CYTAT(JaCoOoOoS @ 27.02.2007 - 15:03)

Mam tutaj do was takie pytanko. Gdzie jest tutaj Bóg, Allah, Jahwe czy jak go tam chcecie nazwać ? Jest on osobą, bytem podobnym do innych ale o większej mocy czy może tak nazywamy jakiś proces, którego nie umiemy wyjaśnić, a za którego sprawą tworzą się świadomości, energie wszystkich istot żywych we wszechświecie i wszechświatach równoległych ?
Widze ze temat bardzo ładnie sie rozwija
„kim jestem?”, „skąd przychodzę?”, „dokąd zmierzam?”.
cyt. "Jestem Wędrowcem z innej Rzeczywistości, który przybył na planetę Ziemia, posługuje się ciałem i zmysłami do przemieszczania się oraz zbierania informacji, korzysta z emocji do automatycznego reagowania na przejawiającą się trójwymiarową rzeczywistość oraz posługuje się intelektem do budowania teorii, opisujących postrzeganą rzeczywistość, a także tworzy własną rzeczywistość, biorąc aktywny udział w rozwoju fali życia, zwanej ludzkością".
'JaCoOoOoS' jeśli jeszcze nie czytałeś tego artykułu pt. "Tajemnice istnienia" to polecam skłania do refleksji duzo wyjaśniając.
materiał w linku ponizej , był juz w czasopismie "Nexus" opracowany na podstawie wydanej książki "Tworzenie Rzeczywistości", której treści zainspirowane zostały naukami Jezusa, wiedzą Hermesa i filozofią "Stwórców Skrzydeł".
http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.net/27-...ienia-cz-1.html