CYTAT(człwiek @ 20.02.2007 - 02:26)

Czyli istnieje reinkarnacja. 2 Pytanka ;)
1. Jeśli ja nie chce po śmierci CF wcale się reinkarnować, chce pozostać CA to tak będzie?
tu są małe rozbieżności. zaawansowani podróżnicy astralni twierdzą że tak ale na przykład buddyści ( bardzo zaawansowani podróżnicy astralni) twierdza że nie. ja bym się po stronie buddystów opowiadał. dlaczego? przypomnij sobie poranek czy jesteś w stanie kontrolować się zaraz po przebudzeniu? czy zdarzyło ci się nie wstać tylko powiedzieć ja pier. wszystko idę dalej spać? mi sie zdarzyło i podejrzewam że podczas wizji w bardo mamy jeszcze mniejszą kontrolę nad sobą (polecam tybetańska księgę umarłych która opisuje ten proces krok po kroku) co może skutkować brakiem kontroli i inkarnacją.
CYTAT(człwiek @ 20.02.2007 - 02:26)

2. Skoro JA, CA aktualnie przechodzę kolejną reinkarnację będę pamiętał o swoich poprzednich wcieleniach w czasie kiedy będę tylko (aż;)) CA?
zasada jest taka: jeżeli w tym ciele przypomnisz sobie w jakikolwiek sposób poprzednie wcielenia to zapewne będziesz w następnym wcieleniu też je pamietał -praktyka świadomych snów do tego prowadzi (pod warunkiem że zakończysz zabawę z własnym umysłem i zaczniesz szukać w ld informacji. no chyba że chcesz mieć LD tylko po to żeby polatać- w takim jednak wypadku zmieni sie tyle co przy graniu w grę komputerową czyli nic