Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kryształ Górski, pytanie...
Shaggoth
post 14.12.2007 - 20:45
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2874

Witam serdecznie.

Jestem świeżym członkiem formum jak pierwszy śnieg.....
Jeszce nie doznałem OBE, choć ostatnio próbuje. Narazie dotarłem do dreszcy podczas relaksacji.....
ale nie o tym chciałem pisac.

Chciałem zapytać o kamień szlachetny wykorzystywany w magii "Kryształ górski", gdzieś spotkałem się z opisem że ma on wygląd taki sam w realu jak i w astralu, stad wykorzystywany jest szeroko w spirytyzmie...

Czy ktoś wie coś na ten temat więcej ??
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Shaggoth
post 16.12.2007 - 21:10
Post #2

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2874

Zobaczymy co przyniosą twoje poszukiwania :)

ja znalazłem to:

Kryształy górskie i ich zastosowanie

Każdy z nas stanowi zamknięty układ energetyczny, który reaguje na wiele różnorodnych informacji – te informacje bez względu na to czy chcemy czy nie są energią. Wiadomo, że im wyższy mamy potencjał energetyczny tym bardziej przyciąga to pomyślne zdarzenia w nasze życie i że jest to wprost proporcjonalne do ilości energii w naszym życiu. Gdy suma naszych wszystkich energetyk spada poniżej pewnych poziomów zaczynają się kłopoty – znajdujemy się w niskim ciągu energetycznym i przyciągamy zdarzenia, które inni odpychają.
Aby zwiększyć nasze pole energetyczne oraz poprawić jego jakość możemy skorzystać z energii i właściwości kamieni szlachetnych i półszlachetnych.

Szczególnie jeden z nich kryształ górski i różnorodność zastosowań jakie posiada sprawia, że jest to kamień idealny – kamień nadajnik, wzmacniacz energetyczny – działający jak akumulator. Można nim zmieniać pole świadomości, stroić pole energetyczne, używać do ściągania przekazów energetyczno-sprawczych, leczyć, energetyzować czakry, medytować.
Wiele osób wie o leczniczym działaniu kryształów natomiast nie wiele osób pracuje z nimi przy doładowywaniu swojego pola pieniężnego co skutkuje poprawą naszych finansów.

By zacząć potrzebny nam jest do tego kryształ działający jak energetyzator - kryształ, którego energia jest wyższa od naszej. Najlepszy kryształ to kryształ czysty i bez skazy natomiast jeżeli kupujemy kryształ gorszej klasy nie powinien on mimo to posiadać żadnych zewnętrznych uszkodzeń w formie pęknięć czy obić.W tym miejscu nasuwa się kilka pytań ? jak określić ilość energii w sobie? jak w krysztale? jak wybrać i czym się kierować przy jego wyborze?
Wg mojej wiedzy najlepszym ze znanych sposobów jest posłużenie się swoją intuicją ; stajemy przed kryształem lub bierzemy go do ręki i odbieramy emocje, które w nas powstają. Gdy czujemy się przy nim dobrze, poprawia nam się nastrój, czujemy przepływ energii w formie mrowienia, ciepła, pulsacji jest to dla nas informacja, że kryształ jest dla nas odpowiedni. Jeżeli mamy zamiar pracować z pieniędzmi kryształ wzmacniający nas a także nasze pole energetyczne powinien być dobrej klasy mieć właściwy blask, właściwą emisję energii.
Wybierając kryształ, który będzie nas energetyzował i ukierunkowywał nasze pole na struktury pieniężne, wybierajmy kryształ najlepszy tj.o bryle osiem ścian i osiem kątów tzw. oktagon, o wadze do ½ kilograma posiadający emisję energii jedną ścianką. Jeżeli chcemy by spełniał on swoje zadanie czyli pracował tak, jak chcemy i przejawiał „swoją duszę” powinien być cięty wg ścianek krystalografii. Taki kamień będzie specjalnie stroił nasze pole pieniężne zbierając energię – są to bowiem specjalne kryształy działające tylko na strefę pieniężną.
Pamiętać też należy, że ważna jest wielkość - małe kryształy są jak małe akumulatory tak więc ich siła działania na nasze pole pieniężne jest niewielka poza tym są w stanie przyjąć tylko jeden program, kod. Kryształ o wadze do 100 gram pamięta tylko jedną procedurę energetyczną i jest w stanie przyjąć tylko jeden program. Mając duży energetyzator możemy także siebie ładować energią raz na dzień lub raz na kilka dni - takie ładowanie z reguły łączymy wtedy z medytacją, bo umysł wchodzi wtedy w szok energetyczny a my mamy podwójną korzyść. Możemy też załadować pomieszczenie energią energetyzatora i wchodzić w to pomieszczenie wtedy kiedy potrzebujemy wsparcia.
Aby kryształ przyjął idealny kształt i energię pożądaną dla nas w celach pieniężnych należy go wyciąć z bryły a następnie oszlifować i wypolerować.
Ponieważ podczas procesu polerowania do wnętrza kryształu wnikają różne proszki, pasty polerskie więc aby mieć kryształ prawidłowo oczyszczony należy go umyć w płynie odłuszczającym a następnie pozostawić w wodzie na okres około 2 tygodni ewentualnie zasypać solą i przetrzymać w takim roztworze 2,3 dni.
Zaczynając pracę z nowym kryształem należy pamiętać o rzeczach najważniejszych tj. o pierwszym oczyszczeniu, ładowaniu, kodowaniu, konserwacji. no i oczywiście o systematycznym oczyszczaniu go po każdorazowej z nim pracy.
Ogromnie ważne jest pierwsze oczyszczenie kryształu – ma ono bowiem na celu pozbycie się z jego wnętrza niewłaściwych zapisów energetycznych. Każdy kryształ emituje tyle energii, ile jej spotkał w swoim życiu , każdy ma też pamięć energetyczną powielając te informacje które wpłynęły jego pole. Niewłaściwe oczyszczenie powoduje zakłócenia w naszej z nim pracy oraz emitowanie niewłaściwych energii.

Następnym równie ważnym etapem jest ładowanie.
Wprowadzona energia i jej rodzaj sprawia, że kryształ emituje taką energię jaką go ładowaliśmy. Przystępując do ładowania powinniśmy mieć kryształ oczyszczony, my sami czyste ubranie, ręce i twarz przemyte wodą. Nie bierzemy kryształu w ręce, ponieważ wtedy pobiera energię z naszych rąk i przekazuje ją nam powtórnie. Pamiętajmy ,że energetyzator powinien być chowany wtedy gdy się nim nie wzmacniamy nie należy też spać w jego sąsiedztwie, gdyż możemy się przeładować co zwykle powoduje bezsenność.
Równie ważną rzeczą jest kodowanie kryształu i opiszę tutaj krótko w jaki sposób ja to robię.
Po przywołaniu maksymalnej ilość energii na ręce kładziemy je na kryształ i myślimy procedurę kodu / przykrywamy kryształ grubą , naturalną tkaniną,/ może to być len lub bawełna/ tak aby nie pękł od ciepła dłoni i przekazywanej mu energii. W zależności od własnej siły i wielkości kryształu kodowanie jedną procedurą trwa od kilku minut do kilkunastu godzin. Kryształ ładujemy zwykle do chwili gdy przekaże on informację „starczy”- najczęściej czujemy kiedy – zwykle po zakończeniu kodowania czujemy delikatne ciepło na dłoniach lub ciele -czasami zdarza się, że kodowanie trzeba powtórzyć kilkakrotnie.
Opisane powyżej w bardzo wielkim skrócie jedno z zastosowań kryształu górskiego być może przybliżyło wam jego olbrzymie możliwości i radość płynąca z obcowania z tym mającym wielorakie zastosowanie kamieniem.

i jeszcze z ostatniej chwili:

CYTRYN - pomaga w wydalaniu substancji krystalicznych, osadów szkodliwych minerałów, stwardnień, zanieczyszczeń i metali. Oddziela duszę od ciała. Łatwiejszym staje się udanie w podróż astralną. Duchowo czyści aurę z elementarnych szkód, spowodowanych starą karmą. Prowadzi na nowe częstotliwości. Otwiera na nowe podniety, podobnie jak kryształ górski.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic