|
Może trochę za szybko przeczytałam Twoją wypowiedź - mogło to być w sumie OOBE astralne. Zresztą napiszę Ci różnice, to sam załapiesz.
To widzenie to astralne - ciałem astralnym można widzieć ze wszystkich stron naraz, z tym że nie słyszałam o zakrzywianiu rzeczywistości, być może to jakiś dodatkowy efekt.
OOBE eteryczne charakteryzuje się wyraźnym poczuciem grawitacji. Jest ona mniejsza niż fizycznie, ale wyraźnie jest - chodzisz zamiast unosić się, latanie wymaga energii. Poza tym są to zazwyczaj krótkie OOBE - szybko zużywa się energia. Można być w OSPUO, ale czasami są przebitki do rzeczywistości fizycznej (lub tej bliskiej fizycznej, z energetycznymi odpowiednikami obiektów fizycznych). Mi się kiedyś nakładały dwie przestrzenie - fizyczna i niefizyczna. W fizycznej przenikasz przez sprzęty i są różne sensacje powiązane z tym (czasami nic nie czuć - nie zbadałam dlaczego, być może gdzieś pojawia się OSPUO). Często w eteryku przy próbie większego oddalenia się od ciała wciąga z powrotem - czuć normalnie opór (stawiam na to, że to jakaś siatka energetyczna).
OOBE astralne grawitacja jeśli jeszcze jest to mało znacząca, albo wcale, więc większość znanych mi osób od razu radośnie sobie lata. Możesz być w OSPUO swoim lub cudzym lub we wspólnej przestrzeni, obszarach niefizycznych, jest ryzyko, że wpływy wynikające z emocji zaczną się materializować , więc lepiej od razu na wstępie dać sobie na wstrzymanie czyli dystans. LD zwykle jest to OOBE mentalne (czasami astralne) we własnym OSPUO z konfrontacją swoich pragnień/ lęków lub mentalnych kreacji umysłu.
|