pełne było niskich emocji, lęków, stresu... nagminnie uciekałem od rzeczywistości w świat gier, książek i w samotność. Teraz jestem bardziej otwarty na wyrażanie siebie w życiu, nie uciekam już tak bardzo. EDIT3: chyba nie wierzę juz w przypadki |
|
|
|
krzysztof Skutki Praktykowania Obe I Technik Rozwoju świadomości Z Tym Związanych 10.12.2007 - 13:22
krzysztof Cieszę się, że taka ładna dyskusja na tym Foru... 10.12.2007 - 13:24
Kronopio CYTAT(krzysztof @ 10.12.2007 - 13:24... 10.12.2007 - 14:46
leon Fajny temat Krzysztofie,ale na początek dla zach�... 10.12.2007 - 13:31
Meshu Zacząłem inczej spostrzegac świat... Bardziej s... 10.12.2007 - 14:52
krzysztof CYTAT(Meshu @ 10.12.2007 - 14:52) Z ... 10.12.2007 - 14:59
krzysztof Zgadzam się z przedmówcą! :)
EDIT: się zn... 10.12.2007 - 15:03
Meshu No, pomedytuj. Tylko jak... Siedze sam w pokoju, p... 10.12.2007 - 15:03
Dagon CYTAT(Meshu @ 10.12.2007 - 15:03) No... 10.12.2007 - 17:38
Kronopio CYTAT(Dagon @ 10.12.2007 - 17:38) Co... 10.12.2007 - 17:52
Franki Hmm, skuti sa takie, ze jak widze zula na ulicy, t... 10.12.2007 - 15:37
krzysztof proszę, trzymajcie się tematu! :(
Osoby, kt... 11.12.2007 - 12:28
Meshu No, wiosna przyjdzie będzie ciepło. Zoribmy wypa... 11.12.2007 - 14:07
tom U mnie więcej pozytywnych skutków :D ogólna lep... 11.12.2007 - 17:31
Kronopio CYTAT
Obecnie niestety, to znakomite samopoczucie... 12.12.2007 - 22:21
Plantator-Dziubas --- 14.12.2007 - 02:43
anula Zastanawialam sie niedawno nad tym w jaki sposob o... 14.12.2007 - 16:01
ja:) No co ja mogę powiedzieć... Obe nie osiągnąłe... 15.12.2007 - 19:35![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |