oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Regulamin Forum, Co i jak...
Karakan
post 18.07.2007 - 15:45
Post #1

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

REGULAMIN KORZYSTANIA Z FORUM
  1. "Ułatwiaj życie sobie i innym"

Zanim założysz nowy temat upewnij się, że zakładasz go w odpowiednim dziale, następnie sprawdź czy taki temat nie został już założony przez innego użytkownika. Staraj się, aby nasze forum było postrzegane jako forum poważnie traktujące swoją tematykę, nie zadawaj pytań głupich ("...a jeśli zje mnie astralny tygrys to czy wrócę do ciała mojego sąsiada i będę mógł podglądać koleżanki pod prysznicem??").

2. "Nie niszcz nerwów innym użytkownikom"

Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, nie OOBEznanym w temacie, wchodzisz na forum, czytasz pierwszy post i nie rozumiesz co to znaczy OSPUO, to co robisz? Piszesz posta z pytaniem o nieznany termin... NIE, jest takie coś na tym pięknym niebieskoszarym pasku u góry forum, taki przycisk drugi od prawej o nazwie "szukaj". Jeśli poświęcisz kilka minut i postarasz się tam powpisywać kilka słów kluczowych to zaraz znajdziesz tak wiele informacji , że ci szczęka opadnie. Co więcej postaraj się w pełni wykorzystać "Przypięte" tematy, jak ten stworzony przez jerry1990 "Pomoc Dla Początkujących..." w dziale Jestem Początkujący. Przed rozpoczęciem działalności na forum zaleca się także poczytać dostępne książki o tematyce eksterioryzacji, między innymi te dostępne na naszej stronie (dzieła Roberta Monroe, Bruce'a Moena, oraz Darka Sugiera).

3. "Bluzgu, bluzgu, nie mam mózgu"

Czujesz się gotowy do wyjścia w astral, mówisz, że jesteś wystarczająco dojrzały etc. Więc postaraj się nie używać do wyrażania własnych emocji słów pokroju łaciny podwórkowej. Przecież można to napisać w inny sposób, a nikogo nie będzie to koleć w oczy. (I tak wiem, że do tego punktu nie zastosuje się Pewien MANIAKalny Fan OOBE, ale jemu i tak nikt nie będzie miał tego za złe ;) )

4. "Nie pisz postów w JENZYKÓ POLZKIM"

Staraj się zawsze używać polskich fontów (tak to te piękne ogonki pod "e", czy "a", vide "ą", "ę"). Nieważne czy masz dyskografię, czy niemieckiego windowsa... Firefox posiada wspaniałą funkcję zaznaczania twoich błędów na czerwono, a wtedy wszystko staję się piękniejsze.

5. "Nie staraj się na siłę dowartościować"

Nie pisz dwóch postów pod sobą, po co na siłę nabijać sobie posty, jeśli chcesz coś dodać, zawsze możesz skorzystać z opcji "Edycja". Nie liczba postów zdobi człowieka, czy jakoś tak...

6. "NOTuj brAT jak NIKt"

Masz jakieś piękne wspomnienia z ostatniego OOBE, LD, lub przemyślenia z jakichś innych podróży? Chcesz się nimi podzielić z innymi użytkownikami? Nie zakładaj nowych tematów po to żeby opisać, że miałeś wibracje i usłyszeć kilka razy "gratuluję". Do takich rzeczy służy Notatnik. Notuj w nim jak najwięcej, bo notatnik może więcej niż ci się wydaje, a jak ktoś będzie ci chciał pogratulować to wpisze swój komentarz.

7. "Lame, znaczy zielony..."

Jeśli nie masz nic do powiedzenia w danym temacie, po prostu tego nie rób. Nie zostaniesz wtedy zlinczowany za pisanie głupich tekstów. Nie rób z siebie eksperta jeśli nim nie jesteś. Pomyśl, że ludziom już znudziło się czytanie tych wszystkich głupich, nic nie wnoszących komentarzy. Po jakimś czasie ty też zaczniesz rozumieć więcej, a wtedy możesz się wykazać.

8. "Poczuj "ich" oddech na swoim karku..."

Pamiętaj, że jeśli zaczynasz swoją przygodę na tym forum, akceptujesz ten regulamin i wyrażasz chęć stosowania się do niego. Admini i Moderatorzy mają prawo ocenzurować twoją wypowiedź, skasować/przenieść posta czy temat, dać ostrzeżenie/zbanować użytkownika łamiącego regulamin (bez uprzedniego skontaktowania się z nim ;) )

9. "Nie zakładaj multikont!"

Tego typu praktyki robią tylko bałagan na naszym forum, które przecież ma służyć dla dobra i rozwoju nas wszystkich.
    Założenie każdego pojedynczego multikonta będzie się kończyło usunięciem wszystkich kolejnych kont tego użytkownika z forum.

10. "Nie nadużywaj opcji "dzięki"! "

Wystarczy, że raz komuś podziękujesz za przydatny wpis.
    Nie rób tego wielokrotnie pod jednym postem.
    Wprowadza to zamęt i wiadomości są mniej czytelne.
    Nadużywanie opcji "dzięki" będzie skutkować ostrzeżeniami.
Administracja (w tym jak najbardziej moderacja) forum oobe.pl zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w regulaminie bez uprzedniego informowania użytkowników.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
OOOOOOO
post 29.12.2007 - 16:13
Post #2

Guests

Zapoznane,
Oświadczam, że będę przestrzegać Regulaminu FORUM i wyrażać myśli słowem pisanym tak by nie wchodzić na czyjeś terytorium JA. Jednak zostawiam mały margines bezpieczeństwa dla ewentualnych agresorów, którzy wtargną na moje ego działając pierwsi poza statusem regulaminu. Wówczas udam się do Administratora złożyć informacje dotyczącą wyraźnego ataku. Jeśli to nie poskutkuje, oświadczam że działać będę poza statusem regulaminu i agresora albo zignoruję, albo zbesztam jak psa nie zostawiając suchej nitki.
OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Karakan   Regulamin Forum   18.07.2007 - 15:45
- - silverek84   Dobra robota Karakanku. Bardzo dobrze to wszystko ...   19.07.2007 - 08:30
|- - jerry1990   ufff kamień spadł mi z serca,gardła, nerek........   19.07.2007 - 09:24
- - quality   Piękny :) I wszystko stanie się przejrzyste, har...   19.07.2007 - 10:53
- - amaś   Tylko umieścić w widocznym miejscu i będzie dob...   19.07.2007 - 11:07
- - daywalker   Moje modly zostaly wysluchane!! Dobra robo...   19.07.2007 - 11:31
- - Karakan   Dzięki za komentarze. Daywalker, polskie fonty ba...   19.07.2007 - 12:00
- - daywalker   Dobra myślę że jakoś to przeboleje ;).   19.07.2007 - 13:01
- - dragon1   Ja sie podpisuje, przeczytałem i zrozumiałem reg...   05.08.2007 - 12:00
- - kater   dobrze napisany, ciekawie, wszystko ok tylko kurcz...   26.09.2007 - 21:42
- - liber   regulamin spoko przejrzysty, niedługi i zrozumia�...   27.09.2007 - 15:08
- - Kuba32   Ja bym dodał: 1 użytkownik może posiadać tylko...   19.10.2007 - 15:47
- - OOOOOOO   Zapoznane, Oświadczam, że będę przestrzegać R...   29.12.2007 - 16:13
- - mrdream   Od jakiej rangi można zamieszczać artykuły? Ni...   07.02.2008 - 19:12
- - Księżycowa_Kraina   KASOWANIE KONT Jakkolwiek niniejszym było wiele ...   26.10.2008 - 10:18
- - maku84   Posty należy kasować. Obraźliwy post zostanie a...   26.10.2008 - 16:59
- - Księżycowa_Kraina   iiny nick sie skasuje, a posty neich zostana jesli...   26.10.2008 - 17:27
|- - Night Disciple   CYTAT(Księżycowa_Kraina @ 26.10.2008 ...   09.05.2009 - 06:58
- - Silverka   np. czytasz w sieci tysiace stwierdzen, ale nie pr...   09.05.2009 - 07:47

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park