Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Wampiryzm Astralny, o tym co wyszperałem w necie
Ciesla
post 10.12.2007 - 21:44
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 903

Od dość dawna interesuje się wampirami ale nie o tym mowa. Otóż przeglądając jedną stronke o wampirach natrafiłem na ciekawy artykuł
CYTAT
Krótko określając, czym wampiryzm astralny jest, należy wspomnieć o tym, że działać ma on na zasadzie przenoszenia się w inny stan bytu. Według praktykujących wampiryzm astralny istnieją różne wymiary naszego ego: wymiar cielesny, duchowy, astralny i różne inne iinterpretowane i wymyślane indywidualnie.

Świat astralny miałby być wymiarem, gdzie sami siebie kreujemy: od tego, ile trenujemy, zależy, jaką mamy siłę. Poprzez tzw. astral wampir może pobierać energię z ofiary, która np. nie jest świadoma istnienia swojego ciała astralneo i nie jest w stanie się odpowiednio bronić przed napastnikiem. Ogólnie twierdzi się również, że poprzez świat astralny moża nawiązać kontakt z innymi bytami: duchami zmarłych, demonami etc. Poprzez świat astralny poruszają się demony zwane succubami (więcej przy temacie wampiryzmu seksualnego) oraz korzystają z niego wampiry energetyczne. Zajmowanie się światem astralnym nieraz doprowadziło do obsesji na punkcie prześladowań - praktykanci twierdzą bowiem, że gdy "aktywujesz" swój byt astralny, możesz przez własną nieumiejętność skupiać na sobie uwagę różnych głodnych duchów etc.

Wampiryzm astralny wiąże się ściśle z poglądami. Osoby zajmujące się atakami astralnymi często twierdzą, że jest to "dar" - coś, z czym się urodzili. Według takich osób ich ciało astralne nie jest zdatne do wytwarzania energii i z tego powodu oni muszą je "dokarmiać" cudzą. Niektórzy uważają także, że ich ciała astralne są bardziej przystosowane do czerpania energii tudzież samoistnie się przebudzili z astralnego snu.

Przebudzenie z takowego śnienia to pełna świadomość wymiaru astralnego oraz umiejętność "poruszania" (o ile taki termin powinien odnosić się do tego typu zagadnienia) poprzez siłę własnej woli, myśl. Jest to nazywane projekcją astralną.

Wspominając o tejże projekcji, nie mogłabym nie wymienić takich terminów jak OOBE oraz LD.

OOBE jest to termin dotyczący doświadczenia poza ciałem (skrót ang. out of body experience). OOBE samo w sobie polega na opuszczeniu ciała niekoniecznie w innym wymiarze, lecz po prostu - w zwyczajnym. Osoby, które ponoć tego doświadczyły, z reguły przedstawiają wizję pokoju i znajdującego się w nim własnego ciała z dziwnej perspektywy, np. spod sufitu itp. W większości tymi ludźmi są osoby po śmierci klinicznej, mniejszością zaś zajmujące się okultyzmem i ezoteryką.

LD to jeden ze sposobów na wprawienie swojego ducha na tyle, aby mógł opuścić ciało i komunikować się z innymi duszami. Skrót ten pochodzi od angielskiej zbitki lucid dreaming i w języku polskim brzmi po prostu: świadomy sen. Do rzeczy: chodzi tu o kontrolę podczas snu - wiesz, że śnisz i możesz sprawić, że dzieje się dokładnie to, o czym śnić chcesz. LD jest mylone częstokroć z OOBE i różnica między tymi stanami - jak zresztą widać z opisu - jest bardzo wątpliwa.
Praktyka świadomego śnienia wywodzi się z kultur pierwotnych - m.in. z tybetańskiej jogi (według joginów sen niekontrolowany jest jak śmierć, tak więc jeżeli nie osiągniesz tejże świadomości, przez praktycznie połowę swego życia jesteś martwy). LD stało się bardzo popularne właśnie dzięki technikom medytacyjnym, które oni wyznaczyli. Dla wampirów astralnych jest to rodzaj wprowadzenia - ćwiczenie dla początkujących.

Sam wampiryzm astralny jest moim zdaniem nawiązujący w szeroki sposób do voodoo. Kultura Haiti zawiera właśnie tego rodzaju element, nazywając go po ludzku: nawiedzeniem. Wampiry astralne wprawdzie z rzadka zwierzają się, jakoby miały kontrolować cudze ciała fizyczne, jednak zabieranie energii życiowej niewątpliwie jest temu bliskie. Istnieją zresztą różne rytuały szamańskie - w kulturze chrześcijańskiej definiowane częstokroć jako egzorcyzmy - polegające na obronie przed demonami i potężnymi ludźmi, którzy atakują bezbronne ofiary. Wampiryzm astralny też wymienia takie zabiegi: tworzenie specjalnych tarcz ochronnych itp.

Podsumowując: wampiryzm astralny to odczucie, że nie jesteś we własnym ciele i możesz z różnych źródeł "dobudować" swój zapas energetyczny, poprawiając swoje samopoczucie itd. oraz masz możliwość komunikacji z wyższymi i niższymi bytami na poziomie innego wymiaru. Chcę zwrócić wszystkim uwagę, że jest to bardzo dobra definicja SNU, a właściwie jej część, bo - chwała Ci Zeusie - zwyczajny, ludzki sen oferuje jeszcze większą gamę możliwości. Radzę więc każdemu, kto to przeczytał z nadmiarem ekscytacji, położyć się do łóżka i zająć tym, czego najwyraźniej mu brakuje...

Tekst pochodzi z tej strony http://blood-luna.ovh.org/rodzajewampiryzmu.html
Co o tym sądzicie?

P.S.
Nie wiem czy dobrze trafiłem z działem, jak coś to przenieść :]
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
warmine
post 12.12.2007 - 13:25
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2685

Nie wiem, może żle coś interpretuję, ale sa nawet ludzie, którzy biorą pieniądze za to, że otaczają ludzi tarczą miłości.

http://www.antylicho.pl/oferta-antylicho/p...-tarcza-milosc/

I jest tam takie zdanie:

"2. Możesz mieć pewność, że problemy z manipulacjami psychicznymi i energetycznymi nie będą miały miejsca, gdy będziesz otoczony polem ochronnym"

A wydaje mi się, że ludzie manipulujący naszą energią, to właśnie wampiry energetyczne w świecie fizycznym lub astralne jesli mowa o pobieraniu energii w astralu
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Ciesla   Wampiryzm Astralny   10.12.2007 - 21:44
- - warmine   Kiedyś gdzieś czytałam, że najlepszą obroną ...   10.12.2007 - 22:09
- - plantator   ---   11.12.2007 - 01:13
- - leon   Sekretne Metody wampiryzmu Wampiryzm jest pobie...   12.12.2007 - 10:08
|- - Artur_flyer   CYTAT(leon @ 12.12.2007 - 10:08) Naj...   12.12.2007 - 10:33
- - Draq   Leon, system immunologiczny jest sprawniejszy wraz...   12.12.2007 - 10:50
- - leon   Może twoją manifestacją bo nie moją i mój sys...   12.12.2007 - 10:54
|- - Apshne   .   12.12.2007 - 12:47
- - Artur_flyer   Miłość z magnesów:):):):) - kocham Cię Leon ...   12.12.2007 - 11:07
- - leon   Żeby nie być gołosłownym to polecam wszystkim ...   12.12.2007 - 11:31
- - set.h   CYTAT(leon @ 12.12.2007 - 10:54) Mo�...   12.12.2007 - 13:34
- - Plantator-Dziubas   ---   12.12.2007 - 13:58
- - twistoid   Leon...przestań pieprzyć.   12.12.2007 - 14:19
- - leon   Twistoid jak nie masz nic konkretnego do powiedzen...   12.12.2007 - 14:38
|- - Apshne   .   12.12.2007 - 14:52
- - leon   Apshne to ty jesteś naiwny jak dziecię we mgle,c...   12.12.2007 - 15:10
- - twistoid   Ooo hahaha .Widzisz drogi Apshne tyle że sam napi...   12.12.2007 - 15:11
|- - Apshne   .   12.12.2007 - 15:19
- - leon   No to Twistoid grabula,nie mam do ciebie pretensji...   12.12.2007 - 15:16
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic