oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> niefizyczne oddychanie
flyer
post 14.02.2007 - 11:21
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

co sie dzieje jak sie oddych w czasie obe? ja w moich obe nie oddycham i nie czuje takiej potrzeby ale dzisiaj przypadkowo to zrobilem. za pierwszym razem zrobilem tylko jeden oddech ale za drugim chcialem sobie odbijac sie od sufitu i podlogi i zaczolem sie coraz bardziej bujac i mimowolnie zaczolem oddychac w rytm tego bujania. poczulme sie zle jakbym odlatywal a przeciez juz odlecialem :). nie polecam robienia tego. ale co sie w takim wypadku dzieje? oddycham jaka s energia czy co?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
JaCoOoOoS
post 24.02.2007 - 17:12
Post #2

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

ja mam taki problem, że czasami gdy wchodze w trans lub cokolwiek bez haczenia o sen to zdarza mi się przestać oddychać w realu i natychmiast zostaje wyrwany ztransu z powodu braku powietrza. Jak zrobić żeby ten efekt nie powstawał ?

+Quote Post
Militar
post 24.02.2007 - 18:00
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(JaCoOoOoS @ 24.02.2007 - 18:12) *
ja mam taki problem, że czasami gdy wchodze w trans lub cokolwiek bez haczenia o sen to zdarza mi się przestać oddychać w realu i natychmiast zostaje wyrwany ztransu z powodu braku powietrza. Jak zrobić żeby ten efekt nie powstawał ?

ten efekt powstaje w momencie przechodzenia na głębszy trans i jest związany z innym postrzeganiem czasu. to co wcześniej wydawało sie sekundą teraz może trwać 5 sekund. nie przejmuj sie organizm jest przed tym zabezpieczony jest pewien receptor wykrywajacy poziom tlenu w tętnicy (szyjnej chyba ale nie jestem pewien ) jeżeli poziom tlenu jest za niski tracisz kontrolę nad mięśniami międzyżebrowymi i przeponą i organizm robi automatycznie wdech (nie brzmi to po lekarsku ale taki jest sposób działania). nie ma opcji żebyś się udusił.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park