Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe Co To Wkoncu Jest I Obe A Religia, teoria
szczesio
post 03.01.2008 - 17:01
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2999

Witam czytałem dzisiaj na wikipedi o OBE i jestem poprosrtu zdziwiony
jest wiele teori pozwole skopiowac sobie wedłóg mnie naistotniejsze róznice kazdej z teori

1
Teoria popularna Najpowszechniejsza, popularna teoria mówi, że w czasie OOBE dusza opuszcza ciało. Oddzielenie duszy od ciała z punktu medycznego nazywane jest śmiercią kliniczną
2
Robert Bruce, autor Traktatu o projekcji astralnej ma następujące poglądy:
W czasie OOBE tworzony jest doskonały duplikat osobowości podróżnika. Podróżnik występuje więc w dwóch egzemplarzach, z których każdy może działać niezależnie.
3
Teoria peryskopu Według tej teorii nic nie opuszcza ciała, wrażenia z odległych miejsc następują dzięki postrzeganiu pozazmysłowemu, komunikacja z innymi istotami dzięki telepatii. Istnienie ciała astralnego jest złudzeniem. Ciało astralne można porównać do peryskopu, który wystaje z ciała fizycznego, jednak świadomość go nie opuszcza.
4
Teoria świadomego snu Według tej teorii OOBE niczym nie różni się od świadomego snu. Dusza nie opuszcza więc ciała. Teoria ta ma dwa warianty: jeden uznaje OOBE za szczególny przypadek świadomego snu, a drugi uznaje świadomy sen za szczególny przypadek OOBE.

no i jak wedłóg was teraz to jest któa wedłóg was teoria jest najtrafniejsza?

kolejna czesć tematu

jesli wezmiemy pod uwage ww. teorie peryskopu to i nie wyklucza ona Istnienia BOGA gdyz nie znajdujemy sie po tej 2giej stronie,ale jak juz wezmiemy pod uwage teorię popularną to wyjscie z ciała wyklucza ostnienie Boga.
poniewaz jestesmy po 2 stronie i nie ma piekła ani nieba wiec nie ma tez Boga takiego jak go opisuje kosciół.

co myslicie w tej sprawie?

z mojego krótkiego doswiadczenia dla mnie najbardziej prawdopodobną teorią jest Popularna
ale z punktu widzenia nauki jest to niemozliwe bo dusza dla niekórych nie istnieje albo wwychodzi tylko po smierci.

a i jeszcze podobno niektórzy ludzie po smierci klinicznej dostali niby tam jakis dar to czemu człowiek jak swiadomie dochodzi do stanu OOBE nic nie otrzymuje moze z wyujątkiem zmieny postrzegania swiata?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Szopen
post 03.01.2008 - 21:05
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2905

CYTAT(szczesio @ 03.01.2008 - 17:01) *
Robert Bruce, autor Traktatu o projekcji astralnej ma następujące poglądy:
W czasie OOBE tworzony jest doskonały duplikat osobowości podróżnika. Podróżnik występuje więc w dwóch egzemplarzach, z których każdy może działać niezależnie.

Nie wiem czy to jest pytanie, ale ja tak właśnie spostrzegam oobe.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic