|
|
27.12.2007 - 00:49
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Moja przygoda z OOBE zaczęła się około dwóch lat temu... wtedy OOBE znaczyło dla mnie tyle co jakaś ciekawostka. Wyjście z ciała powróciło około rok później- pierwsze próby itp. Jedną próbę przygotowałem niemalże idealnie (tzn zgodnie z tym co wyczytałem w internecie)- pisało, ze potrzeba dużo energii, więc wypiłem dość mocną kawę; pisało zeby zrobić to w zaciemnionym pomieszczeniu, więc zacząłem robić to pod wieczór. Tak jak wyczytałem- duze skupienie na oddechu itp. Po około pół godziny wpadłem w coś w rodzaju euforii (zacząłem sie uśmiechać sam do siebie :P)... niby uczucie przyjemne, ale jednak wolałbym wyjść w końcu z tego ciała(Chciałbym zaznaczyć, ze nie jeszcze nie udało mi się wyjść...)
No dobra tyle sie napisałem (jak już doczytałeś do tego momentu to dzięki :)) A teraz pytania: Czy tą euforie mógłbym nazwać "przedwyjściową"? Czy takie coś może mieć jakikolwiek związek z wychodzeniem z ciała? I trochę mniej związane z tematem: Mam taką płytę KOD http://alfaton.pl/alfasynhrotheta5hz-p-97.html i tak sobie myśle... czy ktoś to ma; i czy ewentualnie to moze pomóc w osiągnięciu oobe? Pozdrawiam :) |
|
|
|
![]() |
| mind trainee |
27.12.2007 - 11:41
|
|
Guests |
Moim zdaniem wchodziłeś po prostu w stan przyjemnego relaksu czy stanu alfa. Jest to dobry znak jeśli chodzi o OBE ale czeka Cię jeszcze kilka etapów. Dzwięki synchronizjące pomagają w osiągnięciu OBE. Twoja koncentracja, skupienie jest na wyższym poziomie, ale pamiętaj, że to tylko dodatek i roboty za Ciebie nie odwalą. OBE najlepiej osiąga się nad ranem. Jeżeli uda Ci się wyjść przed snem bardzo możliwe jest, że trafisz do obszaru, który będzie nieco lękowy, koszmarny, ciemny itp. Jeżeli chcesz mieć fajne OBE. Wogóle jeśli chcesz osiągnąć OBE Twoje ciało musi być pogrążone w głębokim śnie.
Polecam technikę 4+1 opisaną w dziale techniki na stronce www.obemaniak.pl A i jeszcze kwestia doenrgetyzowania. Nie chodzi tutaj o mocną kawę. Zbyt duża dawka kofeiny czy jakichkolwiek środków farmakologicznych nie jest wskazana. Chodzi tutaj raczej o wewnętrzną energię życiową, chęć do życia, dobry humor, radość w sercu, motywacja do wyjścia. Życzę sukcesów |
|
|
|
ziomas Euforia Przed Wyjsciem? 27.12.2007 - 00:49
Drag0n Skoro wypiłeś kawe to jak niby miałeś wyjsc ? ... 27.12.2007 - 11:09
szopen93 Może nieświadomie się naćpałeś? (ta twoja eu... 27.12.2007 - 11:29![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |