Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe Co To Wkoncu Jest I Obe A Religia, teoria
szczesio
post 03.01.2008 - 17:01
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2999

Witam czytałem dzisiaj na wikipedi o OBE i jestem poprosrtu zdziwiony
jest wiele teori pozwole skopiowac sobie wedłóg mnie naistotniejsze róznice kazdej z teori

1
Teoria popularna Najpowszechniejsza, popularna teoria mówi, że w czasie OOBE dusza opuszcza ciało. Oddzielenie duszy od ciała z punktu medycznego nazywane jest śmiercią kliniczną
2
Robert Bruce, autor Traktatu o projekcji astralnej ma następujące poglądy:
W czasie OOBE tworzony jest doskonały duplikat osobowości podróżnika. Podróżnik występuje więc w dwóch egzemplarzach, z których każdy może działać niezależnie.
3
Teoria peryskopu Według tej teorii nic nie opuszcza ciała, wrażenia z odległych miejsc następują dzięki postrzeganiu pozazmysłowemu, komunikacja z innymi istotami dzięki telepatii. Istnienie ciała astralnego jest złudzeniem. Ciało astralne można porównać do peryskopu, który wystaje z ciała fizycznego, jednak świadomość go nie opuszcza.
4
Teoria świadomego snu Według tej teorii OOBE niczym nie różni się od świadomego snu. Dusza nie opuszcza więc ciała. Teoria ta ma dwa warianty: jeden uznaje OOBE za szczególny przypadek świadomego snu, a drugi uznaje świadomy sen za szczególny przypadek OOBE.

no i jak wedłóg was teraz to jest któa wedłóg was teoria jest najtrafniejsza?

kolejna czesć tematu

jesli wezmiemy pod uwage ww. teorie peryskopu to i nie wyklucza ona Istnienia BOGA gdyz nie znajdujemy sie po tej 2giej stronie,ale jak juz wezmiemy pod uwage teorię popularną to wyjscie z ciała wyklucza ostnienie Boga.
poniewaz jestesmy po 2 stronie i nie ma piekła ani nieba wiec nie ma tez Boga takiego jak go opisuje kosciół.

co myslicie w tej sprawie?

z mojego krótkiego doswiadczenia dla mnie najbardziej prawdopodobną teorią jest Popularna
ale z punktu widzenia nauki jest to niemozliwe bo dusza dla niekórych nie istnieje albo wwychodzi tylko po smierci.

a i jeszcze podobno niektórzy ludzie po smierci klinicznej dostali niby tam jakis dar to czemu człowiek jak swiadomie dochodzi do stanu OOBE nic nie otrzymuje moze z wyujątkiem zmieny postrzegania swiata?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Dagon
post 03.01.2008 - 17:13
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2302

Śmierć kliniczna to nie jest oobe. Chciałbyś chyba tego, no nie? My dalej nie wiemy, czy na prawdę wychodzi się z ciała. Podam wam przykład (prawdziwy).
Osoba X miała groźny wypadek, straciła przytomność. W karetce uznali, że to śmierć kliniczna. Mózg przestał działać, a jak się obudziła, to opowiadała historie o wyjściu, wiedziała dokładnie co lekarze z nią robili etc.
Ona naprawdę opuściła swoje ciało. Jeżeli mózg nie działał to i niczego nie mogła zmyślić...

Po śmierci klinicznej nie dostaniesz żadnej "mocy", za to przeżyjesz najlepszego tripa w życiu. Żadne oobe Ci tego nie da, inaczej będziesz postrzegał świat, przestaniesz bać się śmierci.
No chyba, że trzecie oko się otworzy przy groźnym wypadku, ale to pojedyncze przypadki.
Co do kościoła...

Czarnoksięstwo/magia/oobe czy jakikolwiek inny sposób na samo udoskonalenie bez obecności Boga jasno określonego przez kościół = ezoteryka = szatan = spłonięcie na stosie.

Clear?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic