|
Metody podane przez Aslana sa rzeczywiscie skuteczne i proste.
Metoda zwana Światłem Miłości jest dla mnie dosc prosta, ale jest to jednak tylko odmiana calej techniki.
LA 'A KEA - Święte Światło Miłości. Tak jak opisał Aslan, wiec nie bede powtarzal.
Białe światło ochrony - podobne do poprzedniego, ale zamiast uczucia miłości wywołuje poczucie bezppieczeństwa. Sposob taki jak przy świetle miłości.
Oprocz tego sa jeszcze inne swiatla: Kolor biały/bezbarwne światło - „Oświeć!" (używany w uzdrawianiu do poszerzania wiedzy wewnętrznej i łączenia się z Wyższą Jaźnią, a także w przypadkach, kiedy czujemy, że żaden inny kolor nie jest odpowiedni). Kolor czerwony/różowy - „Oczyść!" (używany do usuwania napięć mentalnych i fizycznych oraz wszelkich ograniczeń; dobry jest w przypadku chęci poprawienia wzajemnego porozumienia między członkami jakiejś grupy). Kolor pomarańczowy/brzoskwiniowy - „Skoncentruj!" (pomaga skupiać uwagę i energię). Kolor żółty - „Zmobilizuj!" (pomocny w uwalnianiu się od zmartwień, urazy i poczucia winy; pomaga usunąć ociąganie się, stymuluje cieszenie się chwilą obecną). Kolor zielony - „Pobłogosław!" (pomaga pogłębić pewność siebie, wzmocnić stosunki przyjacielskie, miłość i szczęście). Kolor niebieski - „Wzmocnij!" (pomaga zwiększyć siłę duchową i fizyczną, wiarę we własne siły i wewnętrzną dyscyplinę) Kolor fioletowy - „Wspomagaj!" (pomaga tworzyć harmonię duchową i fizyczną, dostrajać się do celu i dobrobytu, łączyć się z innymi, by osiągać wspólne cele).
I na koniec taka porada: 1. Zacznij każdy dzień od zwrócenia się do Światła Miłości i rozprzestrzenienia go na całe swoje otoczenie. Porozmawiaj ze Światłem (wszystko żyje, ma świadomość i reaguje) i wydaj mu polecenie -głośno lub mentalnie - by zharmonizowało miejsce, w którym się znajdujesz. 2. W analogiczny sposób stosuj Światło Miłości przez cały dzień w odniesieniu do różnych ludzi, miejsc i sytuacji. 3. Zawsze, kiedy odczujesz fizyczne lub emocjonalne wyczerpanie, zwróć się do Światła Miłości i powiedz: „Zharmonizuj energie wokół mnie". 4. Jeżeli Twój związek z kimś jest trudny, rozszerz Światło Miłości tak, by objęło również tę osobę, niezależnie od tego, gdzie się znajduje w danej chwili, i powiedz: „Zharmonizuj energie między nami" lub „Zharmonizuj nasze pola energetyczne". 5. Jeżeli chcesz ochronić swoją rodzinę i przyjaciół (czy swój majątek), wyobraź sobie, że Twoi bliscy (Twój dobytek) otoczeni są Światłem Miłości i powiedz: „Otocz tę osobę (miejsce lub rzecz) aurą pokoju i harmonii". 6. Jeżeli chcesz użyć tej techniki do uzdrawiania na odległość, ćwicz otaczanie się Światłem Miłości w różnych barwach (lub w postaci symboli barw), stosując do każdego inne polecenie. Jeżeli masz już własny system kolorów, który lubisz, używaj go.
Tutaj dodam jedynie iz do wymienionych wczesniej swiatel dodalem taki fajny i swietnie dzialajacy miks. Świete Białe Światlo Ochronnej Milosci - wykorzystuje tutaj takze Duchowych pomocnikow - zwierzeta opiekuncze: Lwa (symbol skupienia) i Białego Konia (symbol ochronnej miłości). Dalej procedura jak przy innych swiatłach, tyle ze wizualizuje energie gromadzaca sie w postaciach tych zwierzat. Zawsze dziala. Szczególnie wskazane gdy pragniesz zapewnic szczescie i bezpieczenstwo ukochanej osobie, nawet gdy ta o tym nie wie. A jak wie, to tym lepiej.
Aslana tutaj prosze by nie komentowal mojego lenistwa i brania materialow prosto z ksiazki :D. Po dalsze informacje odsylam do Serge Kahili Kinga.
O Matko, ale duży post mi wyszedł. A właśnie mi siem przypomniały kolejne dwie techniki :D.
1) Grokking ( Aslan jest w tym o wiele lepszy niż ja) -> polega na duchowym połączeniu się lekarza z pacjentem i następnie usunięcie choroby/bólu poprzez samouleczenie (jesli jest sie odpowiednio zespolonym, to twoje cialo bedzie uwazalo cialo pacjenta za swoja czesc i zacznie je leczyc, a korzystajac z technik samouleczenia na sobie, bedzie sie tez pomagalo drugiej osobie. Nalezy jednak zaznaczyc ze jest to bardzo trudna technika.
2) Haipula (i znów Aslan jest w tym lepszy :D) -> polega mniej wiecej na tym samym co oczyszczajaca energia z ziemi wspomniana przez niego, tyle ze tu energia wyplywa z nas samych, jej zrodlo okreslamy koncentrujac sie na nim, a sposob przeplywu modulujemy na dwa sposoby : -sila woli -dla tych o slabej woli lub mniejszej koncentracji mozna sobie pomoc ruchami rak tak jakby sie gladzilo swoja aure. Po 5 - 10 min. nalezy proces przerwac, wstac, zrobic kilka podskokow, "zstrzasnac z siebie i rak zla energie" i zrelaksowac i rozluznic miesnie.
To jest juz latwiejsze, ale dosc czasochlonne i wymagajace koncentracji, wiec nie polecane jak ktos chce sie uleczyc z migreny.
|