|
Zadajesz trudne pytania ,czy człowiek moze wiedzieć jak wygląda bóg?w bibli jest napsianego "że stworzył człowieka na swój wygląd " ale to zawsze jest biblia pismo pisane przez ludzi choć podobno natchnoinych przez boga ,w isalmie bóg nie posaida imienia ani określonych kształtów ,w judaiżmie JHWH po polsku Jehowa (ten który się staje),Bogów Starożytnego Egiptu nie bede wymieniał bo czasu mi nie starczy(: choć najwyższym Bogiem był faraon czyli człowiek,jak chcesz to możesz wierzyć w te wyżej wypisane bajki Darek lub Monroe opisywał jedną ze swoich wypraw gdzie pojawił się ktoś potęzny i wszycy padli na kolana nie mogac go zobaczyć,ludnośc stworzyła sobie tylu Bogów by się czegoś bać ,by miec śwaidomosć ze jest ktoś wyższy od nas ktoś z niepodwarzlnym autorytetem lub po prostu , prez strach do śmierci ,ja wiem swoję że bog istnieje na pewno ,przecież to wszystko nie mogło zostać stworzone ot tak,być moze znajduję się w najwyższym wymiarze czyli Adi a moze jeszcze "wyżej" i jest dla nas nieosiągalny pozdrawiam
|