|
|
20.02.2007 - 17:35
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wreszcie temat na ktury moge się wypowiedzieć ;p przez jakiś czas pół roku stosowałem rużne halucynogenne środki najlepsze do ob jest ketamina albo dextrometorphan (Dxm) ketamine morzna jedynie od weterynarza zdobyć lub ze wschodu typu Irak aha weterynarz jej nie da na pewno ani nie sprzeda robi zastrzyki zwierzentą z niej ;p a Dxm z apteki pod postacią leku Acodin 1 tabletka to 15 mg dxm żeby mieć dosć
dobry efekt radze zjeść tak żeby wyszlo 5-8 mg na kilogram czyli ja warze 60kg i jadam około 30 zmienia Dekstrometorfan jest używany w celach rekreacyjnych jako silny środek halucynogenny, wykazujący działania podobne do innych dysocjantów. Dawkowanie od 150 mg do 1000 mg. W niższych dawkach narkotycznych powoduje pobudzenie i halucynacje przy zamkniętych oczach, przy wyższych może powodować wrażenia całkowitego oderwania od ciała (OOBE) i utraty własnej tożsamości (depersonalizacja). Powoduje także niezborność (ataksję), zaburzenia równowagi, kłopoty z mówieniem i opóźnienie reakcji. W przypadku przedawkowania może dojść do depresji układu oddechowego i śmierci. Działanie wywołane dekstrometorfanem można porównać do ketaminy oraz PCP. W zależności od przyjętej dawki działanie i odczucia powodowane przez dekstrometorfan dzieli się na 4 poziomy zwane plateau, co jest podyktowane różnym stopniem oddziaływania na poszczególne receptory w miarę zwiększania ilości substancji: 1. plateau: 1,5 - 2,5 mg/kg (najsilniejsze działanie na receptor PCP2, mała aktywność sigma1 i znikoma blokada NMDA), 2. plateau: 2,5 - 7,5 mg/kg (rosnąca aktywność sigma1, silniejsza blokada NMDA, PCP2 bez zmian na stałym poziomie), 3. plateau: 7,5 - 15,0 mg/kg (przeważa blokada receptora NMDA) 4. plateau: powyżej 15,0 mg/kg (brak zmian w oddziaływaniu na poszczególne receptory; zerwanie większości połączeń między neuronami). Dekstrometorfan staje się toksyczny w dawkach powyżej 20 mg/kg. (Źródło: DXM FAQ by William E. White) Działanie rozpoczyna się po 30-100 minut od przyjęcia, moment szczytowy przypada na 2-3 godziny po podaniu, a odczucia utrzymują się około 6 godzin. Następnego dnia można odczuwac stymulację, rozkojarzenie, wiekszą radość z życia oraz wyjaskrawienie obrazu. W przypadku dwóch niższych plateau występujące efekty to uczucie upojenia, zaburzenia wizji, euforia, niekiedy pobudzenie psychoruchowe, osłabienie zmysłów słuchu, dotyku i smaku, halucynacje przy zamkniętych oczach (często przy udziale muzyki); negatywne efekty, nie występujące u wszystkich przyjmujących, to swędzenie oraz nudności. Wyższe plateau znacznie różnią się od dwóch niższych. Narząd wzroku nie jest w stanie przetworzyć obrazu, halucynacje przybierają postać bardziej abstrakcyjną, pojawia się wrażenie wglądu w głąb siebie zamiast euforii, pobudzenie ruchowe jest zastąpione kłopotami z poruszaniem się (chód przypomina "robota na wyczerpanych bateriach") lub bezruchem, w wysokich dawkach możliwe jest pojawienie się doznań opuszczenia własnego ciała, depersonalizacji lub nawet śmierci, co związane jest ze znieczuleniem ciała. 3. i 4. plateau wprowadzają możliwość wystąpienia bad tripów, czyli dosłownie "złych podróży" (gdzie doznania pozytywne są zastępowane negatywnymi). Dekstrometorfan może powodować uzależnienie psychiczne. Długie i częste zażywanie substancji może doprowadzić do pogorszenia pamięci, uszkodzenia mózgu, oziębłości emocjonalnej, zachowania aspołecznego, uszkodzenia wątroby i nerek, arytmii serca, zaniku mięśni oraz specyficznej depresji wywołanej dysocjantami. Zostało stwierdzonych kilka przypadków śmiertelnych w wyniku przedawkowania lub w połączeniu z innymi substancjami. Wiadomo, że dekstrometorfan wchodzi w interakcję z SSRI, inhibitorami MAO, alkoholem, sokiem grejpfrutowym, które mogą potęgować lub zmieniać jego działanie. Substancje rozkładane przez enzym CYP2D6 mogą również powodować niebezpieczne interakcje prowadzące nawet do zgonu. Stymulanty mogą dodatkowo znacznie zwiększać ciśnienie tętnicze. Ten post edytował Adi 20.02.2007 - 17:38 |
|
|
|
![]() |
21.02.2007 - 19:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
"Kto szybko jedzie, tego wolno niosą"być moze jest to przysłowie tyczące się piratów drogowych lecz w tym temacie też ma swoje odzwierciedlenie a dla bardzo zdesperowanych polecam przecztać Sugiera po raz drugi mi to pomaga w chwilach zwątpienia
|
|
|
|
Adi UWAGA ostateczność dla osub kture chcą oobe 20.02.2007 - 17:35
pieczywo mi takie specyfiki nie potrzebne, najlepiej nauczy... 20.02.2007 - 19:23
Adi Racja najlepiej naturalnie ale to temat raczej dla... 20.02.2007 - 19:33
Kronopio CYTATpo połknięciu dawki 30 sztuk jedna paczka w... 20.02.2007 - 20:54
pieczywo no... np. Adi ma problem z ortografia ;) 20.02.2007 - 21:46
flyer ja tez mam problemy z ortografia. to sie niektorym... 20.02.2007 - 21:57
Kazarossi Fakt faktem błędy ort mi tez się zdarzają.Co d... 20.02.2007 - 22:07
SadaM Ja slyszalem, ze takie wyjscie po narkotyku to rze... 20.02.2007 - 23:46
zaku Ja uważam, że najlepsze są naturalne sposoby ... 21.02.2007 - 07:29
silverek84 Zdecydowanie lepiej nie bawić się w tego typu rz... 21.02.2007 - 09:13
Adi Pozdrawiam
Widze dużo osub napisało ale nikt nie... 23.02.2007 - 17:07
ketrab CYTAT(Adi @ 23.02.2007 - 17:07) Pozd... 23.02.2007 - 21:54
Kronopio Adi , tym postem pobiłeś ustanowiony przez siebi... 23.02.2007 - 18:31
Discoverer CYTAT(Adi @ 20.02.2007 - 18:35) (...... 23.02.2007 - 19:02
Lukasz dysortografia, jest skutkiem braku czytania ksiaze... 23.02.2007 - 23:16
JaCoOoOoS iaszczomp nórkuioncy na rzułfia jest desperatem ... 25.02.2007 - 12:17
Adi Ale sie wszyscy rozpisali ;p morze spróbujemy pob... 25.02.2007 - 12:38
JaCoOoOoS no nie tylko 66 postów ale także 666 wyświetle�... 25.02.2007 - 12:39
Adi Czyżby jakieś diabelskie moce zawładneły tym f... 25.02.2007 - 12:42![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |